onsdag 15 februari 2012

En massa "må bra"

Igår var vi nog lite trötta för hela dagen bara försvann. Ja, vi var ju och handlade, men så mycket mer blev det inte. En massa slappa och må gott och sånt behövs ju det med :)


Jag tog mig en egen prommis medan Göran la sig en stund. Men solen försvann och det var ganska ruggigt väder, så kameran fick vila även om den var med ut. Det var skönast när jag kom in igen, faktiskt.

På kvällen blev det lite Spotify och vin en stund innan vi sjönk ner i tv-soffan med lite mer vin. Sen la jag mig tidigt, fasligt så trött jag är fast jag tycker jag har sovit ordentligt. Men jag hade väl lite att sova ikapp, antagligen.


Idag kommer Sandra hem och hon lär väl vara trött hon med, gissar jag. Hon har inte riktigt hämtat sig efter den långa ledigheten och nu har det varit korttids ett par dygn. Dessutom en rolig utflykt i skolan idag, som är anpassad jättebra efter Sandras ork och behov, men som ändå gör henne lite extra trött.

Vi hoppas att hon orkar med skolan resten av veckan, för sen är det ju lov. Det var meningen att hon skulle vara på korttids/fritids (det är samma ställe) på lovet, men vi har ändrat planerna lite.


Sandra ska få sova hos en av lärarna i skolan, som också jobbar som assistent. Den största anledningen är väl att Sandra säkert kommer tycka att det blir roligt och spännande, och att hon behöver träna sig att klara av att sova på andra ställen och vara med andra personer lite.

Jag har frågat Maria förut om det är okay att skriva hennes namn och jag antar att det är okay fortfarande. (Säg till annars, Maria, så tar jag genast bort, men det är enklare att skriva med namn)


Sandra har ju träffat Maria mycket, eftersom hon är en av hennes lärare. Det är också hos henne som utflykterna är en gång i månaden, och dom uppskattar Sandra väldigt mycket. Dels för att hon tycker om Maria, förstås, och dels för att Maria har både hundar och hästar :)

Den andra stora anledningen är ju att vi gärna vill få in nån mer på Sandra, även om det inte kommer att bli på schema, precis. Mer som en reserv om nåt händer och korttids omöjligt kan. Vi har ju ingen annan som kan ta Sandra i nödsituationer, så det känns bra om vi åtminstone har nån mer vi kan fråga och där Sandra är trygg.

Men det här gör att vi var tvungna att möblera om i planeringen lite och ta bort korttids helt och även låta Sandra vara ledig ett par dagar sen, för att inte bli för trött. Lite dålig timing för egen del eftersom jag är väldigt trött och hade behövt ledigheten, men det är som det är och blir ju ändå bäst så här.


På torsdag ska Sandra till tandläkaren, och med tanke på hur veckan ser ut så bestämde vi att hon behöver ledigt den dagen med. Sen vill vi gärna att hon är pigg i helgen då Göran är själv med henne. Då underlättar det väldigt om hon mår bra.

Så förhoppningsvis orkar Sandra till fritids på fredag och slipper vara hemma och bli orolig över att jag ska iväg. Inte så att hon oroar sig så som ”vanliga” menar med oro, utan att det blir en förändring som hon tycker är mest rolig men som också stressar, eftersom hon blir förväntansfull samtidigt som förändringar alltid oroar.


Vad jag ska göra? Jo, jag ska på tjejmys jag :) Vi är fyra tjejer som ska rå om varandra hela helgen, och bli uppassade av den ena tjejens man. Vi ska bada i badtunna ute i vintern och bara det låter ju spännande för mig som aldrig har gjort det.

Det är verkligen inte ofta man har möjlighet att göra egna saker en hel helg, men det kommer nog bli lite oftare nu, för jag inser ju att det är viktigt att göra lite egna saker då och då. Och Sandra funkar ju nu, så det går ju om vi planerar det ordentligt.


Jahopp, det får nog räcka nu innan jag svamlar iväg alldeles ;) Idag blir det en utedag iaf, med tanke på all snö som har kommit. Skotta och fota får det bli!

Må gottast!

♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Susanne sa...

Vad bra att ni har Maria som kan vara till stöd för er ibland. Hoppas att det går bra för Sandra att sova över hos henne.
Så under bart också att du får fara på lite eget kul i helgen.
Du ska då ha dert såå trevligt!!!

Kram/Susanne

Bellan sa...

Ni får verkligen planera noga så fort det är nåt annorlunda som ska hända! Men ni har blivit så duktiga på det och vet precis hur Sandra behöver ha det. Hoppas allt fungerar nu och att Sandra inte blir alltför trött när lovet kommer.

Ser fram emot tjejhelgen :)
Krampåre gumman ♥
//Bellan

Maritha sa...

Men så glad i hjärtat jag blir när jag läser om din tjej-mys-helg med vännerna!!!!!! Precis vad ett "Prio Nina" ska vara :o))

Jättebra att ni har denna Maria som kan hjälpa er i nöden!

Så skönt att ni slappat och haft det skönt under ledigheten.

Kramar Maritha