måndag 6 februari 2012

Utvecklande samtal

Det blev en bra dag igår, men man märkte lite skörhet under ytan frampå kvällen. Fast det var väl inte så konstigt, hon piggade på sig bra ändå, får man säga.


Vi bestämde att vi skulle ta lite bastubad igen, eftersom hon inte mådde bra sist och liksom inte riktigt orkade. Den här gången gick det mycket bättre och hon var så glad och nöjd så.

Lite datorjobb hann vi med också och hon fick skriva om sin helg och klistra in i kontaktboken till skolan.

Ja, det var väl vår söndag det. Göran lagade maten och jag hade det ganska bra mest hela dagen. Lite bortskämd är man nog… Fast så länge Göran är nöjd så får han hållas, inte mig emot :)


Men hon har blivit så duktig på att uttrycka sig, Sandra. Stora damen nu ♥ Hon har ju alltid haft svårt att få fram vad hon känner och tänker och att kunna be om saker eller tala om vad hon vill.

Hon är van vid att vi har currysås till kycklingen, för det gör jag alltid eftersom hon tycker så mycket om det. Göran har ju nyss kommit på det här med matlagning och en sån sås har han inte riktigt lärt sig. Men vanlig tomatsås eller tomatröra fixar han att få till så vi förberedde Sandra på att det skulle bli kyckling med tomatsås.


Det var helt okay och hon accepterade det utan protester. Efter ett tag frågar hon vad det är i den svarta flaskan i köket och jag fattar först inte vad hon menar. Då säger hon ”flaskan med spagetti” och jag tror hon menar glasburken med spagetti och svarar att det är spagetti i den.

Då flinar hon lite åt mig och säger ”den svarta flaskan” och jag tror hon menar en ny flaska med sån där balsamvinäger-sås ”vad den nu heter” så jag hämtar den och frågar om det är den hon menar, men det var det ju inte.

Då kom jag på att hon menade soya :) Hon brukar ha soya på spagetti och tyckte att det skulle passa bra på riset nu när det var tomatsås istället för currysås. Ja, det passar ju och jag sa att hon var duktig på att förklara så jag förstod vad hon menade. Oj, vad lycklig hon blev! Och jag med, för den delen.. :)


Idag är det korttids och vi har lite ärenden att klara av. Vi får väl se vad som hinns med men vi tar handlingen idag eftersom det kommer nån och kollar på värmepumpen imorrn. Den funkar ju nu, men ska få lite service.

Ha det så bra, ni som kikar in hos mig!

♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Maritha sa...

Så skönt att du fick ha en fin söndag med lite uppassning av Göran!

Det är stort det där med att förklara sig!!!!

Ha en skön ledighet!

Kram Maritha

Bellan sa...

Härligt med framsteg, man blir så glad av sånt!

Hoppas ni får en skönt ledighet nu! Sköt om dig, vännen - jag tänker på dig ♥ Kramar om dig ♥
//Bellan

Annelie L sa...

Underbart, det kommer nya saker så gott som varje vecka, nya fina framsteg för fina goa Sandra.
Kram <3