lördag 4 februari 2012

Orken tog slut

Bergvärme i all ära, det funkar jättebra när det är normala vintrar. Ja, det som räknas normalt i mellersta och södra Sverige då… Jag vet inte, men i Norrland tror jag inte man har bergvärme?...


Hursomhelst är inte under -10 normalt vinterväder här, eller var iaf inte tills för ett par år sen. Innan dess räckte det jättebra med bergvärme, men när det blir kallare än -10 grader i flera dagar, så måste man slå på tillskottsvärmen, om man anser att det är värt elräkningen det innebär…

Så igår morse hade vi +12 grader inne!

Ja, Sandra har ju ett extra olje-element i sitt rum när det är kallt, så där inne var det skönt. Och så fort vi hade fått eld i kaminen så blev det skönt i vardagsrummet också. Sen satte ju Göran igång tillskottsvärmen förstås. Så nu hoppas vi att kylan inte håller i sig så länge.

I år har det ju varit milt tills nu, och det är väl okay. Det var värre dom två senaste åren då vi fick köra med tillskottsvärme i stort sett hela vintrarna. Vid såna tillfällen början man fundera på om det är värt att bo i hus, eller om man vill göra roligare saker för pengarna.


Sandra fick ju en ledig dag och vi passade på att få upp värmen med lite bastubad. Det har hon ju pratat om ett tag, men vi har inte haft tiden. Alltså, när hela dagarna är planerade från morgon till kväll, så hinns ju inte sånt med om man inte planerar om. Och det har inte varit riktigt läge för omplaneringar hittills i vinter.

Men Sandra mådde inte bra. Hon åt dåligt och var blek, men ville ju bada bastu, så vi prioriterade det en stund och är glada att vi hann medan hon orkade. Sen blev det kräkattacker och ont i magen och tidigt i säng.

Hon hade ju kräkattacker nästan varje vecka när hon var liten, och det kom när hon hade fått för många intryck och blivit stressad. Det har ju nästan vuxit bort nu och jag minns inte ens när hon hade det senast.


Men det har ju varit ganska mycket för henne ett tag nu, och hon har inte hunnit hämta sig ordentligt mellan händelserna med jul, resa, kattvakt, skola, förändringar och korttids. Så egentligen var det ju ganska väntat att det skulle komma en reaktion tillslut.

Natten har iaf varit ganska lugn och även om hon har försökt kräkas några gånger så har det inte kommit nåt. Jag hann sova ganska mycket mellan varven och nu är hon nerbäddad i soffan med en film.

Så det var allt rätt tänkt av henne med en ledig dag igår :)


Jag önskar er en fin helg och hoppas ni har det varmt och gott!

♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Maritha sa...

Jodå det finns de som har bergvärme här också och mina svärföräldrar har det i sitt stora hus men de har inte problem om det blir kallt!

Varmt och skönt är det inte ute hos mig idag - 34,7 men inne har vi varmt och skönt :o))

Så bra att Sandra fick en vilodag och jag hoppas dagen blir lugn och skön för er!

Kramen Maritha

Photo by Maria sa...

Vi eldar ju med ved i pannan och vissa nätter hinner det bli kallt i den och då är det inget kul att stiga upp på morgonen, men det går rätt snabbt till det är varmt igen bara vi eldar =)

Hoppas att nu lördagen blir bra för er alla och att chipsen smakar ;)

Kram Mia

Anna sa...

Vad duktig Sandra är som kan säga att hon vill ha ledigt:) Har ju följt bloggen nu och läst den från början och man märker ju att Sandra har blivit stora damen:) och ni föräldrar gör ju ett super jobb:)