lördag 15 oktober 2011

Spännande följetong

Det blev inget jobb igår heller så jag blev så illa tvungen att ta itu med lite städning. Några papper fick jag ordning på iaf, men det märks inte nån vidare skillnad i röran… Dammsuget blev det också, men sen fick det räcka med trist städning för det var annat som lockade.

Färgsprakande

Det är bäst att passa på när hösten visar sig från sin allra vackraste sida :)

Frostigt

Så mycket mer blev det inte av gårdagen. Sandra slutar tidigt på fredagar och hon var go och glad när hon kom hem. Här väntade lite paket som sysselsatte en stund innan hon landade i soffan med Pippi på dom sju haven.

Tack snälla Mia och Mona

Ja, sen kom ju kvällen med alla bestyr innan det var Görans och min tur att sjunka ner i soffan, fast inte med Pippi då, utan med lite annat mer eller mindre intressant som gick på tv, och ett glas vin.


Idag är det vanliga lördagsbestyr som står på schemat och så mycket mer brukar inte hinnas på en lördag. Packa korttidsväskan, käka chips, laga mat och allt sånt där vanligt brukar fylla dagen.

Kan ju berätta att Sandra hade med sig den här fina hem från skolan igår.


Det är så vi vill jobba även hemma med datorn, och det är därför vi har sökt datahjälpmedel, för er som minns den proceduren… Ni som inte minns, eller inte har läst det kan ju klicka HÄR om ni vill, och sen vidare på nästa länk.

Då har jag inte tagit med turerna efter jul, för det har egentligen inte hänt nånting mer än att jag har blivit lovad att bli uppringd men ingen har ringt och sen blivit lovad att hjälpmedlet är klart men inget har hänt ändå osv. Vi skulle få det i början av året, och sen efter sommaren, och har alltså inte fått det än.

Men jag mailade i veckan och då plötsligt hade det preciiiis blivit klart! Så nu väntar jag igen då, på att dom ska höra av sig med en tid då dom ska komma hit med det...

Vem ska man tro på, tro på, tro på…… ;)


Tanken är iaf att Sandra ska kunna skriva en liten ”dagbok” och berätta vad hon har gjort i skolan och hemma. Ja, i skolan jobbar dom redan lite så, men jag vill ju följa det och göra lika hemma.

Hon skriver, med hjälp då, eftersom hon inte har lärt sig skriva själv, ett ord och då kommer en bild upp så hon ser vad hon skriver. Det kommer bli kanon för henne, om vi bara får hem det nån gång…


Det var det om det och nu önskar jag er en trevlig helg!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Patricia sa...

Ja det är ju för märkligt att vissa saker ska ta sån förbaskad tid, man kan ju inte bli annat är förbannad .. men håller tummar och tår att det verkligen är på gång nu så ni får den snart.

Ha en skön lördag!
Kram Patricia

Anonym sa...

Oj vilken tid det tagit. Jag trodde att Ni redan fått detta. Det var ju på G för LÄNGE sedan. Dåligt att det ska få ta sådan tid. Ha en fin helg hela familjen/ Marie-Emilly

Annelie L sa...

Vilka underbara bilder....
Äntligen ska man kanske säga, men man ska väl inte ropa hej innan man är över bäcken, mycket kan hända fortfarande. Dom tänker väl,- Har dom väntat så här länge så gör det väl inget om dom får vänta ett tag till...
Men jag hoppas verkligen att ni får ert efterlängtade hjälpmedel under veckan som kommer.
Ha nu en skön lördagskväll, sen är det bara söndag kvar innan ni får helg.
Kram // Annelie

Bellan sa...

Då får vi väl hoppas att hjälpmedlet är på plats snart så ni får nytta av det. Jättebra att kunna jobba på samma sätt hemma som de gör i skolan.

Du gör helt rätt i att gå ut och njuta av höstfärgerna och vädret! Man får passa på att njuta den stund det varar med de vackra färgerna.

Kramar om!
//Bellan

mariellejohnsson sa...

Ja Widgit är ett jättebra program som man har stor nytta av! Det finns nåt som heter Inprint också, men jag är så urdålig på sånt där så jag vet inte ens om det är ett program eller om det är nåt annat när det gäller datorn.... Fast jag har fått för mig att det är nåt liknande som Widgit, men jag kan ha helt totalt gôrfel...
Kram! Kämpa på! Never Surrender :-)

mariellejohnsson sa...

Gabriella gjorde också dagbok innan hon kunde läsa och skriva. Vi hade alltid bilder med text under och då skrev hon av texten och sen läste vi tillsammans vad det stod. Hon skrev in det i en årsalmanacka så hon kunde se hur årets dagar liksom gick och det gjorde att hon kunde sortera även det som hänt. Jättebra!
Det gjorde faktiskt att hon fick en bättre kvällsrutin och därmed somnade lättare på kvällen.