måndag 10 oktober 2011

Mycket funderingar

Det goda födelsedagshumöret var som bortblåst igår morse, så vi började dagen med ett utbrott. Men sen funkade resten av dagen ganska bra, får jag säga. Lite trött var hon allt, efter en annorlunda dag, det var väl egentligen rätt väntat. I det stora hela gick ju allt väldigt bra ändå. Vi är glada att hon fick lite fikagäster, och orkade det. Dagen blev precis lagom för henne.

Då får man ju ta att det blir lite sviter efteråt. Trötthet är vi ju ganska bra på att hantera vid det här laget. Jag tog med mig Sandra på en liten skogspromenad på förmiddagen, och Göran tog en biltur med henne på eftermiddagen. Det var lagom och några fler utbrott blev det inte, även om det var lite gnälligt.


I förra veckan frågade jag vad Sandra hade ätit i skolan och hon svarade fruktsallad… Men hon såg lite frågande ut, för fruktsallad vet hon ju vad det är, och det hade dom inte ätit till lunch. Då sa hon ”Frukt i ugnen” och tittade på mig för att få lite hjälp. Det är ju tur att vi har en matsedel att titta på, för dom hade fått rostade rotfrukter :)

En annan dag, för nån vecka sen eller nåt, så såg Sandra en blå blomma i gräsmattan när vi väntade på taxin. Hon frågade vad den hette och jag sa Blåklocka. Sen hade hon väl funderat på det där ett tag, för i skolan sa hon ”Blåklocka är ett konstigt namn” och tittade på lärarens klocka…

Och igår sa jag till Göran att nu får vi nog hålla igen lite med Sunes mat, för han börjar få tjock mage. (Vi är ju lite rädda om hans knän och skelett, eftersom brorsan Åke fick problem) ”Mamma har också tjock mage” sa Sandra… !


Idag är det vardag och korttids igen, med en massa ärenden att klara av. Både nyttigheter och roligheter. Återkommer när jag hinner, helt enkelt. Ha det fint!

Förresten, nattlinnet… Aspiggan undrade, och det var en födelsedagspresent från en go-vän. Jag får väl önska mig ett eget, helt enkelt ;)

♥ Kram ♥

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet inte om den där go-vännen är så go om hon ger Sandra sånt som du vil ha...ha ha ha!!! Nejdå, jag skojade såklart bara.

Aj då! Att Sandra var så uppmärksam på figuren, nåja, du är inte ensam om att få höra de kommentarerna - jag har inte heller kommit undan dessa påpekanden.

Ha en skön ledighet och härlig bild på Sune!
Kram kram kram

Photo by Maria sa...

Sandra tycker kanske att skall Sune hålla inne med maten så kanske mamma med skall ;)
Nä då.. Du är så fin som du är..

Ha nu en bra dag..

Kram Mia

Annelie L sa...

Ja man brukar ju få höra en och annan sanning, men jag är övertygad om att barn älskar en tjock , mjuk och go mage på sin mamma.
Har ni redan satt Sune på diet eftersom det ser ut som om han sitter och lapar vatten från ett litet höstlöv....?? Eller är han i full färd med att äta upp det?
Hoppas nu ni får en fin "helg" och hinner med allt ni tänkt er.
Kramar till er alla.
Annelie

Bellan sa...

Hahaha, inte lätt med "ärliga" barn alla gånger :)
Inte är det lätt med alla konstiga namn på saker och ting heller. Tur att ni är så duktiga att läsa av henne.
Ha en fin tisdag med din Nikon!

Förresten, jag har ju glömt att kommentera hur fint du gjort det på din sida här - tjusigt!

Kram till dig Nina ♥
//Bellan

Annika N sa...

Härliga funderingar Sandra har och jag tycker med att det är konstigt att rotfrukter kallas just frukter.
Härliga bilder i vanlig ordning..
Jag tycker med att du är fin som du är <3 Sune är med fin men kanske hade han behövt minska lite på midjan ;-)

Ha det gott vännen <3 Kram Annika

agneta sa...

Sandra är go´hon! <3 Hoppas att ni föräldrar också får några fina dagar (med många steg)!

Kram Agneta

Ida sa...

Härlig blogg du har!
Tänkte höra med dig om det finns en chans att intervjua dig via mail ang. barn med autism?
jag går på Klarälvdalens folkhögskola och jag har valt att fördjupa mig i autism, och din blogg är superbra! Den ger verkligen många olika vinklingar på det hela, och det är intressant att du delar av dig med eran vardag.
om du är intresserad så kan du väl maila mig? ida.hansson@hotmail.com är min mail :)

Patricia sa...

Vilka härliga funderingar hon har .. och hon hade ju faktist rätt i att hon fått frukt i ugn .. =)

Må så gott!!
Kram Patricia

mariellejohnsson sa...

Vad svårt det kan bli med ord ibland, tänker på det där med frukt som egentligen var rotfrukter. Inte alls samma sak men orden är ju jättelika.
Kram!