torsdag 13 oktober 2011

En massa ärenden gjorda

Det var meningen att vi skulle till skolan på möte i måndags, men det kom sjukor i vägen för den planeringen, så vi flyttade fram det lite.

Vi tog iaf husbilen med oss och åkte till en grannort där vi hade lite ärenden att klara av. När mötet blev inställt så fick vi en ledig eftermiddag och en härlig promenad i höstsolen.


På kvällen blev det lite mys med vin och räkor.


I tisdags var det ärenden på stan så vi knatade dit och fick det gjort. Lite shopping och bankärenden och så lite fika på assistansbolaget. Sen bjöd jag Göran på den där bröllopsmiddagen som vi inte hade hunnit med än.

Räkchips

Det blev kinamat så inget storslaget, men mysigt ändå. Och med tanke på hur sällan vi äter ute så blir det ju lite extra lyx med vadsomhelst.

4-rätters

Igår skulle vi hämta Sandra i skolan efter maten och åka till sjukhuset där hon skulle få sin syn kollad. Och det var inget fel på hennes ögon utan dom problem hon har med avståndsbedömning och sånt beror på hennes autism och inte på ögonen.

Ja, sen åkte vi ju hem och allt gick bra, trots lite rörigt då eftersom vi inte hade varit hemma och förberett innan Sandra kom hem… Men damen var så pigg och glad att allt gick bra ändå.

Idag blir det skola för Sandras del och tandläkarbesök för Görans del. Själv vet jag inte hur min dag blir än, antingen jobba eller inte jobba :)


Jag har fått lite frågor från Aspergermamma, angående assistans. Hur många timmar man brukar få är behovsprövat så det kan jag tyvärr inte svara på. Jag rekommenderar att man kontaktar ett assistansbolag för att få bästa möjliga hjälp. Läs gärna under fliken ”Assistans” här ovan.

Aspergermamma undrar också om det tas hänsyn till övrig familjesituation, och på det svarar jag nej. När man söker assistans är det enbart personens behov av hjälp man tittar på.


Ha en fin dag och var rädda om er!

♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Maritha sa...

Vad skönt att ni haft en bra ledighet tillsammans och fått ärenden avklarade.

Det ska kännas lite lyxigt att få äta ute för det är ganska dyrt idag så man gör det inte ofta. Bröllopsmiddag dessutom, då ska det vara lyx :-))

Ha en fin dag vännen!

Kram Maritha

Anonym sa...

Tänk så lyxigt det kan kännas, bara det där att kunna sitta kvar och prata så länge man vill om man är ute och äter. Då håller jag med om att det inte spelar någon roll vad man äter bara det inte är äckligt ;)
Skönt att det inte var problem med Sandras syn, fast hur menar de att det är hennes autism som gör att hon har svårt med avståndsbedömningen? Utvecklas djupseendet senare då, eller inte alls om man har autism? Det där får du nog förklara för jag förstod inte..
Hoppas att du får åka och jobba lite idag, annars kanske du kan få en härlig fotonad i det vackra vädret. Här lös fullmånen in i morse vid halv sex.
Kram och ha en underbar dag//Aspiggan

Patricia sa...

Himla smidigt med husbil på det viset, att kunna åka iväg o sova kvar en natt, annars föredrar jag husvagn, men just i de där lägena är det himla smidigt .. =)

Skönt med lite ledig tid och restaurangbesök och mys .. batteri-laddning med andra ord .. =D

Ha en bra dag oavsett om det blir jobb eller inte.
Kram Patricia

agneta sa...

Det låter som om ni haft en härlig ledighet....och det är er verkligen väl unnat! Bara att kunna åka ut och inte ha tider att passa är väl lyxigt och då behöver inte maten också vara lyxig *ler*. Huvudsaken att få vara tillsammans, prata och ha det mysigt, sedan är allt annat bonus
(fint väder tex)!

Kram till er <3
Agneta

Annika N sa...

Ni är väl värda att få lite egentid du och Göran <3 Mysigt med restaurang besök och lite shopping. Hoppas denna dagen med blir fin. Fin bloggen är..

Ha en fin torsdag vännen !!! Kram Annika

Photo by Maria sa...

Vad mysigt ni fick det och kinamat är ju så gott..

Ha nu en fin fredag..

Kram Mia

Bellan sa...

Vad mysigt ni haft det, med höstpromenad och fin kinamat!

Skönt att få lite ärenden uträttade också.
Kram, kram!
//Bellan

Aspergermamma sa...

Tack så mycket för svar! Det är nog förmodligen ett riktigt bra tips att kontakta ett assistansbolag, eftersom säkert har en del att jämföra med. Tack igen! :)