måndag 22 augusti 2011

Skolstarten närmar sig

Som vi har längtat! Nu är det bara två dagar kvar, oh, så skönt det ska bli med vardag och rutiner igen. Och lite rast!

Visserligen har lovet gått ganska bra, trots allt, men uj så trötta vi är! Liiite ro behöver vi, och lite egentid. Och lite tid att hinna lite på… Telefonsamtal, planering, schemafix, städning, handling, prata med varandra och småplocka lite här och där.

Och bara vara! Bara ha sig själv och inget annat! Ja, det hinner jag nog inte den här veckan, men med skolstart och rutiner följer ju fler raster och ledigheter lite mer kontinuerligt. Det blir bra det!

Fler foton finns på min fotosida. Klicka på bilden i marginalen och gilla gärna den :)

Tröttsjukan har blivit mycket lindrigare med åren och behöver inte alls betyda vaknätter längre. Det känns som lyx att få sova en hel natt när man lixom är beredd på motsatsen. Sandra kräktes i lördags kväll, somnade före18.00 och sov till efter 09.30 igår. Hela natten!

Sen var hon trött och orkade just inte så mycket mer än att se på film under gårdagen, iaf på förmiddagen. Frampå eftermiddagen gjorde vi en ”sommarlovsbok” som hon ska få ta med sig till skolan på onsdag, så hon lättare kan berätta vad hon har haft för sig på lovet.


Skolan ja… Den är mycket efterlängtad av oss alla. En del förändringar blir det ju, men jag tror inte att det kommer påverka Sandra så värst. Längre skoldagar, eftersom damen blir gymnasieelev, men troligtvis kommer hon inte att märka det mer än att det blir lite intensivare eftermiddagar för att hinna det som ska hinnas innan kvällen när hon kommer hem en timme senare än vad vi är vana vid.

Egentligen ville vi prova att möblera om eftermiddagarna och kvällarna lite nu, för att få mer tid och för att Sandra blir äldre. Men det måste funka överallt, och det funkar inte på korttids, så vi låter bli att möbla runt bland rutinerna. Det får lösa sig ändå, helt enkelt.

Hon kommer att gå kvar i samma fina skola, med i stort sett samma schema och personal, förutom dom små justeringar som varje skolstart kräver. Inga stora saker som kommer att bli jobbiga för Sandra iaf, vad vi vet. En av lärarna brukar ringa och meddela dom förändringar som blir, och jag gissar att hon ringer här i veckan. Idag, kanske, rent av... Så vi kan ge rätt info till Sandra sen.


Skolskjutsen kommer att vara sig lik den med, en termin till. Det var ju meningen att vår trygga chaufför skulle sluta, så en ny var planerad. Men lite strul med upphandlingar och personaländringar gjorde att vår fina chaufför valde att stanna en termin till, och det tackar vi för.

Nu var vi inte speciellt oroliga över bytet, det kunde inte ske på ett bättre sätt med all förberedelse som vår chaufför har gjort, men ett byte är ju alltid ett byte och det vanliga oroar ju inte alls, så det känns ändå bra att det blir som vanligt en termin till.

Göran hade att göra han med, igår.


Bilen laddade inte på hela vägen hem i lördags, så vi körde med parkeringslyse och hoppades att vi skulle komma fram. Det gjorde vi, tackochlov :)

Idag ska han kolla efter nån verkstad, för felet behövde mer resurser än vad vi har här hemma. Själv ska jag antagligen ringa vc och be om en tid med Sandra som klagar över ont i öronen. Jag gissar att hon har fått vatten i dom efter allt badande förra veckan, men det är svårt att veta hur allvarligt det är när Sandra säger att det gör ont. Lika bra att kolla det iaf, tycker jag.

Tina undrade hur man hittar såna stugor som pool-huset vi hyrde förra veckan. Vi hittade det via Novasols hemsida, där kan man fylla i önskemål på vilken typ av hus man önskar hyra.

Ha det fint!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så skönt du Nina, att det är skola om bara 2 dagar. jag kan tro att hela familjen längtar nu. Vet Sandra om att det är nu på onsdag, eller blir det lite för lång tid i förväg inför nåt hon längtar så mycket nför?
Vilken tur att ni kom hela vägen hem, inget drömläge precis att bli sittandes med trasig bil och en dotter som ska hemåt och trötta föräldrar, Pjuh!
Hoppas att det löser sig iallafall.
Ha en bra dag nu om det går och hälsa Sune ;)
KRAMAR från Lena!
P.S. Tack för smset goaste omtänksammaste DU ♥ ♥ ♥ D.S.

Tina sa...

Tack för svaret om stugorna, värt att kolla till nästa sommar ! Min tjej hoppade imorse glatt in i taxin och tittade på mig och sa: älskar dig mamma ! Vilken härlig start på skolan och veckan ! Hoppas att eran start också går bra. Kramar Tina

Annika N sa...

Så skönt att tröttsjukan var lindrigare och ni fick sova lite mer.
Bra att det mesta blir sig likt när skolan startar igen på onsdag.
Vilken jättefin sommarlovsbok :-)

Sköt om dej vännen <3 Kram Annika

Annelie L sa...

Härligt, härligt med skolstart och att allt verkar så välplanerat och ordnat, så det ska bli så bra som möjligt för Sandra.
Hoppas det inte är någon fara med hennes öron, det är med all säker het vatten efter allt badande, men det var det säkert bra. Hon verkar trivas som fisken i böljan den blå.
Fy om ni hade blivit sittandes med trasig bil vid vägkanten, så trötta som ni var.
Himla tur att ni tog er hem. Hoppas Göran kan fixa vad det var som felade.
>Glöm nu inte att ta igen dig lite på rasten, tanka lite energi så du orkar.
Kram till dig fina Nina// Annelie

Photo by Maria sa...

Snart är längtan över både för Sandra och för er..
Då blir det lite mer ledighet för dig nu då när Sandra kommer hem en timme senare.. Kan ju vara skönt =)
Hoppas ni bara hinner allt som skall göras när hon kommer hem och fram till läggdags..

Hoppas med att Göran fick bukt med batteriladdningen på husbilen..

Kram Mia

Maritha sa...

Men så skönt att tröttsjukan blivit lindrigare.....jag kommer ihåg när du skrev om dessa sjukor förut!

Oj så hemskt om inte bilen rullat ända fram!

Ha det nu fint i veckan och njuuuuut när du får rasten!

Gokramen Maritha