måndag 8 augusti 2011

Nedräkning

Så fort Sandra ser nånting som är vitt, säger hon ”Vilken färg är det” och konstaterar att det är ”Onsdagsfärgen” Gissa varför? Jo, skolstarten är på en onsdag… Hon längtar, lilla damen :)

Det är också mycket prat om Marias hästar. Hon brukar nämligen rida hos en av lärarna om somrarna, men vi hann liksom inte med det i år. Det var både för- och nackdelar med vårt upplägg den här sommaren, och det är ju sånt man upptäcker efter hand.

Antingen har Sandra varit ledig, och då har vi haft fullt upp att hinna det vi vill göra med henne, och med lagom mycket aktivitet och vila varvat. Eller så har vi varit lediga och då har ju Sandra varit på korttids.


Ska vi lägga upp sommaren bara efter Sandras absolut bästa, så är det nog fritids varje dag och korttids varje måndag – onsdag, hela sommarlovet, som gäller. Det är lite lättare att ta en extra ledig dag från fritids, än från korttids, och Sandra mår ju bäst av att dagar och veckor ser likadana ut.

Men vi tyckte att vi skulle få lite längre ledigt ett par gånger, och att Sandra skulle få helledigt ett par veckor. Jaja, hur man än vrider och vänder så är det svårt att hitta det ultimata. Bäst vore ju om hon slapp ha lov alls.

Men nu är det ju inte så himla långt kvar av lovet och vi har lite lagom med planer för dagarna som kommer, så det ska nog gå bra. Kan man få en sån där husmorssemester sen tro?? ;)

Helgen har iaf gått bra, även om det är ganska intensivt. Sandra har varit mestadels pigg och glad. Lite väl pigg då, när det har varit sovtid och trötta mammor lixom hellre vill sova. Men så länge livet flyter och humöret är på topp så är jag nöjd ändå.


Det har regnat i två dagar och när det regnar krävs det lite annan planering för att damen ska vara nöjd. Men som tur var så behövde vi fylla på med lite nybakat i frysen. Inte för att vi fikar speciellt ofta i den här familjen, och inte för att vi får fikagäster så särskilt ofta heller, men det är ju ändå bra att ha nånting på lut, ifall att, lixom.

Så det blev chokladbollar i lördags.


Sandras favorit, både att baka och äta :)

Och sockerkaka igår. Mest för att det var vad vi hade i ingrediensväg…


Men det ska gå i ett och får inte vara dötid mellan aktiviteterna. Det är ju inte så lätt att hinna få undan efter maten så man får plats med bakningen, och så fort skålen var renslickad var det bara att plocka fram nagellack.


Men sen ville damen se film och käka nybakad sockerkaka, så då hann jag röja i köket iaf, pjhu! Jodå, Göran har också hjälpt till. Han har tagit förmiddagarna. Då har det varit bilturer medan jag har lagat mat och förberett inför bakningen. Skönt att vi är två så man får lite planeringstid och rast mellan varven, för jag skulle nog inte orka vara på topp hela dagarna så värst länge.

Idag tar Sandra och jag en sväng till mina föräldrar och hälsar på och sen har den här dagen också gått. Det är lite nedräkning till skolstarten även i mitt huvud ;)

Hoppas ni har det fint!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du, jag kan tro att det inte alltid är så lätt att hinna med om det ska flyta på. Oftast har man ju nån slags vilja att plocka undan när man är klar med nåt innan man börjar med nytt.
JAg antar att det blir svårare och svårare att hitta på saker som passar Sandra ju äldre hon blir, men å andra sidan så lär man sig ju hela tiden vad som fungerar och inte.
Regniga dagar blir så klart annorlunda, men det är ju tur på så vis att ni bor i eget hus. Det kan jag sakna ibland eftersom Junior inte går ut och leker här på gården utan om han ska komma ut måste ju jag hitta på nåt. Alltså gå iväg nån stans med fika eller ta en biltur någonstans.
Har man trädgård kan man ju hitta på nåt där att pyssla med.
Vilken underbar bild på Sandra med chokladbollarna, så härligt lycklig hon ser ut där :)
Gullungen...och vilka tjusiga naglar.
Bakning är ju en bra aktivitet, men det blir sällan av här hemma, mest för att jag inte tycker om att baka.
Och den där husmorssemestern, jaa den tycker jag att vi återinför, men då får vi väl rejält på pälsen av alla feminister som inte fattar vad vi håller på med ;)
Vi ska kanske kalla den för föräldravila eller nåt istället?
KRamen som räcker hela dagen//Lena

Patricia sa...

Ja nu har ni provat det här sommar-upplägger och vet hur det fungerade, så får ni klura vad som var för- och nackdelar till nästa sommar.. =)

Åh va gott med negerbollar och sockerkaka .. tur jag inte var i närheten, eller kanske synd då eftersom det är så gott och det hade varit kul att hälsa på igen .. hi hi. Men vågen visade plus i morse så jag ska nog undvika sånt igen .. =D

Vilken fin färg Sandra fick på naglarna!

Kom på att jag glömde svara på frågan om Nickes arm.. Den är inte bättre efter operationen tyvärr, i vissa fall till och med sämre. Han har mycket ont och får äta värktabletter fortfarande, så det blir nog till att steloperera handleden framöver, och hoppas att det är lösningen på problemet.

Ha en skön dag!
Kram Patricia

Maritha sa...

Men oj vad jag blev sugen på slisk, dregglar........
Hon tycker om att göra negerbollar det syns lång väg :-))

Ni får utvärdera efter sommaren vilket som varit bäst eller om det går att göra nån annan ändring som är bättre. Ni kan ju det där!

Husmorssemester.......ja det skulle ni ha......hälsa Lena att vi som förstår någorlunda kan strida mot eventuella feminister....om de kommer!

Hoppas ni har det gott och du......SOV GOTT i natt <3

Kram Maritha

Photo by Maria sa...

Här går jag och Putte och gnäller över att vi inte varit ensam en enda dag i sommar och så läser man din blogg och får sig en tankeställare.. Vad gnäller vi för?? Vi kan köra iväg utan och barnen klarar sig själva, vi behöver inte planera för barnen osv.. Visst har vi lite annat att oroa oss för men det där planerandet och hela tiden vara beredd behöver vi inte..
Cred åt er, ni är så himla bra..
Hoppas ändå att tiden går snabbt till skolstart så ni kan få lite andningspauser..

Massor av kramar <3 <3
Mia

agneta sa...

Med risk att låta tjatig, ni är fantastiska! Och det som inte fungerat så bra i sommar, kanske kan göras på annat sätt nästa år...eller också fungerar det då!

Vad duktig Sandra är i köket och chokladbollar är roligt att baka.....och gott att äta!
Hoppas att Sandras skolstart snart blir verklighet, så ni kommer in i lugnare period. Förresten det tror jag många behöver nu.

Kramar Agneta

Bellan sa...

Jamen eller hur, vi drar väl på en veckas husmorssemester när skolan kommit igång - borde vara en självklarhet i diagnoslandet!

Så glad och nöjd Sandra är när hon bakar, ser så härligt ut!

Blir trött bara jag läser om ert tuffa schema... trots att jag allt är liiite van jag också :) Duktiga är ni som hänger med i tempot. Tur att ni är två.
Fina naglar, de matchar papperet under ;)
Kramar om den kämpande mamman!
//Bellan