fredag 5 augusti 2011

När börjar skolan?

Det var en riktig slappardag jag fick igår. Jag gjorde nog ingenting vettigt på hela dagen, förutom att jag såg till att allt var som det skulle innan Sandra kom hem, med schema och förberedelser och sånt som måste flyta sen.

I övrigt var det lite datapyssel, kaffedrickande, slappa med Göran i solen och andra mer eller mindre nödvändiga saker. Ja, nödvändigt för välmåendet var det iaf. En skön dag, helt enkelt.

Göran var iväg en sväng under dagen och fick en del handlat men inte fick jag mer gjort för det. Jag njöt mest av egen tid och slappade vidare.


På eftermiddagen kom Sandra hem och var på strålande humör och allt flöt på hur smidigt och smärtfritt som helst. Alla rutiner och nattning gick som en dans och humöret var på topp mest hela tiden.

Tills hon nös… Då bröt det lös och vrålades ett bra tag. Det blev näsblod och byte av sängkläder och ännu mera skrikande. Så lite som behövs, även braiga dagar. Men det gick ju över det med och sen blev resten lugn och ro igen, och idag blir det fritids. Det innebär den sista rasten på 2,5 vecka nu. Men det ska nog gå bra… Vi är ju två som turas om.


Det kommer nog säkert att bli lite oroligt och en hel del tjat om skolstarten när hon upptäcker att hon ska vara ledig, sen gäller det att ha en lagom planering för resterande sommarlovsveckor.

Vi kan ju inte berätta vad vi ska göra i förväg, för då stressar hon upp sig. Men att bara ha lediga dagar på obestämd tid stressar också. Hon behöver få veta vilken dag skolan börjar på så jag har fixat i ordning en slags hemmagjord ”kalender” som jag gjorde för länge sen, men som vi inte har haft användning av så mycket förut.


Den funkar så att jag sätter upp lappar i dagarnas rätta färger, lika många som det är dagar kvar till skolstarten (eller nåt annat man längtar till då, förstås). På sista lappen sätter jag fast det vi väntar på, i det här fallet skolan då.


Sen drar Sandra bort en lapp vartefter dagarna går och vi räknar antal dagar det är kvar. Hon har inte varit riktigt mogen för den förut, men nu tänkte jag testa den igen och se om hon blir lite lugnare av att få det hela tydligt visualiserat.


Jag kommer nog inte att ha tid att skriva riktigt varje dag dom här veckorna, men kikar hit så fort tillfälle ges iaf. När skolan börjar blir det ordning på bloggrutinerna, och alla andra rutiner, igen :)

Ha det fint!

♥ Kram ♥

7 kommentarer:

Annelie L sa...

Fiffigt med schemat, hoppas hon är mogen för det och att det kommer att fungera som du tänkt, så att det blir mindre stress och tjat när hon kan se hur långt det är kvar.
Hoppas verkligen att du /ni får alldeles lagom med saker att göra så att ni har lite ork kvar när skolan och dina välbehövliga raster börjar.
Jag förstår att du längtar.
Stor kram och massor av energi till dig du fina Nina.
Annelie

Maritha sa...

Det var ju fiffigt med schemat så hon själv kan se hur länge det är kvar, hoppas det fungerar.

Du Nina....ett foto visar nåt slags taggit bär.....vad är det?

Hoppas ni får lugna dagar tills skolan börjar och orkar hitta på lite kul tillsammans!

Kramen Maritha

Anonym sa...

Men Nina, vet du inte när skolan börjar? ;)
Jadu så lite som behövs ibland för allt ska bli tokigt. Tänk om man kunde ta bort allt oförutsägbart, så bra allt skulle kunna vara då...eller då kanske maninte skulle lära sig nåt nytt förresten och det vore ju inte heller bra förstås.
Hoppas att dagarna flyter på trots lediheterna och att ni orkar med heöa tiden.
Det vore ju toppen om schemat fungerar, då kanske ni kan slippa den oron, eller iallafall lite av den.
Ha det nu så gott och de dagar du inte tittar in här kommer du vara saknad och de andra blir jag glad över att du är här!!!
Kramar till gullfian Nina//Lena

Annika N sa...

Gott med lite egentid :-)
Bra att det mesta av dagen blev bra ändå. Fint schema och fina bilder i vanlig ordning.

Ha det kanon !!! Kram Annika

Bellan sa...

Läser ikapp här lite...
Vilket fyndigt schema för dagarna fram till skolstarten. Hoppas det funkar för Sandra så hon blir lugnare av det!
Kramen!
//Bellan

Tina sa...

Den ideen ska jag sno direkt ! Åh vad du är bra för oss ! Tack ! megakram från Tina

Lina sa...

MEN vilken bra idé med längtanschemat!!! Att jag inte har sett det här inlägget förrän nu! Tack!