lördag 20 augusti 2011

En riktig badvecka

Nu var det ett tag sen jag skrev något och det har fler orsaker, men mest beror det på att vi har varit bortresta i veckan, och där gick det trögt med uppkopplingen. Det var bara min iPhone som funkade, och den orkade jag inte hålla på och surfa runt, eller skriva, så mycket med.


Fast sen har jag inte haft så väldigt mycket tid heller. Vi har haft en intensiv, men härlig vecka med massor av bad och skratt. Och några griniga, trötta dagar med en del utbrott…

Vi hyrde ett pool-hus så det har inte gått någon större nöd på oss. Vi har hyrt ett sånt hus några gånger med Sandra, mest för att hon också ska få bada. Hon älskar att bada, men klarar inte av att göra det på badhus eller badstränder där det ju alltid är en massa folk och rörelse.


Tänk om vi hade möjlighet att få bada så här en gång i veckan, vad hon skulle utvecklas! Och vilken bra motion, inte bara för Sandra…


Första morgonen vaknade en riktig solstråle. Hon är så härlig när hon mår bra och det liksom sprudlar om henne. Men gränsen är hårfin… Lagom spännande och roligt går bra, men det slår väldigt lätt över till för mycket intryck, oro och stress. Och då sprudlar det ingenstans, kan man säga.

Så länge vi hade en bra nivå av aktiviteter och sysselsättning, med minimalt av dötid och väntan, så sprudlade det och flöt på hur bra som helst. Däremellan var det raka motsatsen då… Och svängningarna går på en halv sekund.

Är morgonbestyren avklarade klockan 07.30 så vill man bada 07.31, liksom… Och gör man inte det, vilket vi inte gjorde för jag ville vakna lite först… så räcker det för att skapa oro och gnäll. I värsta fall utbrott, men då vaknade man ju iaf… ;)

Men första dagen var som sagt helt fantastisk, med en strålande glad Sandra och massor av bad och lek. Andra dagen var det tvärtom med mest gnäll och utbrott. Det var säkert tröttheten som kom ikapp efter alla nya intryck som hade varit ett par dagar.

Det var inget solsken den dagen, varken ute eller inne… Fast ute är ju inget som bekymrar oss så värst, mer än att det underlättar med Sune om det är uppehållsväder. Men ovädret inne var jobbigt för alla och inte ens poolen kunde ändra på det.

Sune ja… Man fick inte ha husdjur i stugan, så vi hade husbilen med oss till honom. Sen försökte vi vara ute en del, så han fick sällskap. Första morgonprommisen gav honom sju fästingar. Ja, Göran såg dom innan dom bet sig fast, men iaf…


Sandra brukar få fästingar, så det gällde ju att kolla ordentligt när det var ett sånt fästingparadis vi hade hamnat på, men det var bara Göran som fick en. Det berodde säkert på vädret, för vi har inte kunnat vara ute så värst mycket, mer än dom första dagarna.

På tisdagen var det dags att åka och fylla på förrådet lite, så då blev det handling på förmiddagen. Jag passade ju förstås på att planera in en liten ”krock” med en god vän som bodde i närheten. Hon fick helt enkelt åka och handla på samma dag så vi fick kramas lite.


Faktiskt var det första gången vi träffades live, men vi känner varandra sedan flera år av kontakt på nätet. Det var roligt att äntligen ses, även om det var Sandra-anpassat och väldigt snabbt. Tack för kramen, fina, goa Annika!

Sandra hade en av sina mer sköra dagar den dagen, så det var inte tal om några större utflykter. Damen hade lekt en hel del i sin säng under natten, och det satte ju sina spår sen, när det var dags att vara vaken…

Men det tär en hel del på förhållandet, att inte ens kunna prata med varandra, så det är nästan ett under att vi håller ihop ibland. Tur det finns papper och penna till dom viktigaste sakerna som måste diskuteras och beslutas. Så har vi ju varit med så pass länge nu att vi vet vad det beror på när vi ryker ihop. För lite ”man/hustru-tid” helt enkelt.

Hemlängtan blev det mot slutet, eller mest längtan till skolan, gissar jag. Och jag längtade förstås hem på ett sätt jag med, till vardag och ledighet, och en ordentlig uppkoppling. Men samtidigt gick veckan på tok för fort och jag ville inte alls åka därifrån, framförallt ville jag inte åka ifrån poolen…


En av dom sista dagarna satt Sandra och klippte ut bilder ur kataloger och tidningar. Plötsligt började hon storgråta! Hon hade fått syn på en badring som hon ville ha. Egentligen tror jag det var alla känslor och intryck som svämmade över lite. Kanske kände hon som jag, att hon ville hem till vardagen men ändå stanna kvar och bada mer.

Så klart ska hon få en badring, även om vi inte kunde köpa en som hon hann använda på direkten. Vi lär ju åka till fler pool-hus framöver, eftersom det är en aktivitet som verkligen passar Sandra nu när vi inte kan göra andra saker, som andra gör på sina lov.

Nu har vi just kommit till ro här hemma igen. Göran ser på trav och Sandra blev tröttsjuk och sover. Så jag fick lite tid över innan kräkattackerna sätter igång, och tänkte att ni kanske undrar vart jag har tagit vägen… Men nu har ni en hel del att läsa ;)

Jag avslutar med en kommentar Sandra fällde första dagen i stugan. En traktor kom farandes och tömde avloppet och det luktade i hela huset. Alla såna oförutsedda händelser kan ju orsaka kaos, så man blir ju genast beredd och tänker snabbt ut en massa lösningar i huvudet, men det gick bra. Sandra konstaterade att ”Det luktar farbrorprutt här” och sen skrattade vi bort oron.

Ha en skön lördagskväll!

♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Annelie L sa...

Farbroprutt, ja det var verkligen en bra beskrivning på illa luktande dofter, undrar vad hon har fått det i från, hur många pruttande farbröder känner hon??
Vilka underbara bilder från poolen, ni ser verkligen ut att må bra. Tråkigt bara för Sune att han inte fick vara med inne i huset, men ni löste ju det riktigt bra med husbilen,där äär han ju van och trygg. Fästingar är ett otyg, skönt att Göran såg dom innan de hann och sätta sig.
Myspys med Annika hann du med också, så roligt att det blev av. Visst är det härligt med alla möten som blir i vårt avlånga land, tack vare din ide att träffas i Gävle.
Kram till dig du FinaNina // Annelie

Annika N sa...

Tack själv :-)för den goa kramen och pratstunden.
Vilken härlig kommentar av Sandra :-))
Vilka mysiga dagar ni haft, synd att ni inte har en egen pool. Syns riktigt på Sandra att hon trivs som fisken i vattnet. Härliga bilder :-)

Sköt om dej vännen !!! Kraam Annika

ann sa...

Vad härligt att ni kan fara på sådana ställen som Sandra klarar av.Vår son klarar bra av simhallen men jag måste hela tiden hålla koll på honom.Han tycker om att bada och har 1 gång i veckan det i skolan.Han brukar också få fästingar på sig men ingen i år.Han har haft borelia och ätit 2 kurer.De är inte ofta man får egen tid med maken men det gäller att njuta av då få tillfällen man har.Våra barn tar mycket tid det med och vi växlar ofta mellan varandra för att ha någon hemma.Sköt om dig!Kramar från Åland.

Anna A sa...

Vilken underbar semster ni verkar ha haft:)

Det är så härligt att se hur glad Sandra är på bilderna:)

Men förstås jobbigt när hon inte mår bra och får utbrott.

Och ni är starka som håller ihop trotts eran vardag.

Tina sa...

Härligt att ha dig tillbaka igen ! Och vilket mysigt ställe, skulle passa oss också. Hur hittar man såna ? Och vuxenprat och tid ensamma är inte lätt på nåt sätt. Det kan jag hålla med om, men tillsammans är man ändå starkare och det är väl det som driver en lite. Livet tär med utbrott och begränsningar, kämpa på. Härliga kommentarer värmer hjärtat och lättar upp ! Må gott och var rädda om er. Kram Tina

Maritha sa...

Jahaja.......undrar om det är för att farbror Gustavsson står för de luktande pruttarna :-)) Härlig unge!

Ser perfekt ut med en sån stuga för Sandra, sån tur det finns!

Så skönt att vardagen snart kommer med de vanliga rutinerna för er.

Välkommen hem, du är saknad <3

Kramen Maritha

Anonym sa...

Hej vännen!
Tittar in och säger hej bara och ser att ni haft både upp och ner men trots allt hittat något som passa Sandra.
Kramar om och tackar för att du är så go//Lenaeff

Bellan sa...

Hej igen här!
Ska försöka ta ikapp det jag ligger efter här.
Vad ni är duktiga med Sandra, ni har inga lätta dagar ibland!

Känner igen det där med att prata med sin man - det får man liksom inte.... Här går vi ibland in i ett annat rum och viskar till varandra när vi behöver säga nåt "akut".

Härligt med pool i huset, ser jätteskönt ut.
Haha, jag undrar också vart hon fått "farbrorprutt" ifrån?? :)

Kramar om dig fina Nina! <3