lördag 16 juli 2011

Vi hade iallafall tur med vädret

Pjhu, vilken semester! Eller, semester var väl att ta i en smula, men det är väl så det heter när man reser bort tillsammans?...

Jo, vi har varit i en mycket Sandra-anpassad stuga mitt i skogen och det är väl en av orsakerna till att jag inte har kunnat surfa runt så mycket. Det var lite si och så med uppkopplingen och tog på tok för lång tid. Men sen har vi ju haft ganska fullt upp med att få dagarna att fungera också, så man har ju inte haft långtråkigt, precis.

Idylliskt

Visst har vi haft mysigt då och då, det har vi visst det, men jag föredrar nog att vara hemma i vardagen iaf. För hujedamej vilka utbrott och vilka morgnar och kvällar och tjafsande och gnäll, tjat och skrik. Det uppväger liksom inte dom goa stunderna.

Eller, kanske ändå?... För nästa gång har vi glömt det jobbiga igen. Så har det alltid varit. Vilket ju är tur, för annars hade vi ju aldrig gjort något annat än att varit hemma i vardagen.

Ibland, ganska ofta, faktiskt, så funkar det ju riktigt bra att åka på ”semester” med Sandra, även om man alltid är i behov av egen semester efteråt.

Det gällde ju att sysselsätta oss lagom mest hela tiden. Varje morgon dom första dagarna började med ett stort utbrott, gnäll så fort Sandra öppnade munnen och ville inte ha frukost. På onsdagen var första morgonen med lugn och ro i stugan. Fast utbrott blev det ju ändå, efter frukosten sen...

Så länge vi hade lagom med aktiviteter så funkade det jättebra, så vi hade jämt å göra med att hitta på saker att roa oss med i skogen.

Hämta ved, Sandras favvo-sysselsättning

Fotboll

Käka blåbär

Skogsutflykt

Men så fort det blev lite tid över, om vi föräldrar behövde andas lite, t.ex. då satte gnäll och tjat genast igång. Och stoppar man inte gnäll och tjat i tid så blir det utbrott, vilket ju är jobbigare än att ha ett schema att följa varje sekund…

Som tur är så kunde vi roffa åt oss några stunder i solstolen medan Sandra sysselsatte sig nästan själv. Hon nöjde sig med att man målade i en målarbok samtidigt med henne…


Eller satt med fötterna i poolen så hon kunde ösa vatten på dom.


När vi ska åka iväg med Sandra så är det ju för hennes skull vi gör det, för hon tycker ju att det hör ihop med semester, förstås. Och att bara vara hemma och ledig för länge är inget vidare bättre alternativ. Men det kräver en hel del förberedelser för att det ska funka.

Sandra får inget veta i förväg, men Göran och jag måste se till att allt ska flyta så bra som möjligt. Då är det vissa saker vi måste ha i huvudet när vi väljer resmål.

Förutom att det måste vara lugnt och folktomt, men med lite sysselsättningsmöjligheter så måste boendet vara anpassat. En egen stuga är ju att föredra, och då måste tomten, rummen, sängarna och toalett/badrum vara anpassat för Sandras behov. För det går bättre att flytta på oss om vi kan ha samma rutiner som vi har hemma.

Badkar är en sak som vi måste ha. Eller ett tillräckligt stort badrum för att kunna ha en liten pool på golvet, för Sandra måste bada varje dag. I den här stugan fanns ett badkar. Perfekt! Men?? Ingen dusch?

Hur tänkte dom här?

Nåja, det gick att lösa med en tillbringare. Sandra var jätteduktig och vi hade stor hjälp av att hon har lärt sig att hälla vatten över huvudet.

Vi fick ju Sune-anpassa en del också, och täppa för på dom ställen vi inte ville att en nyfiken katt skulle tråckla sig in…


På upptäcktsfärd

På måndagen blev Sune sjuk. Han hade ätit väldigt mycket gräs, och allt möjligt annat mer eller mindre ätbart. Men vi vet inte om det var därför han blev sjuk. Vi kokade inte vattnet åt honom dom första dagarna, vilket vi gjorde åt oss.

Sjuk

Han kräktes iaf väldigt mycket och sov mest hela tiden. Han blev kanske tröttsjuk av allt flängande ;) Åt gjorde han bara väldigt lite när han fick sitt favvo-käk, men det kräktes han upp direkt och somnade om. Så vi var beredda att åka till veterinären med honom på tisdagen, men då verkade han lite piggare och slutade kräkas, det tackar vi för. Helt sig lik var han dock inte förrän på torsdagen.

Vi hade stugan i en vecka, dvs till idag, men valde att åka hem redan igår. Då längtade jag hem och jag tror nog Sandra gjorde det också, även om hon sa att hon ville vara kvar. Hon tycker ju om att semestra, men fixar det inte riktigt och mår bättre hemma i den vanliga vardagen.

Vi klarade av ett par riktigt rejäla utbrott och var bra trötta allihop när vi väl kom hem och i ordning. Sandra somnade ovaggad, och jag med för den delen.

Idag ska korttidsväskan packas och i veckan har vi vår semester, om allt går efter planerna. Då är vi långlediga måndag till fredag och det är ju så långt vi kan vara lediga. Vi hoppas att det blir så, för alla behöver vi väl lite semester ibland.

Det var meningen att vi skulle haft en sån lång ledighet innan vi åkte till stugan också, men vi insåg att det skulle bli för jobbigt för Sandra att komma hem från korttids på fredagen och åka på semester på lördagen, så hon fick ju ledigt dagen innan vi åkte.

Oj, det här blev långt… Men jag hade ju lite att ta igen ;) Nästa vecka tror jag att vi kommer att ha en hel del annat för oss, så jag gissar att datorn också får lite semester.

Nu ska jag försöka läsa ikapp lite bloggar som jag inte har kommit åt med den sega uppkopplingen i skogen. Ha det fint!

♥ Kram ♥

10 kommentarer:

Amonazon sa...

Såg ut att vara ett jättefint ställe ni hyrt, men förstår att ni måste ta semester efter semestern.;)
Jättefin blogg du har, och vilka bilder, du är jätteduktig.
Kramar från en "gammal" MåBra- och FB-bekant
/Mona

Patricia sa...

Åh vilken söt liten stuga, men hur tänkte de när de inte satte in dusch-slang i badkaret .. hi hi.
Skönt att ni löste det ändå utan större problem.

Det är ju synd att det ställer så stora krav på er för att kunna åka på semester, och en eloge till er för att ni ändå gör det. Och som du skriver, man glömmer snart det som inte funkade och kommer ihåg godbitarna.

Mysigt sågt det i alla fall ut som ni haft, i alla fall på bild ..; )

Hoppas ni får en skön helg och en underbar ledighet nästa vecka, det är ni värda!!

Kram kram
Patricia

Maritha sa...

Verrkligen en idyll den lilla stugan med mycket för Sune att utforska! Men var var duschen????

Skönt att veckan är genomförd så att Sandra fått lite semester men hon blir säkert glad att få åka till fritids på måndag och ni på er egen semester.

Ha det nu skönt i hemmets lugna vrå!

Kramen Maritha

Mamma Z sa...

Ni verkar att ha haft det mysigt, trots att det är som du skriver..att ifrån diagnoserna har man inte semester..det gäller att knycka de små ögonblicken när de går..
Ja, att det skall vara nästan som hemma fick vi erfara denna semester på västkusten och nästa stuga vi hyr så lär det bli så..tur man lär sig efter vägen..men felstegen kostar på också..

Hoppas ni myser på nu dessa "lediga" dagar..

STOR KRAM

Tina sa...

Ja lite semester själva efter dessa 3 veckor tillsammans vore ju nåt. Vi ska söka kortids nu i höst, hoppas på nån ledig dag på det sättet. Det sliter som sagt, må gott och var rädda om er, kram Tina

Annelie L sa...

Välkomna hem!! Vilken tur att ni hade tur med vädret, även om jag drog på munnen när jag läste överskriften..
Men tänk om det spöregnat och blåst hela veckan hur roligt hade det varit på en skala..? Då hade ni kanske rest hem mitt i veckan istället för i slutet.
Stackars lilla Sune, men skönt att han blev frisk igen och fick gå på lite upptäcktsfärd innan semestern tog slut.
Stället ser jätte fint ut, och ni verkar ha gjort det bästa möjliga av veckan. Hoppas nu bara att ni själva får en riktigt skön ledighet, oavsett väder (för det ska visst regna). Ni kanske får sitta i husbilen och mysa med god mat, vin eller öl och trevligt sällskap, er själva alltså.
Kram vännen, skönt att ha dig hemma igen en stund innan du far vidare.
Kram

agneta sa...

Det var en fin liten stuga som ni bodde i!Hoppas att ni snart kommer till ro där hemma!Kramar till er <3 Agneta

Roffes blogg sa...

Jättemysigt, fast även jag förstår ju väldigt väl hur påfrestande semestrar är..... Tralalala, som sagt väääääääldigt väl.
Alla fall det där med badkar, när Tjabolina var liten så tyckte hon inte om duschljudet (bland många andra ljud) så då var det alltid kannor med vatten som gällde för att få bort tvål och schampo.
kram på dig fina Nina!

Anonym sa...

Jaa du Nina, det är inte lätt att ha semester alla gånger. Det tar såklart tid att få saker och ting att fungera ungefär som hemma. Men det var iallafall ett himla gulligt ställe ni hyrt. Tur att ni slapp åka till veterinären med Sune, stackarn. Men han är en riktig liten buse ;)
Tur att Sandra lärt sig att hälla vatten över huvudet, för vad hade ni gjort annars?
Det kan inte vara lätt att ha lagom göra hela tiden så jag förstår att ni behöver ledigt efter en sån vecka ni haft. Och det är ju tur att man glömmer det där besvärliga från gång till gång.
Stor kram//Lena

Bellan sa...

Oj, jag pustar när jag läser här.... förstår er så väl... att andas i det här sammanhanget, ja det kan man nog glömma. Vad duktiga ni är som ändå ger er in på en sån här sak! Och det är ju som du skriver, för Sandras skull.
Vilken tur att ni kunde ordna duscheriet så pass smidigt ändå och att Sandra var med på noterna...

Vilken mysig och talande "sjuk"-bild på Sune! Skönt att han blev pigg igen.

Kramar om er!
//Bellan