fredag 8 juli 2011

Njuter av stunder som ges

Det blev en lugn och skön dag med en massa egentid igår. Inte för att jag har ett dugg emot att vara med Göran, så klart, men det ÄR skönt att bara vara lite ensam ibland också. Och det är inte särskilt ofta jag är det.


Göran jobbade på fm och jag varvade kaffe, slappa och lite annat pyssel undertiden. Sen när Göran kom hem hade han så ont i knäet att han knappt kunde gå, och det var ju förstås mindre kul… Vi hoppas det vänder och blir bättre igen, för nu är ju Sandra ledig en vecka och då underlättar det om vi är någotsånär okay här.


Det där med kläder å väder, det är inte alltid så lätt. Ganska ofta packar jag ner fel kläder i Sandras korttidsväska. Det är lite svårt att veta hur vädret ska bli, och om jag ska förutse alla sorter skulle hon behöva två resväskor ;)

Igår berättade hon att hon hade lånat en pojkes gympaskor, eftersom hon bara hade sandaler med sig.. Tur dom hittar lösningar iaf :) Men roligast är det att hon berättar sånt, ja, att hon kan berätta, liksom. Jag blir lika glad varje gång.

För övrigt var damen glad och nöjd när hon kom hem, och det verkar som dagarna på korttids har funkat bra, även om det var lite hemlängtan på slutet. Hon hade en fin badboll med sig hem, som hon hade köpt :)


Plötsligt, mitt i bad- och duschrutinerna hakade hon upp sig på bastun. Hon ville bada bastu och fastnade i det tänket. Skruvade upp mer och mer och så blev det ett utbrott av alltihop. Det behöver inte alltid hända något som stör ordningen utan det kan lika gärna vara dom egna tankegångarna som låser sig. Lite svårt att undvika alla gånger, men resten av kvällen gick iaf bra.

Idag vill hon bada i poolen, och det lovade jag att vi ska om det är badvänligt, vilket det verkade som på prognosen igår kväll iaf. Hon ville ju testa badbollen med mig, förstås, och det är klart vi ska göra allt för att det ska bli bad. Tillåter vädret så tar vi kycklingen på grillen också, så går nog fredagen i ett nafs, ska ni se :)


Lenaeff, Lingonben på en balkong mitt i ljumma Azorerna låter kanon, tycker jag! Och självklart får Annelie L också följa med! Vi skulle ha det kanoners! Men tror ni vi skulle fixa en hel månad? Jag menar, vi är ju inte vana att bara ha oss själva att ta hänsyn till…


Tack Annelie L för komplimangerna när det gäller mina foton. Ställer ut dom gör jag ju, på Amatörfotografen. Det är lagom för en glad amatör, tycker jag nog :)

Ha nu en skön fredag, vad ni än tar er för!

♥ Kram ♥

11 kommentarer:

Annika N sa...

Vad härligt att Sandra berättade lite om kortids. Hoppas ni får badväder så bollen kan testas. Stackars Göran :-(
hoppas det snart blir bättre.

Ha en fin fredag !!! Kram Annika

Maritha sa...

Visst är det härligt med egentid ibland att bara göra vad man vill med sig själv!

vad tråkigt att Göran har så ont, hoppas han kan vila det bättre.

Härligt om ni får badväder så bollen kan testas ordentligt.

Förstår att du blir jätteglad när hon kan berätta om det som hänt på korttids.

Ha nu en härlig fredag med Sandra och Göran!

Stora kramen Maritha

Tina sa...

Ja såna låsningar känner jag igen, de bara kommer och är inte enkla att släppa för vår tjej heller. Kan sitta i många timmar. Egentid är fint, bara att andas och njuta. Ha en fin helg,kram Tina

Annelie L sa...

Härligt att Sandra berättar och vill förmedla vad hon varit med om när hon varit borta.
Stackars Göran med sitt onda knä, hoppas han kan få lindring av något slag.
Vet du, om vi skulle tillbringa en månad tillsamman skulle vi säkert bli nippriga, men då skulle vi ju kunna börja ta hand om varandra...det skulle kanske funka, eller om vi börjar med två veckor...
Ha det fint vännen och jag hoppas ni får badväder<3
Kram

Anonym sa...

Åh så roligt vi skulle ha och vad många drinkparasoll vi skulle kunna samla ihop :)
Och en hel månad..hmmmjaa det kanske skulle stiga oss åt huvudet. Fast det skulle nog ta en vecka och fatta att vi faktiskt var lediga, en vecka åt att prata om allt vi inte hinner prata om annars och en vecka åt att bara njuta och ha det gott, så tre veckor vore nog lagom iallafall!!!
Klart Annelie ska med ;)
Hoppas ni har lika fint badväder som vi idag så Sandra kan testa sin nya badboll. Kramar om och önskar en fin fredag!!!
Simma lugnt.
Lena

Mamma Z sa...

Egentid..jag tror man verkligen behöver det..tid för tankar och reflektion..och bara få vara!! Jag älskar de stunderna..bara jag och mig själv!!

Önskar er en skön helg och vecka hela familjen!!

STORA KRAMEN

Patricia sa...

Jag har ju mycket egentid och älskar det, så jagförstår att du är glad över dina stunder .. =)

Men elände med Görans knä .. =(

Här skiner solen o det är jättevarmt redan nu, så jag hoppas ni har badväder hos er med, önskar jag hade en pool just nu .. =)

Ha en skön fredag!
Kram Patricia

Mamman sa...

Hejsan!
Efter massa frånvaro är jag tillbaka i bloggvärlden- vet inte om du kommer ihåg mej men kallade mig MammaMorran! Jag kommer ihåg din fina blogg iaf :D

Kram
Mamman

agneta sa...

Härligt med Sandras kommentarer om gympaskorna, sådant blir man glad över! Men dessto tråkigare att Göran fått så ont i sitt knä igen, hoppas det snart känns bättre!
Önskar er en skön ledighet, med många dopp!

Kram Agneta

ann sa...

Jag tycker också det är skönt med egen tid utan barnen och maken,att bara gör sådant som faller en in.Tråkigt att mannen din har problem med knät,hoppas det blir bättre.Det är bra att korttids fixar problem med kläder osv.Vad härligt att Sandra kan berätta om det.Jag tror inte heller jag skulle fixa en månad med att måna om mig själv och bara vara,även fast jag vet att jag behöver det.Men en härlig tanke att drömma om.Kramar från Åland.

Bellan sa...

Håller med dig Nina, även om man inte har nåt emot att vara med sin man så är det väldigt skönt de få stunder man får helt för sig själv. Jag är ensam i nästan tre dygn nu - vilken lyx!

Hoppas det blivit bättre med Görans knä vid det här laget.

Och Azorerna är jag inte sen att hänga med till....Men en hel månad, nja, kanske längtar vi ändå tillbaka till diagnoslandet, eller hur....

Kramen <3