fredag 22 juli 2011

En doft av havet

Jag började ju vår ledighet med att få ont i halsen och det känns lite tjockt än, men så mycket mer än så verkar det inte bli. Däremot blev det en sån där konstig sjuka igen, som verkar vara nån slags tröttsjuka av nåt slag. Kroppen lägger liksom av och orkar bara sova.

Men i måndags åkte vi iaf iväg med husbilen, mot havet!


Ååh, vad jag älskar havet! Där skulle man inte säga nej till att bo…


Vi campade vid kusten i Oskarshamn och det var så fint, så fint där :) På måndagen njöt vi ledigt och jag sprang runt och försökte föreviga havet med kameran.


Sen var det kört! På tisdagen kom jag inte ur sängen. Sov och kräktes hela dagen, men det lugnade sig frampå kvällen och dagen efter mådde jag bara illa och hade ont i skallen. Sov mest men började bli människa frampå eftermiddagen igen.


Till kvällen mådde jag riktigt bra och då var det allsång på campingen som vi ville gå och titta på. Det var en ljum fin kväll med glada människor, sång och musik.


Igår kom vi hem och idag kommer Sandra hem. Nu är det hennes tur att vara ledig igen och vi har väl några små utflykter planerade i veckan, beroende på väder och humör.

Göran åker och handlar så vi klarar oss ett tag medan jag får besök av assistansbolaget. Vi ska gå igenom nåt dataprogram så jag hoppas åskan jag njöt av tillsammans med morgonkaffet har dragit förbi nu.

På tal om assistans så har det nya beslutet kommit och det blev positivt på alla sätt och vis. Vi fick igenom timmarna som Sandra behöver hjälp på nätterna och jag fick också igenom ¼ vårdbidrag för all planering jag gör varje dag när Sandra inte är hemma. Känns bra!

Så ni som fortfarande bara funderar på att söka assistans, sök! Jag ska ordna en flik med lite info. Läs oxå "Det finns möjligheter" bland mina mest lästa här till höger.

Vad det gäller Sune så har vi koll på honom. Han är ju inte riktigt sig själv när vi är ute och far så då är det svårt att se hur han mår. Det är ju ingen större fara med honom tycker vi. Men jag ska ringa veterinären om vi märker att han inte vill äta som han brukar nu när vi är hemma igen. Nattmia skrev om mask och det bör vi ju kolla upp iaf, om han skulle behöva avmaskas. Tack för råd!


Nehej, om man skulle försöka sig på en liten bloggrunda, kanske, nu när åskan håller sig på avstånd en stund. Det är lite svårare att hinna med datortiden nu när vi inte har dom vanliga rutinerna här hemma, men det är väl så för dom flesta nu på sommaren. Det finns ju annat som lockar då :)

Jag önskar iaf er som kikar in här då och då en fin dag!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Annelie L sa...

Det är så synd att du ska behöva få "tröttsjukan" när du äntligen får lite ledighet. Men tyvärr är det väl så kroppen reagerar, när man får ledigt efter ett arbete med mycket stress där man inte kan sätta sig själv i första rummet även om man skulle behöva det ibland.
Det är väl ungefär samma för alla som får migrän lagom till helgen eller under sin första semestervecka.
Tråkigt är det i vilket fall som helst, men skönt att du hade möjlighet att återhämta dig och att du fick lite skön egen tid i allafall. Havet är underbart, alla borde få ha tillgång till havet, åtminstone nån gång under året.
Det där med att avmaska Sune är nog ingen dum ide´ Vi har precis avmaskat Zikoria, hon fångar ju möss och fåglar så för hennes del är det ett måste minst två gånger per år. Nu sist hade vi ett maskmedel som skulle droppas i nacken på henne, det tar precis allt, till och med öronskabb (om dom skulle ha det) Det heter Stronghold 45mg, och det är receptbelagt och ska vara väldigt bra.
Skönt att allt gick genom med assistentbolaget, och hoppas att datorprogrammet fungerar bra.

Hoppas också att du fick hem en go och glad Sandra och att du laddade några batterier under ledigheten så att du har lite extra ork.
Kramar Annelie

Anonym sa...

Men så skönt att du inte var dålig hela ledigheten ialafall.
Så mysigt ni verkar ha haft! OCh havet...jaa vad säger man? Du vet ju vad jag tycker iallafall - det är helt underbart vackert..
Bara att hoppas att det inte är nåt fel på Sune.
Önskar er en fin helg och att Sandra kommer hem som en glad lärka.
Stora kramen till bästa damen//Lena

Maritha sa...

Din kropp orkar nog inte vara på topp hela tiden så när du blir ledig reagerar den och lägger ner verksamheten ett tag. Tur ändå att du hann njuta lite och intre var sjuk hela tiden :-))

Ja havet.......eller vatten överhuvudtaget.....men njuter för fullt!

Hoppas solstrålen kommer hem till er (Sandra menar jag då ) och Åskar den lede drar iväg!

Stora kramen Maritha

Anonym sa...

Man ska lyssna på kroppen när den säger STOPP! Så enkelt är det. O eftersom du inte fattar när kroppen säger sakta ner, så får den ju säga STOPP direkt..... O havet, finns i Karlshamn bara 4 mil från mej, där får ni GÄÄÄÄÄRNA bo <3 KRAM, Mona

Annika N sa...

Tråkigt att du blir sjuk när ni äntligen har långledigt. Men tur att ni fick några mysiga dagar tillsammans iaf. Härliga bilder !!! Kram Annika

Bellan sa...

Väldigt tråkigt att du blev sjuk under ledigheten, men å andra sidan så passar det ju inte bra för dig att vara sjuk när du jobbar heller. Skönt att ni fick njuta nån dag iaf!

Grattis till så fina beslut från fk!! Inte dåligt.

Kram till er alla och en extra till Sune ;)
//Bellan