torsdag 28 juli 2011

Lyckad utflykt

Igår åkte Sandra och jag till vänner en liten stund. Det är så skönt att träffa folk som liksom förstår och tar hänsyn. Barnen först, vi vuxna sen! Då funkar det ju oftast och vi fikade på barnens villkor och sen var det aktiviteter på barnens villkor och hem innan det spårade ur.

Sandra hittade en ratt och var nöjd där med sin glass medan vi andra fikade. Hon älskar ju det där med bilar… Åka bil, låtsas-köra bil och stå och titta på bilar som kör förbi.


Och igår var nog lyckan gjord när vi fick oss en jeep-tur runt på tomten :) Sen fastnade Sandra där en stund och ”körde” på egen hand innan vi åkte hem.


I övrigt hände inte så mycket. Sandra var förstås trött när vi kom hem, men nöjd och glad, så det funkade bra med sänkta krav. Ett utbrott i kvällsbadet blev det, men annars klarade hon vår utflykt väldigt bra, får jag säga.

Idag tar vi igen oss lite och hoppas på uteväder och såpbubblor. Ett och annat dopp i poolen, kanske det blir också, varmt är det ju iaf. Vi kan inte hitta på för mycket saker med Sandra, för då orkar hon tillslut inte med sig själv, så en ”vilodag” med vanliga ”hemma-aktiviteter” passar bra idag.


Jessica i Nyköping undrar hur vi gör på schemat med sånt som vi inte berättar i förväg. På schemat jag visade igår står det ”Biltur” och det var så långt Sandra fick information i förväg. Sen, igår morse, berättade jag vart vi skulle åka. Det är för att Sandra annars hinner stressa upp sig för mycket, sover dåligt och blir orolig innan vi kommer iväg.

Ibland har vi bara ”Biltur” och kör runt lite för att hon tycker om att åka bil, så det var det hon trodde tills jag berättade mer. Det är ett alternativ, och passade bra den här gången eftersom Sandra behövde veta lite redan dagen före. Att svara ”Vi får se imorgon” på frågan vad vi ska göra går inte. Så nånting måste vi säga, men väljer att inte berätta hela sanningen förrän så sent som möjligt.

Är det däremot en förändring från det vanliga schemat, att vi t.ex. ska resa bort och Sandra ska vara ledig från skolan, så är det bästa sättet att låta det vanliga schemat stå kvar, och låtsas att det är en vanlig skoldag nästa dag, och sen förbereda en ändring av schemat på morgonen.


Jessica frågar också vad hästen sist på schemat betyder. Ja, just det ja… det tänkte jag inte på… Det betyder inte att vi ska iväg och rida eller så ;) Nej, det är helt enkelt hennes sänglampa som ser ut så, och det betyder att det är dags att gå och lägga sig :)

Jag önskar er en toppenfin dag!

♥ Kram ♥

5 kommentarer:

Bloggande 4barnsmamma sa...

Det är alltid skönt när ungarna är nöjda:) då brukar det fötts på som bäst.
En fin dag till er också.
Stor kram!

Annelie L sa...

Vilka härliga bilder på Sandra, det syns verkligen att hon trivs...så skönt att vädret var på er sida så att hon kunde sitta ute och "köra" i lugn o ro och en tur med jeepen kan jag förstå var en höjdare.
Hoppas ni får en lugn och skön dag med lagom aktiviteter, hemma idag.
En liten fråga bara,. Hur är det med Sune, har han blivit bättre efter avmaskningen?
Kram och ha det fint// Annelie

Maritha sa...

Vad lycklig hon ser ut där på åkgräsklipparen, härligt att se!
Kul att utflykten blev lyckad, inte minst för dig Nina.

Hoppas ni får en fin dag!

Kram Maritha

Bellan sa...

Det ser ut att ha varit en bra och väl anpassad utflykt för Sandra. Hon ser så nöjd ut! Härliga bilder!

Hoppas ni fått en lugn dag idag.
Kramar om!
//Bellan

Anonym sa...

Vad roligt att ni kunde göra en liten utflykt till goda vänner en stund du och Sandra.
Alltid skönt att känna sig lite "vanliga".
Tänk att hon är så faschinerad av bilar :)
Kram på er goaste//Lena