fredag 29 juli 2011

Luften tog slut

Igår tog Sandra en sån där otrolig sovmorgon igen. Jag hann bli bra rastlös innan dagen satte igång här och när klockan hade passerat halv tio började vi ”väsnas” lite smått för att väcka henne. Men jag har märkt det flera gånger på sista tiden, att hon sover ikapp sig när hon blir trött. Efter det att vi har gjort något som tröttar ut henne, liksom. Förut blev hon sjuk av sånt.

Rätt vad det var så kom Göran på att våra gamla plastmöbler, som var vita när dom var nya, är fula, vilket jag har talat om för honom sen vi köpte dom ;) så Sandra fick sig en biltur och vi fick nya utemöbler.


Sen invigde vi dom med stekt rödspätta och potatis. Inte världens festmat, men det var den maten vi hade bestämt igår, och det var väl inte som grillat, precis, men himlans gott ändå.

Efter maten tog lixom luften slut, som den ju gärna gör när det blir lite mer intensivt än man hinner med. Nu var det inte jobbigt på nåt sätt, och Sandra funkade bra mest hela tiden, men det går i ett, i ett, och när nåt ska ske så ska det ske NU, helst igår. Så det blir en slags inre stress som är svår att förklara.

Bara en sån sak som att Sandra pratar oavbrutet ibland, ganska ofta, och då oftast sånt som kräver svar. Så var det ju det där att vill man ha svar nu så ska det vara NU, helst igår… Och om man samtidigt försöker äta, och hinna svälja innan man svarar… Ja, ni fattar :)

Det är inte några djupa samtal, utan mest svammel, men kräver ändå mitt engagemang. Hon frågar om saker som hon vet, t.ex. vilken färg det är på olika saker, sen svävar det iväg och svamlas vidare, och man hinner knappt svara på det ena förrän hon har andra tankar. Hon gör ofta så när hon är lite stressad eller orolig över nåt.


Lagom till toa- och kvällsbad kom utbrottet igen, som varje kväll nu en tid. Det är rutinändringar och ledighet som ställer till det så vi får allt tänka om lite och försöka efterlikna vanlig vardag bättre framöver.

När vi är lediga så äter vi bara mat en gång om dagen, och sen får Sandra ett mellanmål till tv-kvällen istället. Men det rubbar ju rutinerna, och det leder ju till utbrott… I vanliga fall är det toa- och badrutiner efter kvällsmaten, men nu äter vi inte på kvällen, utan på eftermiddagen.

Så vi får nog börja med ett glas juice eller nåt, vid köksbordet, för att det ska likna dom vanliga kvällsrutinerna igen. Efter juicen är det toa- och badrutiner, liksom. Det borde funka lika bra som ”Efter maten…”


Nåja, när väl stormen i badkaret hade blåst förbi så var resten av kvällen lugn och glad. Sen hade ju en liten fröken tagit sovmorgon, så jag fick sitta uppe till långt in på natten innan hon kom till ro igen.

Annelie L undrar hur det är med Sune efter avmaskningen. Nja, jag köpte ju såna tabletter, men vi tror inte att han har mask, så vi har inte gett honom nån tablett. Jag vägde honom igår och han har ätit upp sig bra. Troligtvis har han ätit dåligt i sommar p.g.a. värmen, sen när han blev sjuk den där veckan så påverkade det honom mer eftersom han redan innan var ganska smal. Han verkar må bra nu :)


Bellan tyckte att jag hade en bra ordning på schemat. Tack! Det kan jag rekommendera att ha, för ska man hitta rätt bild snabbt så krävs det en viss ordning. Lådan där jag förvarar bilder som inte används så ofta är köpt på Claes Olsson och är väl egentligen nån fiske- eller verktygslåda med små fack i, mycket bra!

Jag avslutar med ett bloggtips. Det är en pappa som via en grupp på fb har lagt upp ett äventyr med sin son där dom ska resa runt och besöka nya människor. Följ äventyret HÄR. Jag tycker att idén är fantastisk rolig och önskar dom lycka till på vägen. Sandra fixar ju inte sånt, men tack vare bloggen kan jag följa med på resan ändå :)

Må gott nu, alla där ute!

♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Maritha sa...

Vad fint att han äntligen förstod behovet av nya utenöbler, snygga var dom !
Rödspätta är ju jättegott, fin mat att fira nya möbler med.

Hoppas ni får en fin dag även idag och att du hinner tugga och svälja vid samtalen :-))

Kramen Maritha

Annelie L sa...

Så skönt att höra att Sune mår bättre, men det är nog inte helt fel att avmaska honom ändå, det skadar i vilket fall som helst inte ;))
Det måste kännas gott att Sandra oftare sover bort sin trötthet nu, en att hon blir tröttsjuk.
Hoppas de "nya" kvällsrutinerna med juice hjälper så ni kanske kan slippa utbrotten.
Himla snygga ute möbler ni helt plötsligt blev ägare till, grattis!! Och rödspätta är minsann inte fy skam det heller....

När jag läste din beskrivning om det ständiga pratandet,på hög volym, frågor om helt självklara saker, kravet på att vara närvarande och svara rätt och på precis rätt ställe för att sen kastas in i nästa tanke-virvel och försöka ha ork att vara 100% närvarande....det slängde mig tillbaka till tiden med Bamsefar och jag kände den inre stressen gripa tag i mig igen, trots att jag inte alls har det så längre...
Önskar er en fin dag, och hoppas du får lite tid över för dig själv, så du kan sitta och andas lite i lugn och ro.
Kramar // Annelie

agneta sa...

Ni är i allafall fantastiska föräldrar!

På apoteket här säger de att man inte ska avmaska katter förrän man ser vilken sorts mask det är frågan om! Våra katter är ju utekatter och då behövs avmaskning eftersom de äter en massa "skit".

Roligt med nya trädgårdsmöbler, det finns så mycket fint nu!
Hoppas att allt "flyter på" och ni får en bra helg!

Kramar Agneta

Tina sa...

Ja denna ständiga närvaro på 100% känns bekant ! Och tar enormt på krafterna. Jag kan också bli såå trött emellanåt. Detta att försöka hänga med för att minimera risken för utbrott och gärna som sagt gjort saker redan igår är ingen lätt match. Fina möbler tycker jag med ! Var rädda om er och kämpa på. Kram Tina

Roffes blogg sa...

Känner igen det där babblandet från när Tjabolina var liten. Hon hade ofta nåt slags ekotal från olika filmer som hon sett och det kunde bli lite konstigt för utomstående att förstå vad hon pratade om egentligen.... Ett tag var det också ett väldans frågande och jag skulle låtsas svara på frågor som hon ställde till sitt gosedjur Viktor, den ständiga frågan från Tjabolina då var: "Vad säger Viktor då rå?" Och det kunde bli fruktansvärt tröttsamt ibland.... Vi brukar skoja om det där nu för tiden, Mr Johnsson och jag, men Tjabolina tycker inte att det är lika roligt som vi tycker. Alltså inte så att vi gapskrattar åt det utan mera ett slags igenkännande mys på nåt sätt. Men hon förstår ju inte nyanser i hur man säger saker, så det blir ju lite fel... Ett tag minns jag att hon ständigt frågade vem som bodde i olika hus vi gick förbi, och hon gav sig INTE förrän hon fick ett svar. Hua! Men ändå kul att så här i efterhand minnas och le åt.
Kram på dej för dina fantastiska inlägg som ger mig så mycket fina minnen också :-)

Patricia sa...

Det var ingen dålig sovmorron Sandra tog .. =)
Det är ju skönt att hon kan sova i kapp, även om lagom är bäst .. =)

Kul med nya fina utemöbler och att "fira" med Rödspätta tycker inte jag är fyskam i alla fall, det är ju så gott .. =)

Förstår att du blir trött i skallen av "tjattret". Minns när Alex var som mest pratig som liten, jag höll på att bli tokig, munnen gick i ett, och alla dessa frågor .. =)

Va skönt att Sune mår bättre.

Hoppas ni haft en bra fredag!
Kram patricia

Åsa sa...

Känner igen det där med rutinerna kring bland annat maten. Det går inte att hoppa över något. Min lilla kille måste varje dag äta frukost, lunch, mellanmål,middag och kvällsmål. När det t ex är semester och vi äter en sen middag så tar han kvällsmålet direkt efter middagen. Det spelar ingen roll att han är proppmätt. Man kan ju inte gå och sova förrän man ätit kvällsmål. ;)
Kram

Bellan sa...

Fina möbler - hälsa det till den som kom på att ni behövde nya :) Och jag hade inte tackat nej till rödspätta ;)

Den där inre stressen känns igen och är så välbekant här också. Tror man måste ha upplevt den för att helt förstå vad det innebär och hur man som förälder känner sig inombords. Duktiga är ni iaf!

Bra att ni hittar effektiva lösningar på problemen så vardagen funkar lite bättre. Det blir nog bra med juicen tror jag!

Mysig bild på Sune ♥
Kramar om er alla i sommarvärmen!
//Bellan