måndag 26 februari 2018

Lite vanlig vardag

Vardagen fortsätter ju här, trots vår oro. Den fungerar lite sämre, tack vare den, men den fungerar iallafall. Fokus på det.

Sist Sandra kastade ärtpåsar så la jag ut dom i ännu ett rum, så hon rörde på sig ganska bra när hon fick gå runt och leta/hämta. Fem påsar av varje färg i fyra färger, och träffsäker är hon, minsann!

Jag har gjort markeringar i golvet som visar vart Sandra ska stå, men hon har
inte riktigt tid med det när hon ska kasta 😅
Det går undan, och det är ett under att hon hinner sikta. träffar gör hon iaf.

Vi har lite fullt sjå att spara på Sandras klipp-tidningar nu, för dom går åt i en rasande fart. Så häromveckan när hon klippte ut en färgburk så kom vi på att det ju är roligt att måla lite…


Och oj vad roligt det var. Det blev många teckningar innan damen var nöjd, vi höll nog på närmare två timmar.


Det är rekord, för annars går det mesta väldigt fort här, så man måste vara beredd med nytt mest hela tiden.

Nån dag senare hittade vi så fina fiskar i en tidning så vi bestämde oss för att klistra ett akvarium, och visst blev det fint?!Ni ser väl att solen skiner? Och en ”fiskbil” fick också vara med (med fenor). Och lite lakrits till pappa…

Eftersom Sandra gillar att klippa så får hon öva på lite annan klippning ibland, som gör lite nytta på samma gång. Här är hon i full färd med att klippa itu sina medicin-påsar. Bara ett par stycken gick sönder, så det uppdraget klarade hon galant.


Slutligen svar till Sara som tipsar om boende i Järna, tack 😊

Det är dit vår kommun erbjuder plats åt Sandra, och det finns fler anledningar till att vi inte är intresserade. Dels är det en antroposofisk verksamhet, och dels är det inte vår hemkommun.

Antroposofin är ingenting för Sandra och deras värderingar är inget vi står för. Sen är det ju så att varje kommun alltid ska sträva efter att få hem sina invånare, vilket innebär att Sandra hela tiden riskerar att få flytta ifrån något (vart hon än blir placerad) som kanske fungerar för henne, för att istället bo i kommunens egna gruppbostad. Oavsett om den är anpassad eller inte, för det räcker med att nån chef eller handläggare anser att det är anpassat.

Tack för alla kommentarer, både här och på fb.
Ha det fint.

P.S. Jag tar gärna emot tips på företag dit man kan maila och be dom skicka en katalog. Dom flesta har ju slutat med kataloger, men några finns kanske än. Ni som känner oss, och bor i närheten, får gärna hjälpa oss att samla. Allt med lite bilder och utan trycksvärta som kladdar, är intressant att klippa i för Sandra. Ja, med vissa undantag på olämpliga bilder, förstås.
.

1 kommentar:

Linda sa...

Nu misstänker jag att ni inte bor i närheten av mig, norr om Stockholm, men om ni gör det får vi massor som jag gärna blir av med. Vi får tre lokaltidningar i veckan, plus kommunens och Arlandas egna tidningar då och då. Dessutom är det HSB:s medlemstidningar, Hem & Hyra från hyresgästföreningen trots att ingen av oss är medlem där längre, Mios reklamkataloger... ja det är absurt. Återvinningen går varm här hemma, kan jag säga!