söndag 24 april 2016

Växlande väder, sidospår och Champagne

Gårdagen var okay. En mestadels glad och nöjd tjej orkade t.o.m. gå ut en stund och rensa ogräs efter maten. Återhämtningen verkar gå lite fortare den här helgen än på sistone. Vi har haft en del andra bidragande orsaker till tröttheten, så det ska bli intressant att se hur orken räcker kommande vecka. För är Sandra pigg i övrigt så fixar hon ju förändringar och o-anpassningar bättre.

Tyvärr hann hon inte vara ute så värst länge innan det kom en hagelskur följt av snö som vräkte ner. Ett riktigt Aprilväder med andra ord, men Sandra fixade det bra och när hon kom in fick hon testa ett nytt ”spel” som jag fått klart nu. Inspirerat från ett Domino-spel, fast med bilder istället för ”tärningsprickar” för att göra det tydligare.


Jag gjorde det ganska stort, för att få in lite rörelse i en annars rätt så stillasittande vardag. Det är inte precis bara att säga åt Sandra att röra på sig utan anledning, så det gäller att hitta nåt som fångar intresset så hon motiveras. Tanken är att hon ska använda ”spelet” på golvet. Sen om hon, så småningom lär sig hur man spelar eller inte är oviktigt, egentligen. Syftet är att hon ska ha en uppgift som är rolig och får henne att röra på sig. Jag la ut alla bilder på golvet och började med en bild som Sandra sen fick hitta ett par till.

Men damen är lite bekväm av sig, så mitt syfte – att hon skulle få krypa runt lite och hämta bilder, fallerade ju ganska fort. När avståndet blev för långt mellan bild-högen och slutet på ”vägen” hon skapade så gjorde hon lite sidospår istället. Haha, alla sätt som funkar är ju bra sätt ;)


Kvällen var lugn så vi kunde passa på att fira en eventuell lösning som vi hoppas på. Blir det verklighet av förhoppningarna firar vi en gång till, och blir det inte det så har vi iallafall hunnit fira lite ;)


Slutligen – Stort tack till ann möller för din fina, och mycket kloka kommentar. Den värmde lite extra :)

Må så gott!

.

Inga kommentarer: