lördag 30 april 2016

Spännande förhoppningar

Vi har en mycket trött tjej här hemma, även om hon mår bättre än hon gjort dom senaste veckorna. Efter mötet i veckan har vi börjat fila på kommande planeringar inför framtida justeringar när det gäller assistans och tider. Tanken är ju att ta bort korttids sen, vilket kommer bli bra för Sandra på sikt. Men det blir en tuff omställning för oss alla, och lite preliminära schema-lösningar innan vi kommer så långt att vi kan börja utveckla framåt.


Vi måste ju vänja Sandra vid att ha externa assistenter hemma innan vi kan ta bort korttids, och under den tiden måste jag finnas till hands, förstås. Sen måste korttids bort innan vi kan sätta in mer assistans på nätterna. Så det blir en period som innebär lite moment 22 innan vi kommer vidare.

Förhoppningsvis går det smidigt, utan alltför stora bakslag för Sandras del, så övergången inte blir så lång eftersom den innebär mindre ledigt och lite uppoffringar. Men när vi är igenom det så blir schemat bra och innebär istället mycket mer ledigt för Göran och mig, trots att vi fortfarande kommer jobba heltid. Det ser jag fram emot! Så utvilad man kommer vara :)

Vi har förstås ansökt om fler assistanstimmar, och det måste gå igenom innan vi kan göra några större förändringar. Jag är inte direkt orolig över det, men man vet ju aldrig. Vi har en ny handläggare som vi inte har träffat, men behoven är ju ganska uppenbara.

Sen väntar vi på svar angående ansökan om bostadsanpassningen. Det vet vi inte heller hur det blir och vad det kommer innebära, men vad som än går igenom av det så blir det ju ombyggnad här hemma, och Sandra kommer påverkas vare sej vi vill eller inte. Vi får försöka göra det bästa av det med, helt enkelt. En dag i taget, ett bekymmer i sänder. Framåt går det iallafall äntligen nu, och det känns gott efter åren av motgångar sen skolan slutade.

Vi väntar också med spänning på ett avtal som ska skrivas på. Vi vågar liksom inte riktigt tro på det förrän vi har sett det, och det har vi inte än. Men blir det som utlovat så kommer det lösa det som har tyngt oss mest den senaste tiden.


Idag ska vi fortsätta ta det lugnt i vanlig ordning, så Sandra hinner ifatt sig innan måndag. Jag önskar er en fortsatt fin helg och, just det, trevlig Valborg också!

.

1 kommentar:

Bellan sa...

Åh, vad härligt om det äntligen börjar lossna för er nu!! Blir så glad för er skull och jag håller tummarna för att det som lovats verkligen hålls!

Kramar i massor ❤️
//Bellan