torsdag 21 april 2016

En trött tjej

Vi hoppas att Sandra orkar med korttids ett tag till, så vi hinner få ordning på alternativen. Dvs förhoppningsvis få igenom dom sökta assistanstimmarna för korttidstiden och hitta en assistent som funkar. Ja, och sen vänja Sandra vid allt nytt med assistenter på dygn och allt vad det innebär. Vi har en jobbig tid framför oss, men hoppas det går så smidigt som möjligt. Och smidigare går det om Sandras ork räcker, och korttids funkar den tiden som är kvar.

Igår var Sandra för trött för att orka igen. Att åka till korttids tar för mycket energi av henne, men vad ska vi göra? Vi behöver ju lite ledigt vi med, för att orka. Går det längre har vi inget val än att avsluta korttids.

Det blev låsningar och utbrott när det var dags för kvällsduschen. Det slutade med att vi fick skippa den, för annars hade det inte orkats med varken middag eller tv-soffan. Middag är ju bra om Sandra orkar få i sig, och tv-soffan hoppar man inte bara över. Det hade inneburit ännu fler utbrott eftersom det skulle bli för stora förändringar av det.

Men det blev ett rejält utbrott med näsblod innan läget lugnade sig så pass att damen fick i sig lite mat. Sen blev det bara fem minuters tv-tittande innan sängen. Det gäller att inte dra ut på nattningen för länge, för kvällsrutinerna innebär en del oundvikliga krav som Sandra inte fixar när tröttheten blir för stor.

Väl i säng blev det tyst direkt och vi tror att damen somnade ganska omgående. Natten har varit lugn och nu blir det några dagar med anpassning innan det är dags för korttids igen, nästa vecka. Dessutom med en väldigt ny personal som iofs verkar jättebra, men en ny person räcker ju för att Sandra ska bli orolig.

Nåja, tiden får visa vad som måste ändras framöver. Göran kom iallafall hem igår, mitt på dagen, och hade fixat veckohandlingen. Han var ganska mör efter bygget, men nu har jag krånglat in en bild i datorn, via fb (alla sätt som funkar är bra sätt) så nu kan jag visa det nästan färdiga resultatet. Det är bara några brädor i andra änden som ska sågas av. Sen blir det förtält :)


Idag har jag ett läkarbesök att klara av på min ledighet, sen lite fix och förberedelser inför Sandras helg som kommer bli lugn i vanlig ordning. Vi får se om hon sover ikapp sig, eller blir sjuk.

Jag önskar alla en fin dag!

.

1 kommentar:

ann möller sa...

Trist att det skall ta så mycket energi från Sandra av att vara på kortan. Har dom ändrat något där för jag tycker ändå att det verkat fungera där tidigare. Har följt bloggen i flera år och tycker inte att det verkat vara ett problem tidigare. Trist om de gjort ändringar som påverkar Sandra negativt. Det borde ju kunna gå att rätta till i så fall. Ann