söndag 24 maj 2015

Tänka o planera

Jag passade på att packa korttidsväskan redan igår, så idag har jag bara veckans matlådor att planera klart. Förra söndagen konstaterade vi att både korttidsväskan och matlådorna på samma dag blev lite mycket. Särskilt som ”stora lilla damen” inte var på sitt allra bästa humör förra helgen, precis. Det är väl inte så mycket, egentligen, men det som blev jobbigt var att jag behövde ha fullt fokus överallt samtidigt, så jag blev helt slut efter det.

Korttidsväskan är ganska inkörd och förberedd, så den behöver jag inte tänka jättemycket när jag packar. Det finns en lista att gå efter så det är i stort sett bara att se till att det blir lämpliga klädval för dagarna, och skicka aktuell info till korttids.


Men matlådorna… Hejåhå! Alltså jag är inte van, det är ju det det beror på, förstås. Vi äter inte middag i den här familjen, utan Sandra får alltid typ rester eller nåt från frysen eftersom det inte finns tid för nåt annat på kvällarna. Hennes huvudmål äter hon till lunch, så på vardagarna så blir ju huvudmålet matlådan, liksom… Alltså måste jag tänka lite, och det är inte det lättaste för en överbelastad hjärna ;)

Lördagar försöker vi äta nåt som funkar som matlåda på måndagar, söndagsmaten blir matlåda på tisdagar. Sen måste resten av dagarna vara sånt som går att frysa i färdiga portioner. Än så länge iallafall, för vi hoppades att det skulle gå att koka potatis och sånt på dv framöver. Men, vi får nog vara glada om det går att anpassa köket så Sandra kan följa sitt schema och baka en dag i veckan.

Hursomhelst, eftersom Sandra är på korttids månd-onsd varje vecka så måste matlådorna vara klara i förväg. På torsdagar åker hon direkt på gympa, och då är det också en fördel om hon slipper ha kylväska och mat med sig. Så, ja jag försöker få hela veckans mat klart idag, helt enkelt. Bara färska saker som sallad och sånt måste ju förstås vänta.

Nog om det, skönt är det iallafall att inte ha både matlådor och korttidsväska idag. Den här helgen har Sandra varit betydligt lugnare, även fast ostadigheten är som den är fortfarande. Skönt att slippa låsningar och utbrott som avlöser varandra, eller mest gnäll om allt och inget. Oroligheten över att inte kunna gå är hanterbar, och hon är glad däremellan. Gårdagen slutade med utbrott, och det berodde säkert på att det var ostadigt, för hon skrek att hon inte kunde gå till toan. Hon fick vara ifred en stund och det lugnade sig ganska fort.

För övrigt är det halsband på längden och tvären här. Sandra gör en sak väldigt intensivt en period, och då vill hon bara göra det på varje ledig stund. Sen byter hon och då är det nåt annat varje dag mest hela dagarna.

När det blev för tungt runt halsen bad hon mig ta upp alla halsband så hon kunde börja om. Man får ju vara väldigt tacksam över att hon inte måste spara alla…


Nej, nu har jag andra måsten. Ha en kanoners dag!

.

1 kommentar:

Photo by Maria sa...

Fin hon är med alla sina juveler runt sin hals =)

Hoppas ni nu får ni en bra vecka..

Kram Mia