söndag 2 februari 2014

Röriga oredor

Vad skönt det ska bli att få lite ordning i oredan. Vi har ju en ganska bra plan för Sandra även nu när vi har en akutlösning, men det är kom-i-håg-lappar och tillfälliga schemaordningar som tar en massa extra tid. Jag längtar efter att kunna förbereda schemat ordentligt som jag kan när det är fasta rutiner och aktiviteter. Då tar schemat nästan ingen tid alls.

Imorrn, när det är korttids, ska vi åka och se om vi kan hitta nån smart schemaförvaring till alla bilderna. Sen ska det bli skönt att få bättre ordning på dom så jag hittar rätt bild vid rätt tillfälle utan att behöva leta igenom femhundra bilder först. Eller hur många det nu är.


Det är en hel del bilder vi kan slänga som vi inte har användning av längre. Skolan, den första DV som inte funkade, personal som vi inte kommer träffa mer och släkt som vi inte heller kommer träffa mer. Sen kanske det inte är mer än femhundra bilder kvar ;)

Jag vill hitta en förvaring som är större än den vi har, och där man lättare kan dra ut lådor med olika teman på bilderna. Helst en där det är väldigt lätt att komma åt översta lådan och ha dom bilder vi använder ofta mer lättåtkomligt. Nu har jag dom bilderna i två extra pärmar och det känns väldigt rörigt alltihop.

Nåja, en perfekt förvaring som jag har tänkt ut i mitt huvud är nog omöjligt att hitta, men bättre än den vi har nu hoppas jag på. Hur förvarar ni alla schemabilder, ni som jobbar med scheman på olika sätt?

Claes Ohlson och Biltema har väl lite såna verktygs/fiske-förvaringar så det är väl där man får leta. För hjälpmedelscentralen har väl bara bilderna, ingen förvaring?! Nån som vet mer än mig?


Jaja, det ordnar sig. Idag ska jag iaf packa korttidsväskan och ledigheten som väntar kommer vi behöva till en massa fix, inköp och grejande. Men sånt är ju också viktigt, och det är ju när vi har korttids vi har tid, så vi ligger efter en del.

Jag har en ganska lång lista på såna där inköp som har blivit uppskjutna ganska länge nu. Det är olika affärer så vi får väl ta lite per ledighet, viktigast är tofflor och schemaförvaring till Sandra.

Det där klädförrådet jag behöver uppdatera till mig själv, det har legat överst på listan i flera år, men hamnat under nåt annat varje gång. Det är ju tur att man mest går hemma så det duger med trasiga mjukisbyxor ;)


Det är ju en del man måste och vill hinna på ledigheterna, och när det är perioder med avbrutna ledigheter eller andra saker som dyker upp, så kommer man efter direkt. Vi måste göra sånt som andra kan göra tillsammans med sina barn och vi har bara två dagar på oss. En dag brukar gå till veckohandling och städning.

Sen när vardagen kommer igång, och Sandra ska vara på DV varje dag, då kommer vi ju hinna lite under den tiden också. Eftersom det första försöket med DV inte funkade som det var tänkt, p.g.a. att det inte gick att anpassa verksamheten och lokalerna efter vad Sandra klarade, så har hon ju varit väldigt skör sen skolan slutade. Det har gjort att vi inte har haft våra ledigheter i samma utsträckning som vi har när allt flyter på. Men snart så J


Sandra pratade väldigt mycket om lärarna i skolan och den fina taxichauffören igår. Jag tror hon saknar alla, och det gör ju jag med. Ännu mer innan vi har ett alternativ som är bra, förstås. Och Sandra vet ju inget än, så för henne blir säkert saknaden ännu större.

En vecka kvar. Det blir kanoners J

.

3 kommentarer:

Bellan sa...

Det är på tiden att ni får ordning på både det ena och det andra nu. Vad skönt det kommer att bli för er alla. Hoppas det går fort nu så det är igång snart.

Önskar er en fin söndag! Kram finaste <3
//Bellan

Ulrika sa...

Vi kör inga lådor, men väl hockeypärmar, där man kan sätta in samlarbilder av olika slag. Blir lite bläddrande ibland, men funkar bra. Jag har bilderna i ordning. Diabildsfickor har jag funderat på också efter ha sett det tipset någonstans.

Anonym sa...

Hos dottern förvaras schemabilderna på flera sätt.De aktuella finns i en pärm (olika sidor för olika dagar så det är lätt att hitta)och så har vi resten i zip-plastpåsar.Jag provade askar för längesen och tyckte det var svårt få bilderna ut ur askarna.Nu med påsarna då häller vi bara ut bilderna på ett bord och hittar snabbare rätt bild.
Sitt schema har hon i en flipoverpärm på sitt soffbord,sedan finns ett veckoschema på en anslagstavla i vardagsrummet och där finns även ett schema på personalen för det är superviktigt för henne att veta vem som kommer.Nedanför anslagstavlan sitter ett skoskåp (i plast från IKEA) där finns påsar med extrabilder,speciella inplastade bildserier (t ex "ta blodprov")och en gammal glassbytta med personalbilder i.
Dottern har även ett bild-matschema i sitt kök och till det finns lösa matbilder som sitter med häftmassa på kylen,de är till för de gånger hon vill byta/önskar nåt annat.
Fick höra om en annan lösning på matschema - en A4 plastficka,avdelad i 7 dagar och så skjuter man in "dagens remsa med måltider" verkar enkelt det med.
Ha en bra dag!
Annette