tisdag 11 februari 2014

Ledigt med beredskap

Medan Göran åkte för att lämna Sandra hos Jane igår morse så gjorde jag mig klar, för sen åkte vi och handlade direkt när han kom tillbaks.

Sandra mådde som hon mår nu, lite skör mellan varven, men längtade till Jane. Lämningen hade varit jobbig och det mesta störde. Det tog sin tid med en del utbrottande, men tillslut kunde Göran åka och strax kom ett sms om att det hela hade gått över. Ja, inte skörheten, men läget var lugnt igen.


Vi körde på med dom viktigaste måstena för att hinna utifall Sandra skulle behöva komma hem tidigare. Man vet ju aldrig, och nu när det är extra skört mest hela tiden så har vi ju en större beredskap än annars. Vi är dock ganska duktiga på att intensivnjuta när vi har tillfälle.

Vi åkte och köpte lite jeans till både mig och Sandra, sen veckohandlingen, hem och fylla skåpen och äta. Efter det åkte Göran vidare och hade lite fler inköp att göra i en annan grannort och undertiden sydde jag upp Sandras byxor och märkte hennes nya kläder.

Bäst jag satt där och sydde så ringde dom från korttids. Dom håller ju på att renovera nu, och det är inte bara Sandras DV-rum som ska fixas iordning. Det var rörigt lite överallt, med hantverkare, grejor och stegar och det skulle ju oroa Sandra rejält om hon kom dit mitt i alltihop… Det skulle hon nog inte fixa.

Ånej, tänkte jag. Ännu en vecka utan korttids. Ingen vila för oss och Sandra som har längtat. Att ändra hennes schema bara en timme innan hon ska vara där kändes inte jättelockande, precis.


Jag skickade ett sms till Jane (som ju har svårt att hinna prata i telefonen när hon har Sandra) och frågade om hon möjligtvis ville jobba över så hon kunde lämna Sandra på korttids en timme senare. Då skulle hantverkarna hinna därifrån, nämligen. Gulligaste Jane svarade att det inte var några problem, ååh, tack för det! Vi behöver liksom lite ledigt, så det är väldigt värdefullt.

Lättad sydde jag klart och hann bädda rent i sängarna innan Göran kom hem, och sen njöt vi bara ledigt resten av eftermiddagen och kvällen. I tv-soffan blev det lite kvällsgott med räkor och vin och sen somnade vi tidigt.

Och vaknade tidigt… Jag som varje morgon ser fram emot korttidsledigt då jag äntligen får sova lite längre på morgnarna, haha! Jaja, jag får ju sova iaf, så jag klagar inte J


Beredskap har vi fortfarande, eftersom Sandra är skör och det dessutom är stökigt på korttids nu. Men hantverkarna skulle komma lite senare idag, så Sandra hinner åka med Jane innan det rör till sig. Hur eftermiddagen ser ut vet jag inte, men hoppas det löser sig. Riktigt avslappnat blir det förstås inte när man går och nästan väntar på att telefonen ska ringa, men en stund i taget så får vi vila så länge det varar.

Nästa vecka ska allt vara klart och då kommer äntligen den vanliga vardagen igång. Det har ju inte varit riktigt lugnt ända sedan skolan slutade, så det är efterlängtat hos alla. Kommande helg ska jag få ordning på Sandras schema och berätta om nyheterna för henne.

Igår skrev jag ju ”bara” ett temainlägg, vill ni läsa det så scrollar ni vidare. Under fliken ”Tema” här ovan finns alla mina tema-inlägg samlade, och andras temainlägg hittar ni på Neurobloggarna. Välkomna!


Jag önskar er en fin dag!

.

Inga kommentarer: