måndag 3 september 2012

Stressande dötid

Jag slapp pyssla igår ;) Sandra ville sitta och rita i köket för sig själv en stund, och det fick hon så klart göra. När hon tröttnade gick Göran ut med henne och jag fick lite egentid att hinna duscha på innan det var dags att börja med maten.

 
En ganska lugn och ganska gnällig söndag blev det, så som helgerna oftast är. Att det gnälls beror antingen på att det är för lite aktivitet eller att det är helg, eftersom damen mest vill att det ska vara vardag och skola.

Vi skulle behöva planera upp helgerna lite bättre för att få bort skörheten som ”inget planerat” orsakar. Måste bara orka ha schema-aktivitet, helst varje sekund. Eller, iaf lite mer än vi har nu. Egentligen är det ju jobbigare att inte ha planerat lagom med aktiviteter, men man måste liksom komma in i det bara. Det är innan man har det på rutin som det är jobbigt, sen funkar det ju som bäst med ett noga följt schema.

 
En ordentligt planerad aktivitet behövs på lediga dagar, minst. Så nästa helg tänkte jag att vi ska baka lite. Lördagar går ändå, för dom är ganska fulla av lördagstraditioner och då får det inte plats så mycket mer, varken under dagens timmar eller i Sandras ork. Men på söndagar måste vi strukturera upp det bättre, för där blir det dötid annars, och det är dötiden som stressar och oroar.

Nåja, idag är det iaf vardag, skola och korttids. Vi har lite måsten och lite annat att pyssla med, så vi får väl se om jag hinner skriva nåt inlägg. Annars återkommer jag så fort jag kan, helt enkelt.

 
Ha det så bra undertiden!

♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Bellan sa...

Förstår dig helt och fullt! Det är inte det normala tänket att man ska ha planerat varenda liten sekund på helgerna. Man vill ju bara vara lite också... men det funkar ju inte för våra barn riktigt. Det ÄR svårt att ha ett annat tänk, men ni är så duktiga på detta i det stora hela.

Kramar om dig vännen ♥
//Bellan

Patricia sa...

Du får göra en lista på såna lagoma Söndagsaktiviteter som du kan planera in på ett enkelt sätt, det löser du galant, du brukar ju göra det .. men som du säger, gäller att få in det som rutin så det flyter på smidigt .. =)

Ha en skön ledighet!
Kram Patricia

Annika N sa...

Härligt att Sandra trivs och längtar till skolan på helgerna.

Ha det bäst !!! Kram Annika