måndag 10 september 2012

Mellanmål och humörsvängningar

I vanlig söndagsordning var damen lite skörare än vad hon brukar vara annars, när hon egentligen mår bra. Hon längtar ju förstås till skolan och tycker att det är lite trist att det ska behöva vara en helg varje vecka.

Men hon behöver också ett mellanmål på söndagsförmiddagarna har vi kommit på. För på lördagar äter vi ingen middag, utan Sandra får ett mellanmål istället, eftersom hon mumsar chips till kvällen. Det räcker gott och väl på lördagen, men håller sig inte ända till lunch på söndagen efter en vanlig frukost.

Igår satt hon och ritade i köket en stund efter frukosten. Efter ett tag gick jag dit för att strimla vitkål till pizzasalladen vi skulle ha till lunchen. Men se det blev för mycket för lilla damen som fick ett utbrott av att jag kom och störde friden i köket.

 
När hon hade lugnat sig, men fortfarande var irriterad och skör, så fick hon ett äpple och vips försvann det arga och Sandra var glad ända till lunch.

Hon hjälpte till med pizzan och allt gick hur bra som helst.

 
Efter maten gick familjen ut och jag sov middag och nu mår jag bra igen, skönt! Det brukar inte hjälpa med vila när jag väl börjar känna av ”vad det nu är” men jag är ju så klart glad och tacksam för dom gånger det funkar.

Sen ville Sandra se film en stund och det gick ju bra, men tv:n skorrade så Göran ville kolla vad det var. Och eftersom Sandra inte kan vänta medan han kollar det, så fick Göran vänta tills Sandra hade tittat klart på filmen.

Annars får man komma med ett roligare förslag och jag tog fram pärlplattorna. Det lockade mer än tv:n så vi hamnade i köket med det och Göran fixade tv:n.

 
Vi får väl se om lusten för pärlplattor kommer nu, och byts ut mot allt pysslande som hon helst vill hålla på med varje ledig stund.

Idag är det korttids och Göran ska iväg på egna äventyr några dagar så jag har en hel massa tid att göra vad jag vill på, och idag funderar jag på att ta lite fika och kameran med mig på en prommis, faktiskt. Vi får väl se om lusten infinner sig när det väl blir dags. Det beror lite på vädret också.

Ha en skön dag, ni som kikar in!

Och så en påminnelse, om nån vill vara med på temaveckan om syskon, som börjar idag så klicka HÄR. Jag kommer att länka till inläggen istället eftersom jag inte har något att skriva om i det ämnet själv. Vi kommer att ha olika teman framöver så nästa gång kanske det blir ett ämne som berör mig mer, vi får se :)

♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Annelie L sa...

Skönt att ett äpple kan återställa lugnet :))
Hoppas nu att du tar till vara på de här dagarna med egen tid. Vila mycket och gör bara det du tycker om att göra.
Kram finaste Nina <3

Bellan sa...

Kikar in och önskar dig en härlig ledig dag. Hoppas det blir en tur med kameran och lite fika *avis förstås*, det låter så skönt!

Kramar ♥
//Bellan

madelein-sexbarnsmamma sa...

Ja så är det nog, man tänker inte alltid på att det man säger kan uppfattas annorlunda av någon annan. Håller med kring ordet funktionsnedsättning, jag gillar det inte alls. Nedsättning känns som det är hos individen och att det inte går att övervinna.