söndag 30 september 2012

Kravlös trött-dag

Sandra tog sovmorgon igår och när hon vaknade var hon irriterad, vilket hon brukar vara när hon är för trött för att orka. Så jag har nu mailat och avbokat veckans korttidsvistelse, och vi hoppas att hon orkar med skolan iaf.

 
Dagen fick bli så lugn det gick, men med dom vanliga lördagstraditionerna, förstås. Chipsmys i tv-soffan flyttar man inte på hursomhelst ;) Det gick bra, men nattningarna är alltid extra jobbiga när damen hinner bli för trött.

Vi fick ibland lite åsikter när Sandra var liten, att det väl inte var hela världen om hon fick vara uppe om kvällarna när det var helg och sovmorgon dagen efter. Men Sandra har aldrig fixat det. Hon måste fortfarande vara klar för sängen innan tröttheten kommer, så vi inte har några krav kvar när det är sovtid. För ”krav” och ”för trött Sandra” går liksom inte ihop sig utan en massa tårar och utbrott. Och det är ju onödigt om man inte måste.

Ja, det blev inte så mycket aktiviteter igår, mest film och ”klippa kataloger” men lite play doh roade vi oss med en stund iaf.

 
Imorgon börjar vår temavecka om assistans som några av oss npf-bloggare kommer att uppmärksamma på olika vis. Vill du vara med så kikar du in HÄR och anmäler din blogg.

 
Njut av idag!

♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Maritha sa...

Önskar er en fin söndag <3

Kram Maritha

Johannes mamma sa...

Det här med kvällsrutiner känner jag igen så väl. Vi måste också se till att inget kan störa för då kan nattningen ta timmar. Det räcker med att den flyttbara toapappershållaren står på fel plats så är cirkusen igång. Men man går ju på rutin så det brukar lösa sig. Men det här med att bjuda hem någon kvällstid är omöjligt, då får dom komma efter det att han lagd sig. Vi trippar verkligen på tå före läggdags men slipper vi utbrott blir kvällen lättare för hela familjen. Vi har ju ett äldre syskon som behöver sin tid.
Ha en skön söndag!

Bellan sa...

Nej, usch och fy för att ha krav kvar när tröttheten för kvällen slår in! Då är det bara att hoppa över och komma i säng så fort som möjligt... förstår precis vad du menar!

Kram påre ♥
//Bellan

Photo by Maria sa...

Kan förstå Sandra, det är ju jobbigt att ha krav när man är trötter, så helt rätt gör ni och fixar innan hon är för trötter..

Hoppas hon snart är piggelinare igen..

Kram Mia