söndag 23 september 2012

Begränsningar som behövs

Jag skrev ju lite igår, om hur lätt Sandra tar över om man tillåter ett litet avsteg. Jag har ju sagt att det är okay att ”krångla med grejor” på morgnarna när man är ledig och liksom inte har nån tid att passa.

Men igår morse fick jag allt sätta lite stopp iaf. Vi får väl se hur det går framöver, men jag sa att hon får välja en skiva (för hon lyssnar på musik när hon äter frukost) och ett gosedjur. Sen efter frukost, då är det okay att plocka fram annat.

 
För hon vet ju inte vad ”lagom” är, så det blir väldigt lätt väldigt mycket, om jag säger så. Igår hade hon en massa halsband runt halsen, en massa armband och klockor runt armarna, kedjor och krafs i fickorna, en lekmobil fastsatt på varje sida av byxlinningen och två stora hårspännen i handen som hon ville ha hjälp med.

Liiiite svårt att klä på sig och göra sig klar när man redan innan har svårt att sortera och få ordning, lixom… Dessutom fastnade en kedja i stolsspringan, vilket väldigt lätt leder till utbrott. Och skivan glömde hon.

 
När det väl var dags för frukost i allt krånglande så hade damen hunnit bli skör, så det blev en sväng med tårar innan dagen kunde fortsätta. Det går ju an när det inte är tider att passa, som sagt, men på skoldagar hinns inte sånt här med, så därför måste vi hålla våra rutiner ganska strikt. Och nu blev det ju för rörigt, trots ledig dag.

Minsta lilla avvikelse kan ge väldigt stora konsekvenser. Så det som uppfattas som ”onödiga regler och principer” är sånt vi måste ha för att hjälpa Sandra rätt i en för henne rörig värld.

Nåja, efter tårar och frukost var läget lugnt, om än lite skört. Det blev ”klippa i kataloger” och se film mest hela dagen. Ja, förutom ett låååångt konstverk som Göran och Sandra gjorde tillsammans.

 
Undrar om IKEA har bra ramar till den tavlan? ;) Kul hade dom iaf.

Kvällen gick bra med chipstraditioner och musik även om skörheten låg på lur. Idag vet jag inte riktigt vad det blir än, men nånting behöver vi göra om orken finns så det blir nog lite chokladbollar gjorda, gissar jag.

Sen har jag lite väskor att packa, både till Sandra som ska till korttids och till mig som ska till en vän ett par dagar. Det ska bli jätteskoj och jag är mest glad att vi har hållit oss friska så här långt :)

 
Njut av dagen!

♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Annika N sa...

Vad mysigt att få komma iväg några dagar :-) Oj! med grejor hon satt på sig.. Vad kul med lite skapande :-)

Ha en finfin söndag !!! Kram Annika

Tina sa...

Ja det tar lite på krafterna att alltid tänka massa steg i förväg innan man råkar lova nåt man bittert får ångra för det blir så stort.
Jag hoppas du får en mysig resa och hittar fram ;) utan problem. Må gott, kramar T

Bellan sa...

Haha, vilket härligt konstverk det ser ut att ha blivit! Lycka till med ramletandet :)

Kramar om dig ♥
//Bellan

Photo by Maria sa...

Du får köpa många ramar och klippa ut tavlor och sätta dem i en rad runt hela huset ;)

Hoppas att söndagen har varit bra..

Kram Mia