fredag 28 september 2012

Må-bra-tid o roligheter

Det blev lite ändrade planer här igår, eftersom Sandra var för trött för att orka följa med mig till frissan, även om hon gärna ville. Så Göran ändrade sitt möte på banken och jag lovade att Sandra skulle få åka rullstol till frissan när hon ska klippa sig nästa gång. Det accepterade hon efter ett tag och det var ju en bättre lösning än att dra iväg med henne när hon inte orkade.

 
Men jag ska nog försöka fråga, på nåt ledande sätt, ifall hon inte hellre vill ta en promenad med rullstolen idag (eller i helgen, beroende på ork) så vi kan ta bilen till frissan när det blir dags. För hon brukar inte orka med så många fler intryck än just frissabesöket när vi ska dit, och då är bilen den bästa lösningen.

Nåja, igår gick det bra iaf, både för mig och familjen. Men Sandra var förstås skör och två timmar själv med henne då tar på krafterna, så Göran tyckte nog att det var skönt när jag kom hem igen.


Resultatet :)
 
För Sandras del blev det mest vila av gårdagen, och några utbrott och ”nära kräkas” men det hör ju ihop. Hon mådde nog inte illa egentligen för hon åt ganska bra. Det är säkert trötthet bara, och inga andra sjukor iaf.

 
Men nu är det lite mycket i almanackan, tror jag. Inte för att det gör nåt, egentligen, men när man inte är van så blir det ju rena ketchupeffekten. Å andra sidan har jag ju lovat mig själv att fylla på med en massa ”Prio-Nina-tid” när allt annat är lugnt och funkar, och det gör det ju nu :)

Rätt vad det är så kommer en period med sjukor eller andra måsten igen, och då varken orkar eller kan vi göra så mycket annat än att ta oss igenom dagarna, liksom. Så jag passar väl på så länge det funkar och så länge det dyker upp roligheter.

 
Helgen blir iaf lugn och det var bara igår som vi fick planera om lite för att få det att funka när Sandra behövde vara hemma. Så nu har vi all tid i världen att vila upp oss ordentligt innan vardagen kör igång på måndag.

Det blir nog ganska lugnt på kommande ledighet också, vilket känns bra så vi hinner med varandra och lite vardagsmåsten. Att hitta på roligheter när det blir ledigt är ju viktigt, men det är lika viktigt att ”bara vara” lite mellan varven.

Nästa vecka kommer vi som bloggar om npf att ha tema om assistans. Är man intresserad av att vara med på våra temaveckor så klickar man HÄR

 
Ha nu en riktigt skön helg!

♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Lotta SPA sa...

Hej vänna! Nu har jag läst ikapp lite igen. Blir extra glad av att läsa om de bra dagar Sandra har och att du och Göran hittar på så mycket kul. Det där kuliga är ju så viktigt! Ser fram emot vår date i torpet framöver (men jag förstår inte hur så många bokstäver i en okontrollerad ordning som måste ut ska få plats under ett tak? MEGABABBEL :D ). Sitter varje dag och tittar på fotot av oss fyra som du skickade och LER. Ni berikar oss!!! Kram till er alla

Photo by Maria sa...

Skönt att det gick att lösa på ett ganska enkelt sätt igår och att det är trötthet och inte sjuka hos Sandra, även om så klart det också kan vara jobbigt..

Ha nu en härlig fredag..

Kram Mia