fredag 3 april 2015

Väntad motgång!

Det går för runt, men det mesta är roligheter iallafall. Vi har kommit långt, och lyckats bra. Sandra är trygg mitt i allt nytt och mår bättre än hon gjort på hela tiden då kommunen inte klarade att ha en verksamhet som passade henne. Nu har vi tagit över verksamheten själva, och fått beviljat assistans som täcker Sandras behov. Och nu börjar vi hitta rätt rutiner och anpassningar så det flyter riktigt bra.

Men vi tampas fortfarande med en korkad chef i en kommun där dom inte alls fattar det här med anpassning. Jag tror bannemej det är nån inavel i kommunhuset, för den ena är värre än den andra. Eller så har vi väl otur som har fått att göra med dom som är värst?! (Det var förstås överdrivet, det finns jättebra folk där också)

Men LSS-handläggaren är ett kapitel för sig, och en helt annan historia som jag inte orkar lägga energi på nu, men det är en hel del tjafsande där med. Det som jag lägger fokus på i bloggen är dock den dagliga verksamheten, och chefen som har långtråkigt och liksom måste förstöra för Sandra mest heltiden. Hon är fanimej inte klok nånstans!

Nu har hon fått för sig att vi inte får använda utrymmet utanför Sandras rum, och nån vettig anledning till det finns inte, mer än att vi inte hade sagt att vi behövde det från början. Bara det att vi visste ingenting om nånting från början, så behoven har ju vuxit fram vartefter vi har märkt att dom behövs...

Arbeten för kommande dag står klart i utrymmet vi inte får ha kvar

Har vi ingenstans att förbereda jobben så har Sandra ingen verksamhet. Jag vet inte om det skulle hjälpa, men jag ska be chefen sitta där utanför i nån vecka eller två så hon fattar (?) hur vi jobbar. Fast hon är nog för trög hursomhelst, eller så är det faktiskt nåt annat fel på människan!

Paragrafnissan skickade det ”trevliga” mailet klockan 13.00 igår, innan hon slutade för dagen. Så jag skrev och önskade henne en trevlig påskhelg och hoppades att hon var nöjd med sig själv.

Nånting som retar mig är när folk som inte är insatta har åsikter, och tror sig veta att det är morsan som är hönsig. Eller när nån talar om för mig att Sandras reaktion beror på hur jag gör, underförstått att jag framkallar negativa reaktioner hos henne.

Ja, det beror på min reaktion hur Sandra reagerar, det är därför det fungerar när vi som känner henne jobbar med henne. Jag vågar faktiskt påstå att jag, efter att ha levt med Sandra i 20 år, vet exakt hur jag ska bete mig för att hon ska funka så bra som möjligt. Det är liksom det som kallas personkännedom…

Så när utomstående ser oss jobba så ser dom inte den rätta bilden, för utifrån ser man inte orsaken till varför vi måste göra som vi gör. Då tycker jag inte man ska ha åsikter om det, faktiskt. Men hon får gärna komma och ta reda på det innan hon talar om för mig vilka anpassningar som inte behövs.

Håhåjaja! Men allt annat är som sagt bra. Så länge det nu varar… Vi får ju fortsätta att jobba efter dom förutsättningarna vi har för tillfället, men det känns inte lugnt i magen, kan jag säga. Att röra runt i grytan, och flytta Sandra igen, känns inte bra nånstans. Konsekvenserna av den här röran blir större än vad någon förstår.

Nåja, nog om det irritationsmomentet. Ett inställt möte igår fm gjorde att vi fick en hel dag att göra annat på när vi var lediga. Vi åkte till stan och köpte en massa material som behövs på dv för att vi ska kunna ha en verksamhet för Sandra. Bl.a. en massa saker att göra sorteringsjobb av, jag ska visa er när det blir klart. (Det som vi blev lovade att kommunen skulle hjälpa till med......)

När Sandra kom hem hade vi assistenter vårt veckomöte i källaren medan Göran tog hand om Sandra som var trött och skör. Det gick bra tack vare personkännedom och rätt bemötande, tänk va?! ;)

Damen vet inget om vad det är för helg än, och det är vi tacksamma för. Hon får veta det imorgon, om inget händer innan dess som avslöjar det.

Jag hann ju in här innan det var helt försent att önska glad påsk så jag önskar väl det igen. Ha det så bra!.

5 kommentarer:

Annelie L sa...

Vad har människan för behov av det rummet?? Ska det stå tomt, bara för att....? Eller har hon några planer, blivande kontor till henne, som ska stå tomt utifall hon får lust att lyfta på baken nån gång, eller? Det låter ju helt idiotiskt, har hon någon som helst anledning till att ni inte ska få använda rummet?
Hoppas du lyckad banka in lite vett och så kallat sunt förnuft i hennes huvud, men det blir nog inte lätt, hon verkar vara ett hopplöst fall. Lycka till!!!!

Lena sa...

Men vad är det för fel på människan(?), har hon inte fattat att ni redan gör det jobb som de egentligen ska göra i kommunen, dvs se till att det finns en väl fungerande DV för Sandra???

Och hur faan rent ut sagt har hon mage att förstöra det jobb ni nu gör istället för kommunen?

Kanske hon vill förklara för lokaltidningen varför ni inte får det ni har laglig rätt till??

Och såklart hon känner Sandra bättre än ni, hon är ju chef gudbevars!! Hon känner nog igen en hönsmamma när hon ser en!! (OBS! IRONIIIII)

Hon är ju dum på riktigt, tror hon att vem som helst får assistans bara för att man är lite hönsig som morsa???

Gud så arg jag blir!!

Hoppas att helgen blir bra ändå och att ni får fast de där lösa skruvarna hon har i skallen...

Kanske man skulle skicka en bok om autism till henne så hon kan läsa på vad det innebär?

KRAMAR OM <3

Anonym sa...

Jag undrar också om den här chefen vet nånting om autism,det verkar iaf inte så.
Det är iofs inte nödvändigt att chefen känner till alla olika funktionshinder men däremot behöver man som chef lyssna på andra som vet.
Ni verkar behöva hjälp av utomstående,för att förklara hur man bäst jobbar och vilka utrymmen och övrig anpassning som krävs.
Här tycker jag det går bättre nu med vissa handläggare,när Hannas god man är med som företrädare och jag enbart som den som kan Hanna.
Det är tyvärr så att föräldrar misstros av vissa handläggare (de borde veta bättre men...).
Visst hade ni assistansbolaget till hjälp?Håller tummarna för er!
Glad påsk!
Annette

Anonym sa...

Jag måste säga tyvärr att pg av mammor som är jätte hönsiga så blir en del handläggare trötta och stänger av öronen. Så tyvärr måste ni nog låta en utomstående bli godman och låta denne prata för er
Eller personligt ombud.har vänner som jobbar som LSS handläggare som vittnar om att det är lättare att lyssna när inte mamman i Familjen säger något
Då det tyvärr finns de föräldrar som inte är så bra

Anonym sa...

Millan i Skåne:
Vad roligt att läsa i bloggen om att ni är på gång och verkar få en bra verksamhet för Sandra på dagarna.
Skit med personer på kommunen som inte kan förstå utan bara sätter käppar i hjulet.