lördag 25 april 2015

Röriga röror och oredda redor

Gårdagen var en bra dag. Sandra var på gott humör, trots ledigheten, och strålade ikapp med solen. På förmiddagen var hon ute och rensade ogräs, bollade och blåste såpbubblor. Eftermiddagen blev lugn med film och klippa i kataloger. Damen var nöjd och jag var rastlös. Inte för att jag fick så mycket gjort för det, men jag längtar till jobbet igen. Förra veckan blev det ju inte så mycket jobbande för min del och jag är otroligt tacksam över att få längta dit, även om det bara är tillfälligt.

Strax innan kvällsrutinerna vände humöret och det går från solsken till åskoväder på två röda här. Sandra kom på att hon längtade till dv hon med, och blev orolig med några mindre utbrott. Men kvällen gick ganska bra, trots allt och utbrotten ebbade ut efter ett tag.


Jag upptäckte att våra korttidsbokningar går ut i april, och några nya har inte kommit. Lite sent känns det som… Men vi har fått reda på vilken personal som jobbar i maj, så antagligen har vi korttids som vanligt ännu en månad iallafall. Det hade ju blivit lite kaos här hemma för Sandra om vi plötsligt inte hade en aning… Ibland undrar jag om dom klarar nånting i vår kommun, eller om jag måste hålla koll precis överallt hela tiden. Suck! Det är lite allt på en gång just nu. Snart glömmer jag väl Sandras viktigheter mitt i alla andras ansvarsområden.

Nog borde man väl kunna kräva besked på kommande ledigheter innan dom börjar åtminstone?! Ledningen för korttids håller på att förstöra en bra verksamhet och jag undrar hur länge en fin personal står ut med att jobba kvar. Det är ingen ordning alls längre, och ingen vidare hänsyn till individen eller meningen med avlastning överhuvudtaget. Bara att hoppas att personalen står ut så länge Sandra är kvar, för tack vare dom så trivs Sandra jättebra. Än så länge.


Vi känner bara att vi inte kan låta Sandra bo i en kommun som inte alls tar hand om individer i behov av extra stöd. Herregud, vi kommer ju försvinna så småningom, och vad skulle hända med Sandra då? Hua! Vi bestämde oss för att försöka överklaga avslaget på förhandsbesked i grannkommunen med hänvisning till att alla har rätt att flytta vart man vill. Håll tummarna är ni snälla.

Annette undrar om grannkommunen ligger på pendlingsavstånd och om det inte går att pendla vore det kanske bättre att Sandra bor kvar i den här kommunen när dv nu är anpassat.

Oavsett om det är pendlingsavstånd eller inte så får inte Sandra gå kvar om hon byter kommun. Dessutom kommer den här kommunen aldrig att anpassa utan att vi först måste tjafsa om allt. Det finns stora orosmoln i den verksamhet som vi nu fått till och jag litar faktiskt inte ett dugg på att anpassningarna kommer att vara kvar, och definitivt inte när vi inte finns längre. Vi är inte ett dugg överens om vilka anpassningar Sandra behöver och trots löfte om att inga förändringar som påverkar Sandra negativt ska ske, så vet jag att dom kommer göra allt för att ta in fler brukare i samma lokaler där Sandra nu går pga att hon inte klarar att ha andra omkring sig.

Så därför gjorde vi klart alla papper till en överklagan igår kväll och ska bara posta det så fort vi hinner. Tiden för att överklaga går ut om en vecka.


Idag ville Sandra pussla med mig, så det ska vi göra har jag lovat. Jag önskar er en fortsatt skön helg!

.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att ni kommit fram till ett beslut iaf,det är ju steg ett.
Er kommun verkar inte fungera för funktionshindrade,det är för illa.

Ni vet att om ni köper en bostad åt Sandra så kan hon flytta utan att det behövs tillstånd av någon?Vet av en del föräldrar som gjort så,det är en väg att gå iaf när man har ett barn (har man som jag flera barn blir det svårare).
Har hon väl flyttat då kan ni fortsätta kampen på plats liksom.Har ingen aning om prisläget på den orten osv (här är priserna skyhöga och bostadsköerna långa,många ungdomar bor i andra och tredje hand några år innan de får eget).
Nu till jobbet,har slutat jobba natt och är väldigt glad för det men mest glad för att Hanna äntligen fått beslut om assistans dygnet runt utan jour!
Ha en skön helg!
Annette

Annelie L sa...

Jag håller tummarna och hoppas av hela mitt hjärta. Kramar i massor.

Lena sa...

Hade skrivit en lååååånh kommentar om kommuner och hur illa de beter sig som jag lyckades schabbla bort. Håller tummarna att överklagan går igenom. Stor saknakram ♡♡♡