måndag 27 april 2015

Jobbajobba

Hela helgen har funkat betydligt bättre än förra helgen. Vädret har väl hjälpt till en del, då det har varit lite enklare att förströ Sandra ute, utan att trötta ut henne för mycket.

Jag har förberett korttidsväskan och veckans matlådor och kommer jobba ganska mycket kommande vecka. Ja, jag jobbar ju ganska mycket alla veckor nu, eftersom vi fortfarande inte har full bemanning av assistenter. Vi söker med ljus och lykta, men har inte fått napp än.

Kommande vecka hoppar jag in och vikarierar lite på min lediga dag också, så därför blir det lite mer än vanligt. Nu är det ju jätteroligt att jobba, så jag klagar absolut inte på det. Jag är mest glad så länge det varar :) Fast visst skulle jag behöva lite ledigt också, så vi hoppas att vi kan få LSS-handläggaren att förstå det i em då vi får hjälp av ass.bolaget att skriva till henne ang sommarledigheten vi önskar…


Jag fick en anonym fråga angående vikarier. Eller tips, var det väl, snarare. Att vi skulle kunna skola in vikarier redan nu, som jobbar en dag i veckan och kan hoppa in vid behov, om jag förstod det rätt (?)

Problemet är ju att det inte finns nån som kan ha en anställning på en dag i veckan, och sen vara beredd på att hoppa in om nån blir sjuk… Om inte nån glad pensionär, som inte är beroende av en fast månadsinkomst, kan tänka sig ställa upp ;) Men vi har en plan kring vikarier som nog är den bästa vi kan åstadkomma. Sandra har ju dubbelbemanning, vilket gör det lite lättare att hitta assistenter och kunna erbjuda dom vettiga arbetstider. Ingen jobbar heltid, och det är för att vi ska kunna ha fler folk så det inte blir så sårbart.

Däremot saknas det just nu assistenter för att täcka upp behoven om alla är friska. Så vid sjukdom och ledigheter har vi i dagsläget ingen ersättare alls, iallafall inte till mer än nån strödag. Men vi hoppas att vi snart får ordning på det, så jag inte behövs på dagtid mer än som vikarie i nödfall.

Nåja, det är ju inget vi kan påverka mer än vi gör, så det är bara att vänta och se, nog om det. Millan undrar varför grannkommunen avslog ansökan om förhandsbesked. Ärligt talat vet jag inte riktigt, men det stod att Sandra inte har anknytning till grannkommunen. I överklagan hänvisar vi till att alla har rätt att flytta vart man vill. Vi får se hur det går.


Annette tipsade om att köpa en bostad till Sandra, för då behöver man inget förhandsbesked innan flytt. Vi har vridit och vänt på dom flesta möjligheter vid det här laget. Det är nog inte så många som ”bara kan köpa bostad” utan vidare. Jag vill inte gå in på det här, men hade det varit en lösning så hade vi redan löst det.

Det finns lite annat än själva köpet med eget hus/bostad också, som vi måste tänka på. Underhållskostnaderna blir ju ganska höga när man inte ens klarar städningen själv. Ju billigare hus, desto större underhåll… Och eftersom Sandra måste ha egen bil (som det ser ut nu iallafall) så kan vi inte dra på henne fler kostnader utöver dom hon inte kommer komma undan när hon väl flyttar. Men så länge hon bor hemma så fortsätter vi kolla, vrida o vända på alla alternativ, för flytta måste hon ju.

Det var det om det. Jag vet inte hur mycket jag hinner in här i veckan, men håll utkik, för lite rapporter ska jag försöka åstadkomma. Hare bäst!

.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.tex om du jobbar som ledsagare jobbar du tex en dag i veckan att i månaden.

Finns duktiga studenter som längtar efter ett fast jobb 1 dag i veckan plus vikariat

För som student är inkomst viktigt.

Men även arbetslivserfarenhet.

Och jag tex är 25.jag har erfarenhet av autism.det innebär inte att jag skulle känna din dotter innan jag lärt känna henne eller er föräldrar men jag har grunden av hur man bör jobba med någon med autism. Dock inte mycket arbets erfarenhet så jag haft mycket vikariat.

Och det finns fler av oss där ute.

Så var inte rädd för att det inte finns folk

Lena sa...

Sorgligt att det ska vara så svårt att hitta assistenter. Önskar dig en fin vecka ♡♡♡
Och jag kikar in lite då och då då :))
Kraaaaam

Bellan sa...

Skickar in en snabb nattkram här. ❤️ Uppskattar dig, vännen! ❤️

//Bellan