måndag 30 april 2012

Tidsplanering

Eftersom det tar lite olika lång tid för Sandra att bli klar på morgnarna, beroende på en hel massa omständigheter, så har jag lagt lite ”ifall-det-behövs-tid” i planeringen. Det får ju inte heller vara för mycket tid, för ”vänta” går inget vidare bra.

Jag har löst det så att hon har lite ”leka-i-sitt-rum-tid” efter frukosten, tills det att taxin kommer. Den tiden går att justera efter behov och brukar vara ganska lagom ”timstocks-vänlig” dvs mellan 5-20 minuter.

För er som inte vet vad en timstock är så är det ett tidshjälpmedel. Det finns olika såna, med olika tider på, men den vi använder är på 20 minuter som mest. Man ställer in den på 5, 10, 15 eller 20 minuter och det tänds lampor för varje minut. Dom slocknar vartefter tiden går och sen piper den när tiden är slut.


På morgnarna ställer jag in timstocken i Sandras rum så den piper lagom lång tid innan taxin kommer. Då vet Sandra när det är dags att avsluta det hon håller på med, och gå ut till taxin.

Nu har hon fått för sig att börja städa när timstocken piper. Alltså, det är inte med i tidsplaneringen, eftersom det tar väldigt olika lång tid beroende på vad hon har tagit fram och vilket humör hon är på. Så när timstocken piper på morgnarna är rutinen att bara lämna allt. Det är liksom enda sättet att kunna planera ungefärlig tid på.

Hon är i en period då hon pusslar innan det är dags att ge sig iväg. Och hon tar inte bara fram det pussel hon ska pussla, utan hon tömmer hela hyllan. Ja, det blir ju lite ont om tid här då, kan man säga. Men stressa är ingen idé så det är bara att följa ordningen som är, även om tiden inte finns. Tur vi har en bra chaufför som vet hur Sandra funkar :)


Det går inte heller att gå in och säga till mitt i, för då blir resten av morgonen orolig och det tjänar man ingen tid alls på, tvärtom riskerar man utbrott som tar en hel massa mer tid. Så det jag måste göra är att komma ihåg att säga till innan, alltså när jag sätter på timstocken.

I fredags var det en mycket trött tjej som kom hem från skolan. Jag vet inte om hon inte har hämtat sig riktigt från alla sjukor än, eller vad det är, men hon orkar knappt med en hel vecka med vardag nu. Det blev mycket gnäll och en del utbrott innan kvällen var klar.

Hon har varit trött och skör hela helgen så vi hoppas att det bara är just trött hon är och att inga nya sjukor är på väg. Men hon har ju varit pollenallergisk, och i år är första året utan medicin, så det kan ju vara det med.

Vi har kört med Revaxör varje dag i helgen, men vet ju inte om det har hjälpt nåt. Skolsyster har lovat att titta i öronen så får vi se om det är bättre eller vad vi ska hitta på för att få ordning på det.


Idag ska jag köra Sandra till fritids/korttids klockan nio och sen har vi ledigt utan några planer ända till på onsdag eftermiddag. Skönt!

Jag får önska er en fin Valborg!

♥ Kram ♥

7 kommentarer:

Maritha sa...

Hoppas Revaxören hjälpt så det är bra där nu!

Några sjukor vill vi inte se nåt mer av så nu får ni ha en skön ledighet min vän <3

Kram Maritha

Annelie L sa...

Så fint du gjort här inne <3
Önskar er en riktigt fin helg utan trötthet och sjukdomar, men med sol och solskenshumör.
Kramar om // Annelie

agneta sa...

Vilka fina foton, men så är det ju en duktig fotograf också! Hoppas verkligen att ni får hålla er friska allihop, så ledigheten blir bra. Skönt att kunna ta dagen som den kommer utan några "måsten"!

Kram Agneta

Johannes mamma sa...

Åh vilka fina foton!

Önskar er en lugn och skön Valborgshelg!

Tina sa...

Ja det där med tid är svårt. Vi använder också timstocken på morgonen när det är dax att klä på sig och vara redo för taxin. Den är verkligen toppen ! Men som sagt vänta är omöjligt och ibland slocknar ju lamporna så sakta.... Då blir det lite oroligt ändå om det inte är nåt som passar att göra som sagt.
Instämmer med att du gjort en kanonfin sida !
Ha det skönt ! Kramar Tina

Bellan sa...

De fungerar så slående lika, min Turbo och din Sandra! Tänker på detta med morgonrutiner och hur sårbart det är, det gäller att säga och göra rätt och att ligga steget före hela tiden. Som du skriver, det går inte att gå in och säga nåt mitt i.... då kommer utbrottet som ett brev på posten!

Vad duktiga ni är både du och Sandra på att fixa Revaxören! Hon ser inte ett dugg orolig och bekymrad ut på bilden.

Håller med övriga här: snyggt du gjort det med bilderna däruppe!
Njut av er ledighet nu! Kram på er!

//Bellan

Photo by Maria sa...

Timstock är bra =) Fast skall hon städa när den piper blir det ju inte så bra ändå.. Hoppas du kommer på en bra lösning på det =)

Ha nu en fin onsdag i morgon..

Kram Mia