tisdag 30 maj 2017

Stöd

Jag kontaktade assistansbolaget om Sandras mående och genast kommer dom med lösningar för att underlätta. Schemat ska anpassas så långt det är möjligt, även om det inte går att få det anpassat eftersom det saknas folk. Några små justeringar kan göra underverk ändå. Sen kommer verksamhetsansvarig hit om nån vecka för att stötta och berätta mer om Son-Rise, och det känns helt fantastiskt. Ja, så är det väl ett par intervjuer till som väntar, och det är bara att hoppas.

Nåja, nog om det för nu. Gårdagen gick ganska bra, så länge damen fick vara ifred… Det är som det är nu när hon är så här skör. Antingen (helst) ska vi hitta på roligheter med lagom (inga) krav mest hela tiden, eller så behöver hon vara ifred (vilket är ett alternativ vi lätt väljer eftersom vi är för trötta för att aktivera så värst mycket). Råkade jag prata med damen blev det gnäll, tårar eller utbrott, beroende på mitt tålamod.

Hursomhelst, på förmiddagen åkte Göran och veckohandlade, och efter maten gick han och Sandra ut medan jag tog hand om disken. Sen gjorde jag matlådor av lunch-resterna som var pastagratäng, och efter det lagade jag levergryta som fick bli ännu fler matlådor. Skönt att fylla förrådet i frysen igen då det är smidigt att ta till när tiden inte räcker.

Idag ville Sandra ta en promenad med ”promenadkartan” och ”flytta bilderna själv” så då gör vi det om det är uppehållsväder när det blir dags. Hon var så stolt efter förra gången då hon klarade att flytta alla bilder själv, vartefter vi gick förbi dom platser som är med på kartan.


Det är härligt att se, och det är så vi måste jobba hela tiden! Att bereda vägen rätt, så Sandra blir delaktig och kan så mycket som möjligt ”själv”. Det är nämligen enklare att göra åt henne, och det utvecklas hon inte av. Dessutom växer hela hon av att ”kunna själv” och då blir hon piggare och gladare.

Må fint.

.

1 kommentar:

Annelie L sa...

Känslan av att "kunna själv" är viktig för varenda kotte ❤️ Du är så uppfinningsrik och duktiga på att hitta aktiviteter till Sandra så att hon utvecklas och mår bra❤️ Stor eloge till dig och stor Saknarkram ❤️