torsdag 18 september 2014

Strålande glädje och tacksamhet

Med posten igår kom det ett fint kort till Sandra. En omtanke som betyder så mycket.


Tack snälla rara Agneta! Sandra blev så glad när jag läste upp det för henne J


Ja, hon kom ju hem igår eftermiddag, efter nästan tre veckor på korttids. Åh, vad det var gott att se henne igen! Vi var beredda på lite vadsomhelst, faktiskt. Visserligen hade vi fått rapporter om att det fungerade bra, men det här med lång-korttids var en stor grej för oss alla, och hon blir ju alltid trött…

Inte så att vi tar det förgivet, eller tar ut nåt i förskott, men av erfarenhet vet vi. Och vi måste förbereda oss på det värsta, för att kunna hantera det så bra som möjligt. Går nåt över förväntan så är det en bonus, och vi är beredda på det som blir.

Men vet ni vad? Hon strålade! Skuttade ur bilen och ville in och kolla på schemat. Hon blev mycket belåten över dv idag, och korttids igen på måndag. Så härligt att hon trivs så bra! Men hon sa att hon hade längtat lite efter oss också. Eller om det var jag som gav ledande frågor, kanske? ;)


I kontaktboken stod det ordentligt skrivet varje dag och vare kväll och det verkar som det har fungerat över förväntan. Sandra har tom gjort mer än vad vi hade rekommenderat, men fixat det galant! Man blir så glad när det fungerar så bra utan oss föräldrar. Man slappnar liksom av lite mer för varje gång man ser att andra anpassar så bra. När anpassningen blir rätt så har man ju lärt sig Sandras begränsningar och hon slipper bli trött och sjuk av för mycket intryck.

Tack till alla inblandade som har gjort dom här veckorna så anpassade och bra för Sandra. Det var så roligt att läsa i boken om hur fint hon har haft det. Hon har fått fotvård, klippta naglar, fönat hår, massage och kvällsmys. Hon har varit på utflykt, ätit hamburgare, matat hästar, plockat svamp i skogen, bakat, promenerat, spelat bandy, badat i poolen, trätt halsband, vikt tvätt, lekt med sin nya assistent och haft det roligt på många vis.

I lagom dos. Det vet vi eftersom hon fixade allt utan att bli sjuk. Hon har bara behövt lägga sig tidigare några kvällar, vilket ju i sig är ett stort framsteg. Att hon vill det, menar jag J

Visst kan det komma bakslag i helgen, men oavsett hur det blir med den saken så har dom här veckorna gått över förväntan. Vi är, som sagt, alltid lite beredda på nån form av reaktion.


Det finns mycket som oroar inför framtiden, men det finns också en väldig massa att vara tacksam och glad över. Alla fina människor som har valt rätt yrke, t.ex.

Ta hand om er!

.

6 kommentarer:

Annelie L sa...

Det låter som om även Sandra har varit på semester med massor av roliga aktiviteter. Tänk så bra det blev för er alla tre. Hoppas hon håller hela helgen också, så ni kan njuta av varandra efter att varit ifrån varandra så lång tid. Så glad för er skull ❤️
Kram och kärlek

agneta sa...

Är så glad för att det blivit så bra! Kram <3

Anonym sa...

Härligt!
Förstår känslan när det funkar även utan föräldrar,det är ju inget självklart så man blir så glad.
Härligt att Sandra haft det bra hon med!
Hoppas ni får en lugn och skön helg sedan.
Annette

Bellan sa...

Vilken underbar läsning!! Vilken glädje ni måste känna!!
Blir så glad för er skull att det har funkat så bra. Kanonbra jobbat av alla inblandade!

Kramar i massor! Åh, vad jag saknar... åkte förbi dina trakter med tåget och tankarna blev många.... <3
//Bellan

Patricia sa...

Helt jäkla superfantastiskt kul att det funkade så bra, jisses va glad jag blir!!!!! ... :D

Hoppas det inte kommer något bakslag och att ni får en bra helg, och snart är det "helg" igen för er .. :P

Kram Patricia

Anonym sa...

Det måste ju kännas alldeles underbart att det har fungerat så otroligt bra. Tänk så skönt att hitta rätt personer och rätta kraven.
Ganska fantastiskt, men de känner väl Sandra vid det här laget.
Stor varm kram <3
S A K N A R ! !