tisdag 23 september 2014

Flyt och småpyssel

Vi hade ett riktigt höstrusk här igår, vilket resulterade i nerblåsta träd som blockerade vägarna. Vilken tur då, att Sandra har två fina assistenter som med mycket kort varsel ordnar med en reservplan så Sandra kom iväg nästan som hon skulle ändå. Stort tack för den lösningen!

Och tänk vilket bra hjälpmedel det är för personal och assistenter att kunna messa för snabba akutlösningar när det kör ihop sig. Ibland undrar jag hur vårt liv hade sett ut innan mobiler och datorer fanns.

Göran åkte och veckohandlade och jag hade väl tänkt dammsuga i vanlig ordning, men sköt upp det. Vi är ju förhoppningsvis lediga till onsdag, så det ska väl hinnas. Istället blev det tvätt och märkning av lite nya kläder som Sandra ska få när hon fyller år. För dom måste ju vara klara för användning direkt, eftersom det där med att ”vänta” inte är Sandras grej riktigt.


När Göran kom hem käkade vi lite rester från helgen och kollade i almanackan hur många ledigheter vi hade på oss innan födelsedagen. Vi insåg att det var lite för få lediga dagar kvar för att vara säkra på att hinna köpa skorna som Sandra behöver, och som vi tänkte göra paket av. Så det blev till att dundra iväg och få det gjort.


Vilken tur vi hade, för det är väldigt svårt att hitta skor som är bra till Sandra. Dels måste dom vara stadiga, eftersom hon har lite svårt med balansen ibland, och dels får det inte vara snören på. Alltså snör-ändar, som hänger ner. ”Resår-snören” utan ändar går tackolov bra, men är ändå inte helt plättlätt att hitta i vuxenstorlek.

Vi hittade ett par, det enda dom hade kvar i den storleken. Av en slump, eller om det var den supertrevliga expeditens noggrannhet som gjorde det (?) så upptäcktes det att det var fel med storlekarna, och det skilde ½ cm på skorna.

Det är ju inte mycket, men vi velade lite, eftersom vi inte kan veta om det stör Sandra. Hon kan nämligen inte tala om det när hon provar skorna sen. Men det var så lite så vi antar att det inte kommer störa henne. Och vet ni?! Han halverade priset rakt av! Snacka om service! För det var inget fel på dom annars, och hade han inte dubbelkollat, och mätt båda, så hade vi inte märkt nåt.

Sen hittade vi ännu ett par, utan hängande snören, och köpte dom med. Dels om vi nu märker att den där halva cm stör Sandra, men också för att vi hittade några. Det går ju liksom åt framöver, och är det svårt att hitta så vill man passa på J

När vi kom hem låg det ett kort till Sandra i brevlådan, och jag blir lika rörd och glad varje gång. Tacksam över att vi har vänner som bryr sig om.


Tack gulliga Annelie för ett riktigt ”Sandra-kort” Jag vet att hon kommer bli glad när jag läser det för henne imorgon.


Idag ska Göran jobba på annat håll medan jag ska möta lite här hemma. Finaste assistansbolaget ska hjälpa mig att sammanställa lite angående ansökan om dubbelassistans, inför mötet med läkaren om några veckor. Ja, sen är det ”bara” att skicka in alla ansökningar och intyg till rätt ställen och vänta på beslut. Efter det får vi se vad som händer och hur vi ska jobba vidare.

Ett steg i taget.

Må bäst!

.

2 kommentarer:

Bellan sa...

Nuuuu har jag läst ikapp!! Så härligt att de där tre veckorna har gått så fint! Bättre än ni antagligen anat... Vad glad man blir!

Men jag får en liten tanke/fundering. Hur många är de som kan jobba med Sandra? Tänker att under tre veckor på korttids så går det åt en hel del personal. I nuläget skulle man inte få ihop personal till Turbo för tre veckor på korttids då de bara är två som kan hantera honom.
I skolan har han ju två andra assistenter och det kan säkert jämföras med Sandras ass på DV.

Hoppas ni får ett par fina och lugna dagar nu!
Kramen till dig <3
//Bellan

Anonym sa...

Det behövs rätt många assistenter för att täcka dygnet-runt-assistans särskilt om man har jour en del eller hela natten (pga arbetstidsregler som säger att varje anställd får jobba max 48 timmar jour/4 veckor och dessutom ska jour räknas in i arbetstiden).
Man måste ha inskolade vikarier dessutom och vi löser det så att nya timvikarier jobbar enstaka pass för att de ska hålla kontakten för annars är det svårt att hoppa in som vikarie.
Hos Hanna är vi i dagsläget fyra som jobbar 60-100 procent,tre jobbar 20-45 procent (de har det som bisyssla).Är precis på gång att anställa ytterligare två eftersom det mest troligt kommer bli att någon/några slutar (vi har en ledig för studier o en barnledig med).
Det krävs bra inskolning och att man har regelbundna möten,utbildning och fortbildning är mycket viktigt anser jag så vi utbildar oss så mycket vi kan iaf så länge jag är med och bestämmer.

Förklara eller visa bild på skosnörena,blir inte klok på hur de ser ut utan ändar??
Går det att fixa såna snören på andra skor (nu var jag i problemlösarfarten igen...)?
Ha en skön kväll,jag ska njuta av Äntligen Hemma på tv och sedan sova gott för imorgon väntar jag besök av mitt barnbarn på 5 månader :)
Annette