onsdag 6 augusti 2014

Slappardag

Gårdagen var lika skön och full av ”njuta ledigt i sommaren” som dagen innan, och jag ägnade ingen som helst tid till att få klart nåt blogginlägg. Men idag har jag prioriterat det lite mellan frissabesök och förberedelser.

Inte för att det har hänt nåt av intresse, egentligen. Men man har ju inte alltid jättespännande dagar att skriva om. På fm var jag och blev snyggare i håret, och det behövdes ju verkligen. Sist jag skulle till frissan låg jag med migrän och kräktes, och jag brydde mig inte om att boka en ny tid så här mitt i semestertider då det är ganska fullbokat hos frissan redan.

Dessutom skulle vi ju mest bo i husbilen, utan el, vilket ändå innebar att jag inte skulle ha tid att fixa nån vidare frisyr. Men, som sagt, nu var det skönt att få lite ordning igen.


Sen förberedde jag det som behöver vara klart här innan Sandra kommer hem. Schema, mat, toa- duschrutiner, kläder inför morgondagen och allt annat som det måste beredas väg för. Så det flyter så smärtfritt som möjligt sen, när man inte har tid för nåt annat än Sandra.

Vi tog oss också friheten att slappa med hämtpizza till lunch, och den räcker förstås även till middagen sen (vem orkar en hel pizza på samma måltid?) Sandra fick rester av annan mat, så jag behövde inte stå vid spisen på hela dagen. Vi äter inte middag tillsammans, eftersom Sandra inte fixar det, så det gör inget om vi äter olika saker. Vi äter oftast inte förrän efter det att kvällsrutinerna är helt klara. På så sätt slipper vi kasta i oss maten också…


Så fick vi tid för sotning… Ja, när allt i livet kräver anpassning så blir det ett fasligt pusslande av det mesta. Och sotaren får man inte bara ändra tider med hursomhelst, för det ställer till det så mycket i deras arbetsschema då, står det på lappen. Jaja, jag fattar det, men känner lite… att det nog ställer till det ännu mer om vi inte ändrar, liksom. Jag tror inte ens han skulle vilja sota klockan sju när Sandra är hemma med morronhumör ;)

För övrigt har Göran haft fullt upp med att tömma vår gamla husbil, för nu när vi har sett att det funkade bra med Sandra i den nya så ska den gamla säljas. Det var lite skönt att vi kunde ha den kvar tills vi visste hur det skulle gå, för hade det inte funkat så hade vi helst haft den gamla (som är mer lagom för 2 pers) kvar istället.

Det gick bra att hämta hem Sandra sen. Hon var nöjd och hade längtat lite efter mamma berättade personalen. I väskan låg ett kuvert som värmde mammahjärtat J


Damen verkade ganska pigg och dagarna på korttids hade varit lugna och lagom anpassade. Man blir så glad och tacksam över alla fina människor som gör sitt bästa för att Sandra ska må bra. Det underlättar otroligt mycket också, om Sandra är pigg även när hon kommer hem.

Imorgon hinner jag troligtvis inte skriva nåt, för jag brukar ju förbereda inläggen dagen innan, och idag blev det här inlägget skrivet istället. Sen måste jag ha min egna morgonstund för att hinna sammanställa det jag har skrivit innan jag publicerar det, och imorgon kommer jag nog inte ha så mycket sån tid eftersom Sandra ska till frissan ganska tidigt.

På fredag är det en spännande dag för Sandra, men mer om i nästa inlägg. Ha det fint så länge!.

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Så skönt att ni kan koppla av och ta det lugnt när ni är lediga. Kan förstå att mammahjärtat värms av små presenter som följer med hem från kortids. Har den nya assistenten gått bredvid något mer och har hon bestämt sig för att ta tjänsten?
Massor av go kramar ❤️

Bellan sa...

Vad skönt att ni har kunnat vila och slappa några dygn, vad glad jag blir för er skull! Vet ju att ni så väl behöver det.

Önskar er en fin torsdag!

Kram, kram ♥
//Bellan