onsdag 13 augusti 2014

Pysslande och grejande

Var och en gör det var och en är bäst på, så jag slappar och Göran grejar och pysslar. Och pysslar och grejar. Sist vi hade ledigt och tid, köpte han grejor så vi kan föra över alla VHS-band till DVD innan dom går sönder, för det vore katastrof för Sandra. Det går ju inte att ersätta skola-filmer och sånt.

Men det fattades nån sladd så han fick åkta tillbaks och köpa den, sen fattades en annan sladd, eller koppling eller kontakt eller vad det nu var, så han åkte tillbaks igen. Nästa gång vi hade tid så funkade inte filmerna så han åkte iväg igen, och köpte nån rengöringsgrej, men det hjälpte inte. Vilken tur då, att Göran är en sån där ”bra-att-ha-människa” och inte en ”släng-allt-som-inte-funkar-problemfritt-människa” som jag är… För den gamla videon fanns kvar i källaren.


Varför vi en gång i tiden köpte ny har vi inte kommit på, men huvudsaken den gamla funkar. Vi hann dock inte längre den här gången, så hur det går får vi se på en annan ledighet framöver.

Igår åkte Göran också iväg och hämtade ett beställt cykelställ till husbilen, sen fattades det nåt ”vad det nu hette” så då åkte han och köpte det, och sen kom åskan så han hann inte längre, utan får fortsätta med även det på en annan ledighet.


Fast jag har inte bara slappat, faktiskt. Jag fixade lite nya låtar till Sandras spellistor också, och några schemabilder som kom med posten igår, tack fina Birgitta för hjälpen!

Nejdå, bilderna är inte suddiga på riktigt,
jag har bara inte frågat berörd person om jag får visa dom.

Ja just det, skrivaren lagade ju Göran också sen, mellan videokopplingar och cykelställbultar. Och jag slappade vidare ;)

Idag kommer Sandra hem, och innan dess tänkte jag göra lite nytta i form av dammsugning. Imorrn är damen ledig, och jag ska till läkaren, det är väl planen så här långt. Jag avslutar för nu med att önska er en fin dag!

.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är jobbigt när saker slutar funka.
Jag har fört över alla filmer som gick att föra över,vissa är skyddade så de går inte att fixa tyvärr så i de fallen får vi lov att vänta på att de ges ut igen på dvd.Dem har jag smusslat bort och låtsats att jag inte vet var de är,annat går ju inte.
Hanna gillar ju tecknad film och tittar på samma som hon gjorde som treåring fast repertoaren har utökats som tur är så nya tillkommer mellan varven.
En film finns på dvd men inte med svenskt ljud men det får lov att gå iom att den inte finns..som tur är så är ju bilderna viktigast för Hanna och musiken i just den filmen som heter 'Brisby och Nimhs hemlighet' en bra film faktiskt när man tittar första gången...efter några hundra varv är den inte intressant för någon annan än Hanna.
Apropå film kan jag berätta en kul sak:
under Hannas skoltid bjöd vi hem hennes klass (3-4 elever) till oss och utan att någonsin ha varit hemma hos oss gick de direkt till soffan och ville se film!Förvånad blev jag nästa gång (minst 1,5 år efteråt) då en av killarna gick direkt till tv:n och tog fram film och satte igång!Snacka om bra minne vissa har!
Numera köper jag minst 2 av varje film så det finns reserv.
Hoppas ni får en bra dag!
Annette

Anonym sa...

Tänk så skönt att Göran är så förbenat händig. Så mycket det underlättar om det finns en sån i familjen, även om det blev en massa åkande denna gången med diverse sladdar och annat då.

Kramar som räcker hela dagen <3

Bellan sa...

Vilken händig och pysslig man du har! De är bra att ha de däringa männen ibland ;)
Skönt att du har fått slappa lite, men jag vet nog att du gjort en massa nytta också i form av funderingar om framtiden för Sandra.
Och nu har du väl dammsugit också, antar jag ;)

Lycka till hos läkaren i morrn!
Kramar i massor <3
//Bellan