tisdag 19 augusti 2014

Kalendrar och schemadagar

I morse var jag iväg och tog lite prover på fastande mage, så min kaffestund vid datorn sköts upp lite, men nu gör jag ett försök här. När luften går ur så blir det svårt att få ihop nåt vettigt att skriva om, men jag har iallafall fått klart lite schemafixande inför planeringsdagen nästa vecka.

Bl.a. en ny ”vänta-kalender” för den vi hade hittar vi inte. Och kommer den fram så gör det inget med två, det kan nog behövas både hemma och på dv framöver.


Här kan man tydligt visa Sandra hur många dagar det är kvar till nånting hon vet ska komma. Ett bra hjälpmedel när det är svårt med tidsuppfattningen. Vi räknar dagarna tillsammans, och vartefter dagarna går så tar vi bort dom från ”kalendern”

Sen gjorde jag ett nytt veckoschema till dv, eftersom det behövdes ett större nu när det blir fler personalbyten och lite andra aktiviteter, så småningom.


Både hemma och på dv har Sandra ett detaljerat schema över dagen ”idag” så veckoschemat är bara en överblick på sånt hon behöver ha koll på i stora drag. Vilka personer som ska vara med henne och vilka dagar det är korttids eller ledigt, t.ex.

Sen har jag ändrat hennes vecko-schema hemma så hon blir förberedd på att hon ska vara på korttids ganska länge snart. Vi har ju alltid korttids samma dagar varje vecka, i stort sett. Det är tryggast för Sandra och har funkat bäst så. Det här är helt nytt och ingen vet hur det slutar, men när hon kommer hem imorgon så får hon iallafall se förändringen på 4-veckors-schemat.


”Vänta-kalendern” kan nog komma till användning på dv/korttids under den perioden, så hon kan räkna dagarna till hon ska hem igen. För det är inte greppbart för henne och kommer säkert att oroa en del.

Hemma kommer vi stänga av telefoner och datorer och bara vara. Tack vare att vi vet att Sandra kommer ha det bra så kan vi göra det, men hur vi klarar det vet vi inte än.

Idag har jag lite ärenden att klara av innan jag ska hämta Göran vid tåget, och så mycket mer har jag inte att komma med för nu, så jag önskar er en fin dag, helt enkelt.

.

Inga kommentarer: