fredag 7 mars 2014

Långrast och veckotyger

Vilken otrolig skillnad det är att vara ledig/ha rast på dagarna nu. Ja, det har ju precis börjat fungera, men man njuter av varje dag som går. Visserligen var vi ju lediga även när Jane och Sandra var här hemma på torsdagar och fredagar förut, innan dv på korttids drog igång, men oj vilken skillnad det ändå är.

Det är en helt annan frihet när Sandra inte är hemma, för hur det än är så kan vi inte göra vad vi vill annars. Telefonsamtal, besök, bara äta nåt enkelt lite när det passar, ta en promenad utan planering, städa, prata med varandra osv. Nä, vi kan ju inte ens prata med varandra när Sandra är hemma, oavsett om hon har en annan assistent hos sig eller inte.

Den här veckan känns jättelång, vi är ju lediga idag igen, liksom?!! Vad mycket man hinner, plötsligt J Nu behöver vi ju inte ens spara allt tills vi har korttids. Det är såå skönt att det börjar fungera och vilken känsla att vara lite fri under dagarna igen.

Nog tjatat om det för nu (?) Men jag måste säga att jag är otroligt tacksam över hur fint ordnat det är. Jag bara måste tjata lite om att det faktiskt finns många fina människor i vårt fina land som har valt rätt jobb och är värda uppmuntran! Vi måste bli duktigare på att visa tacksamhet, och inte bara öppna munnen när vi ska klaga.

Till alla duktiga människor som jobbar med människor och har valt rätt

Igår kom det tyger som jag beställde för några dagar sen, i veckans alla färger.


Det ska bli kläd-påsar som Sandra ska ha i korttidsväskan. Hon har haft såna i flera år, men jag har länge tänkt göra nya, tydligare påsar.


Dels börjar vecko-färgerna på dom gamla påsarna bli urtvättade, och alla är inte så klara och tydliga, och dels är det ju bra med dubbletter. Så nu ska det sys påsar med tydligare färger, och hela påsen i rätt färg, istället för bara en lapp på varje påse.

Vitsen med påsarna är att hjälpa Sandra att bli så ”självständig” som hon kan, med rätt hjälpmedel. Självgående blir hon aldrig, men med bra ”bredvidstöd” så kan hon ju en del själv, och bli lite delaktig i sitt eget liv. Veckans dagar har hon koll på (det går vi igenom på schemat varje dag) och när jag packar korttidsväskan lägger jag ett ombyte i varje påse. Sandra kan då ta rätt påse, med rätt kläder, varje morgon när det är dags att klä på sig.

Bästaste Mona har lovat att sy lappar med veckodagarna på åt mig, som jag sen kan sy fast på påsarna.

"Mona testar"

Mest för att det ska bli tydligt för alla, om det är så att nån som hjälper Sandra inte kan veckans färger. Tack gulledej för hjälpen! ♥

Till Mona och alla andra fina människor som sprider glädje och omtanke

Jag är sugen på att börja sy idag, men det kommer nog bli lite stressigt, så det får vänta tills på måndag när vi är lite mer ordentligt lediga. Idag blir det nog lagom med dammsugning och prommis, gissar jag.

Jag önskar er en skön helg!

.

1 kommentar:

Bellan sa...

Sitter och ler när jag läser det första i inlägget! :) Känner igen ALLT och alla känslor du beskriver. Vi har ju också känt på att ha barnet hemma en period med assistenter..... man kan inte koppla av på samma sätt då.
Och glädjen över rätt personer på rätt plats - den är obeskrivbar! Det bubblar i mig just nu över såna känslor!

Bra att du förklarade vitsen med påsarna. Blev lite fundersam över om personalen behövde en påse/dag ;) Men nu förstår jag att det är för Sandras skull. Duktig du är och vad bra det blir!

Kramar till bästaste Nina ♥
//Bellan