fredag 14 mars 2014

Fina Dagliga Verksamheter

Igår var det möte på korttids och ännu en anledning att känna tacksamhet. Jag är så glad över fungerande lösningar som alla vill göra, och ett gott samarbete. Och superfina människor som jobbar på rätt platser.

Hyllan i Sandras "DV-rum" full med pyssel

Korttids har ju alltid fungerat väldigt bra för oss, och Sandra har gått där sedan starten för drygt tio år sen. I början var det ju en inkörsperiod för oss alla, och allt har sin tid, men tack vare superfin personal, jättebra anpassning och ett gott samarbete så har det aldrig blivit några större problem.

Att flytta DV till korttids visste jag skulle bli bra. Sandra är så trygg där, och personalen (som visserligen inte ansvarar för Sandra på DV, men finns där i bakgrunden) känner Sandra och vet hennes behov. Det gick bara ett par dagar så hade Sandra tillbaks sitt lugn, även om hon fortfarande blir väldigt trött av nyheterna.

Schemat på väggen mittemot

Det enda som kanske oroar lite nu är att det faktiskt är korttids där, och man kan inte vara helt säker på hur läget kommer se ut framöver. Vi blev, från början, lovade att den här lösningen skulle bli permanent. Vi hoppas innerligt på det. Åtminstone så länge Sandra bor hemma, och har korttids. När hon flyttar hemifrån, och måste sluta på korttids, så känns ju andra alternativ inte helt omöjliga för oss, men inte före dess.

Men nu är det iaf jättebra. Sandra trivs och längtar dit hela tiden, personalen är fantastisk och Jane är jätteduktig på att jobba lagom med Sandra, efter vad hon orkar för dagen. Det kan faktiskt inte bli bättre just nu.

Stort tack till Jane och all personal på korttids!

Säng/myshörna, dels för Sandra att vila på (eller somna när orken tar slut) och
dels för att det är ett "akutrum" om det är nån som behöver korttids oplanerat

Jag är också tacksam över att vi har möjligheten till både assistans och avlastning. Och att det dessutom fungerar så bra som det gör. Jag är tacksam varje dag.

I övrigt så piggade Sandra på sig under gårdagen, och längtar efter Jane. Vi bestämde att Jane får komma hit i em och inskolas på kvällsrutinerna som vi först hade planerat till igår.

Vi gör kvällsrutinerna lite tidigare än vanligt, för orken tar snabbt slut när det blir kväll. Och ska Jane ha en möjlighet att se hur det går till så måste vi hinna före tröttheten. Igår kom den redan före fem, men vi var klara med dom viktigaste energislukarna, dvs toa- och bad. Middagen orkade damen inte få i sig.

Jag önskar er en kanoners dag och skön helg!

.

4 kommentarer:

Annika N sa...

Så fint rum hon har på korttids. Skönt att det funkar bra än så länge.

Ha en fin helg !!! Kram Annika

Bellan sa...

Jag tror vi är inne i ett flow både ni och vi när det gäller att ha fantastisk personal omkring oss. Härligt, för det betyder ju allt!

Vad är tanken med att Jane ska lära sig kvällsrutinerna? *nyfiken* ;)

Kramar om er <3
//Bellan

Patricia sa...

Jag är så himla glad över att det blev så bra med DV o Jane, helt underbart .. =)

Ha det bäst!
Kram Patricia

Tina sa...

Fantastiskt ! Blir varm i hjärtat och hoppas vi också kommer dit en dag. Kramar i massor