söndag 2 januari 2011

Jaha ja...


Så klart att det skulle komma en reaktion, konstigt vore det ju annars, liksom. Efter jul – nyår – sjuk – trött … Jättetrött. Så igår kom det mest gnäll ur Sandras mun när hon öppnade den. Nu är det ju inte hennes fel på nåt sätt, men tyvärr så går det ut över henne när min ork tar slut. Och tyvärr har jag väldigt lite ork kvar just nu. Men jag försöker iaf, det gör jag. Och Göran verkar ha hur mycket tålamod som helst så jag har dragit mig undan lite när jag har kunnat. För allas skull, liksom.

Gårdagen började med att Sandra tog en rejäl sovmorgon, ända tills klockan var över tio. Tror det är rekord… Allt efter klockan sex är sovmorgon här. Ja, för Sandra alltså, själv är jag glad om jag sover till halv sex. Halv fem är väl mer normalt för mig att vakna. Det ska nu inte blandas ihop med morgonpigg på nåt sätt… För kunde jag så sov jag gärna till tio jag med, men jag måste hinna få lite egen tid innan Sandra vaknar.

Ja, sen var det ju, som sagt, gnäll om det mesta här. Så sovmorgonen var säkert välbehövlig. Tänk, förut kunde hon inte sova bort tröttheten, utan körde på tills hon stupade, och blev tröttsjuk istället. Hon blev ju tröttsjuk nästan varje vecka när det var som värst. Sov, kräktes, sov, kräktes, sov, kräktes… Och alltid i december. Så trött och gnällig känns ju egentligen som en bagatell :)

Till kvällen blev humöret bättre, med chipsmys och tv tillsammans med Göran, och bad- och kvällsrutiner med mig, och allt gick bra utan gnäll eller låsningar. Och trots att hon var skör och trött under dagen så blev det inga större utbrott, förutom ett vid frukosten.

Vi har bestämt oss för att korta ner kommande korttidsvistelse lite, så vi inte tröttar ut damen alldeles. Vi får helt enkelt vara glada om hon orkar dit alls, men vi satsar på det iaf. Vi föräldrar behöver andas lite nu, efter förkylningar, jul och nyår. Vi hoppas att hon orkar vara där från måndag till onsdag, sen blir hon ju ledig på torsdag, eftersom det är röd dag. Annars skulle hon ha varit på korttids ända till fredag, men är hon pigg på fredag så får hon åka dit under fritidstid iaf. (Korttids och fritids är samma ställe)

Nån prommis blev det inte igår. Vi hann helt enkelt inte med det. Förresten var det inte riktigt humör för det heller. Men det är ju en dag idag med, så vi gör väl ett nytt försök, om vi orkar. Sandra ska iaf få hjälpa mig att göra pizza, det är det enda som är bestämt. Men först ville hon se på sina nya filmer, sa hon, och det kan hon ju få :) Från A till Ö som hon fick i julklapp av assistansbolaget. Hon har sett dom så fort det har blivit en ledig stund över här. Hon skrattar så gott åt tokerierna och det är så härligt att se henne!


Ha en skön söndag! Imorgon börjar vardagen för många, och vi blir lite lediga. Det ska bli så himlans skönt!

Kram!

9 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Hoppas ni får en bättre dag i dag utan gnäll..

Kramar
Mia

Annelie L sa...

Godmorgon, hoppas,hoppas att Sandra orkar vara på korttids så att ni får en riktigt välbehövlig vila. Försök att just bara vila och hämta krafter under den här ledigheten. Det är nog vad ni behöver mest just nu.

Vi hade också en ganska tuff dag igår och det säger jag, jag var väldigt glad att Lanny var hemma också och tog vid där mitt tålamod tog slut.
Sitter just nu och väntar på att Bamsefar ska vakna, det är alltid morgnarna som är mest kritiska och som ofta avgör hur sen hela dagen blir, åtminstone vad mitt tålamod gäller.

Var rädd om er nu och vila i morgon när ni blir lediga. Kram Annelie

agneta sa...

Hoppas det blir en ännu bättre dag idag! Sedan MÅSTE ni ta hand om er till veckan när ni är lediga! Promenera, ja göra saker tillsammans (gå ut och fika tex) eller bara vara tillsammans! En promenad är verkligen en ovärderlig vitaminkick! Styrkekramar till er båda <3 <kram Agneta <3

Unknown sa...

Nu får ni passa på att vila ut. Det är svårt, JAG vet, men man måste få sätta sina egna behov först ibland. Så passa på att gör det nu! Gör bara det ni vill göra. Vila på soffan om det är det , gå på stan om det är det. Vila är viktigt men det är en sorts vila att fylla på sin kropp med sånt man älskar också. Om det är gå på stan eller fixa och trixa med någon hobby eller kanske bara äta praliner i soffan spelar ingen roll . Bara se till att fylla på med lyckoenergi nu Nina! Det är ni värda alla tre.

Anonym sa...

Hej Nina!
Det låter verkligen som ni behöver lite ledigt. Det låter som om du är helt slut lilla vännen. Inte bra :-(
Kramar om och hoppas att ni inte har en massa måsten imorgon nu utan verkligen kan ta det lugnt och bara njuta och vila.
Kramar om dig med stora styrkekramar//Lena

Thomas sa...

Vardag och fest i en salig blandning...
Det är livet i den autistiska världen..

Ha det fint mellan kaostimmarna...

/Thomas

Patricia sa...

Skönt för er att få lite ledigt, hoppas ni hinner ladda batterierna och att du hinner krya på dig.

Sandra har fått "tonårs-fasoner" ... dvs sova längre på mornarna .. hi hi..skönt att hon kan sova ut när hon får och behöver.

Ha det nu så skönt under era lediga dagar!!
Kram Patricia

Unknown sa...

TUsen tack för kramen. Jag är fit for fight igen och behövde bara lite egentid för att se saker klart igen...

Annika N sa...

Vila nu ut ordentligt under ledigheten, njut i stället för att fixa en massa måsten :-)det kommer fler dagar.
Skönt att det blev lite sovmorgon för Sandra.

Ha det riktigt mysigt !!! Kramiz Annika