söndag 9 januari 2011

Vinterslask och semestertankar

Sandra hade fått tillbaks sitt goda humör när hon vaknade igår, och det satt i resten av dagen. Det är ganska ofta så, man brukar känna hur dagen ska bli redan när man väcker henne på morgonen.

På förmiddagen ville hon måla med mig, så det gjorde vi förstås.


Undrar om det ska komma en målarperiod nu då… För isf är det hög tid att fylla på förrådet av tuschpennor och målarböcker. Sandra gör gärna en sak väldigt intensivt i en period så då går det åt, liksom. Dessutom vill hon helst ha målarsällskap, och då ska man ha en egen bok att måla i.

Efter maten gick Göran och Sandra ut en stund och lekte i snön, men det hann jag inte fota för jag packade korttidsväskan, duschade och småplockade en del undertiden. Ja, och slappade en liten stund med en kopp kaffe också förstås :) Så här kommer ett gammalt foto istället.


Det är från februari -07 och är taget i skolan.

Idag ville Sandra pussla, så vi får väl se om det blir så, eller om hon hinner ångra sig och vill fortsätta måla istället. Ute har det ju varit plusgrader ett tag nu, och regnat en del, så det är nog mest halt och blött, gissar jag. Det var ju bra att dom passade på att gå ut igår.

Imorrn är det korttids igen, och det behöver jag! Vi har en del saker att fixa med men ska göra allt för att hinna med oss själva också, eftersom vi inte har någon mer ledighet sen på ett bra tag. Min energi behöver påfyllning, liksom.

Men det blir nog bra med semester sen, även om en semester för oss inte innebär semester, eftersom vi ju faktiskt jobbar mer när vi åker iväg än vad vi gör när vi är hemma.

Sandra såg en gammal film igår, bl.a. från vår första semester med henne. Då var hon ett år och vi åkte till Turkiet. Vi visste inte hur bra vi hade det! Alltså, att resa med en ettåring, som var som dom flesta ettåringar i det stora hela, förutom att hon var lite sen i utvecklingen då. Men alltså, då var det ju semester på riktigt.

Vi kunde t.o.m. gå ut på kvällarna och Sandra somnade i vagnen. Vi gjorde sånt som man brukar göra när man är på semester. Men vi hade ju inte riktigt vett att uppskatta det då. Jag menar uppskatta! Inte bara njuta av en semester, som man ju så klart gör, utan verkligen uppskatta den. Det kan man nog inte om man inte har erfarenhet av hur det är att inte kunna göra allt som man ofta tar förgivet att kunna, liksom.

Nåja, det blir säkert bra ändå, det brukar det bli. Man anpassar sig ju efter förutsättningarna på nåt sätt, och gör det bästa av det man kan. Och bara för att man inte kan det ena så behöver ju det andra inte bli dåligt :)

Bara vi kommer på plats så brukar vi ha det riktigt bra.


Det här är från förra året. Det är inte badväder i Marbella den här årstiden, men på land kan det vara riktigt varmt och vi brukar ha ganska tur med vädret. Blir det regn så är det sällan det håller i sig så värst länge.

Nog om det, skönare väder än hemma lär det ju bli iaf :) Nu till nåt helt annat. Försäkringen på iPhonen är fixad och försäljaren erkände felet direkt, bad om ursäkt och ordnade till det. Men det kostade ju så klart inte 39:- i månaden, som det gör för vanliga mobiler, utan 99:- men det var ju ganska väntat.

Vi ska kolla upp hur mycket som går på hemförsäkringen, för det är ju onödigt att betala dubbelt. Vi tar aldrig extra försäkringar på andra apparater och prylar, för det är oftast onödigt, men med iPhonen vet vi inte hur det ligger till. Man vill ju gärna inte stå utan iaf.

Nu önskar jag er en fin söndag!

♥ Kram ♥

14 kommentarer:

Annelie L sa...

Godmorgon,
även om ni jobbar mer en vanligt under er "semester", så får ni värmen och ljuset iallafall. Solens strålar ger energi som verkligen behövs.
Önskar er, av hela mitt hjärta, att ni får många fina dagar tillsammans och att allt flyter på och känns bra.
Kram till er alla tre ( ja Sune kan väl få en också då, så alla fyra<3)

Unknown sa...

Man får leva i nuet som det är. Då när dom var små visste vi inte hur det skulle vara nu. Men tur är kanske det för då hade man nog inte njutit av dom stunderna. Då hade man oroat sig mer för vad som komma skulle.
Miljöombyte och sol är underbart och jag hoppas att ni kommer att få en underbar tid i Marbella. Samla energi alla tre. Låter underbart!

Unknown sa...

Ja det där med försäkringar e inte lätt.
Det mesta ska ju hemförsäkringen täcka, men ja man vet ju aldrig.
Har nog missat iPhone trubblet. Hoppas det löser sig.

Ledig tid och semester för en själv är lyx.
Det är bara det att man har så mycket man "ska" då, och har lätt för att glömma just varför man skulle vara ledig.
Ja så är det för mig iallafall.
Svårt att varva ner.

Men jag hoppas att ni får några långa sköna stunder nu i veckan, att bara slappa och ta hand om sig själv!

Kramar om!!

Anonym sa...

Godmorgon!
Det är ju tur att man inte vet i förväg hur framtiden blir, för då tror jag inte man skulle klara av saker som man gör när man liksom växer med dem. Men visst kan man önska att man passat på att njuta när man kunde på ett helt annat sätt.
Tänkte på det där med att Sandra gör en sak väldigt intensivt i perioder. En bekant till mig var på en föreläsning som tre personer med AS och ADHD hade. En av de killarna berättade att han läste ett ämne i taget i skolan, för annars blev det för rörigt för honom. Intressant att tänka utifrån det perspektivet när våra barn "fastnar" lite i sina intressen och de de gör...
Hoppas ni får det lugnt och skönt nu när Sandra ska på korttids. Försök att inte göra så mycket måsten utan ta hand om varandra istället.
Kramar om er goa fina och önskar en glad Sandra idag ♥
Lena

Maritha sa...

Vad skönt att du får lite ledigt innan ni ska på semester och jag hoppas ni får njuta av värmen och solen iallafall.
Fy så tråkigt det låter med regn i januari :-((

Önskar er alla en fin söndag!

Kram Maritha

agneta sa...

Hej! Jag har inte så mycket att tillägga, men önskar er en riktigt skön och trevlig ledighet! Kram som räcker hela tiden!/agneta

MammaMorran sa...

Tack för din kommentar på mitt inlägg "Kan man bota Autism?"- det stärker mig att få se andras syn på saken!
Ha en fin söndag!
Kram
MammaMorran- funderar på livet & Barn med ADHD/Autism

Annika N sa...

Vilken mysig målardag det blev.Hoppas det blir kanon väder på er resa :-)

Sköt om dej !!! Kram Annika

Bellan sa...

Vi som lever i diagnoslandet har nog lärt oss att njuta av sånt som för andra är självklarheter, vi ser på saker med helt andra ögon. Att t ex bara få sitta i lugn och ro med en kopp kaffe/te är ju lyx i våran värld. Det gör andra varje dag utan att reflektera speciellt mycket på det.

Vad modiga ni är som åker utomlands i er situation, vill verkligen önska er lycka till!

Hoppas er söndag varit fin och skön!
Kram, kram! //Bellan

Mia sa...

Vi har inte kommit iväg utomlands med barnen än....vi får se...
Otroligt fin bild på Sandra, som en fotomodell:-)
Kram Mia

Photo by Maria sa...

Ja det där med att uppskatta något på det viset du beskriver är nog svårt innan man vet vad det är man skall uppskatta.. Det där lät märkligt.. Ha ha.. Men ja du vet ju vad jag menar..

Härligt att Sandra har haft en bra dag..

Ha nu en fin start på veckan med..

Kram Mia

Britt-Marie sa...

Vår hemförsäkring täcker för Iphonen iaf men inte om rutan spricker för att man tappar den i golvet. Jag har satt på en skyddsfilm på den och faktiskt tappat den flera gånger men det har inte hänt något...än :)
Jag längtar till våren, sommaren och vi har också börjat planera för semestern. Många tankar men allt ska klaffa. Hoppas ni får en härlig semestet, det är ni värda!! Kram

moniccas sa...

Hej jag hoppas ni också haft en bra dag i dag Och vad jag beundrar er i ert arbete Även om det är egna dottern är det ett enormt jobb ni har Hoppas ni tänker på er själva när ni väl är lediga och att ni kan koppla bort de flesta tankar då kramar om er alla / Monica

Patricia sa...

Hoppas dagen blev bra, pussel eller målarböcker, båda är ju mysigt .. =)

Ja det där med extra försäkringar ska tydligen vara onödigt för det mesta men alltid bra att kolla upp så man inte står utan .. =)

Må så gott!
Kram Patricia