lördag 8 januari 2011

Snö, snö, snö

När Sandra hade kommit iväg med taxin igår morse, stannade jag kvar ute och började skotta. Men nu finns det lixom ingenstans att göra av all snö längre, så jag började med att skotta mig genom en snövall och gjorde lite plats där för mer snö då…


Sen kom Göran ut och hjälpte till och jag tog hand om balkongerna.


Om ni tycker att det ser lite ut så är det för att vi redan hade skottat balkongerna två gånger den här vintern…


1,5 timme skottande av tung kramsnö gav rejäl motion iaf och det kändes ganska skönt efteråt. Jag gjorde inte så mycket mer resten av rasten, men Göran fortsatte med dammsugning och sen gick han ut och sågade ved.

Tycker ni jag kunde dammsugit??? Jorå, jag var faktiskt på väg, men Göran tycker så synd om Sune, för han är livrädd för dammsugaren, hahaha! Alltså, och??? Men jag protesterade inte för jag slapp ju dammsuga när Göran tyckte att jag skulle gå in på kontoret med Sune istället ;)

Lite småfixa och slappa var vad jag ägnade mig åt dom sista timmarna innan Sandra kom hem, och det var inte så dumt, faktiskt. Dessutom nödvändigt, för damen var inte på sitt allra bästa humör igår, precis.

Efter ett bra tag hade hon varvat ner så pass att hon kom till ro med en film och några kataloger att riva sönder (sånt som hon brukar stressa av med). Då ringer Görans mobil och den ligger precis bredvid Sandra… Han hör ju dåligt så han har väl ringsignalen inställd på högsta, typ… Ja, då var det ju kört igen.

Jaja, hon kom ju till ro en gång till efter en stund, men det behövs inte mycket när damen är trött och skör. Anledningen till telefonsamtalet var att Göran upptäckte att han hade dubbla försäkringar på sin mobil, trots att han sa till att den ena skulle bort, så dom skulle kolla upp det och sen ringa tillbaks.

Jag fick ju räkningen på min oxå och såg att jag inte hade nån försäkring alls. Det hade alltså blivit nån miss när iPhonen köptes och abonnemangen ändrades… Bara det att man tydligen inte kan teckna en försäkring i efterhand. Men hallå! Det var ju faktiskt försäljarens miss. Jahopp… Nåja, jag är inte färdig med det där än, så det så! :)


Lena undrar om det alltid har gått bra att ha Sune i sele. Jodå, det har alltid funkat bra. Vi vande både Sune, och hans brorsa Åke, som tyvärr inte lever längre, med sele redan från början, och det har aldrig varit några problem.

En skön helg önskar jag alla, ta väl hand om er!

♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Annelie L sa...

Godmorgon, ja det var verkligen inga dåliga mängder av snö, jisses vilket jobb. Men det är som du skriver ganska skönt efteråt, när man är varm och trött av kropps arbete. Annars är det ju mest huvudet som arbetar känns det som.

Skönt att du hade haft en bra rast när Sandra kom hem på kanske inte sitt bästa solskens humör. Jag väntar spänt på hur det kommer bli nästa vecka när skolan och alla vardagsrutiner ska sätta igång.
Konstigt med försäkringarna på telefonen, självklart måste det gå att teckna en försäkring efter åt.... det låter ju jätte konstigt annars och som sagt, det är ju en miss av försäljaren, det måste dom faktiskt rätta till. Lycka till !! Kram till dig, jag hoppas du får en riktigt skön lördag. Stora kramen/ Annelie

Maritha sa...

Ibland eller ofta egentligen är jag glad att jag bor i lägenhet, speciellt när det snöar. Verkar som att vi ska få all snö nu framöver men vi har mindre än ni har.

Hoppas ni får en skön lördag!

Kram Maritha

Anonym sa...

Godmorgon din lilla snöslunga!
Ja nog märks det i kroppen att man skottade snö igår ;-) Det har ju faktiskt varit lättskottat fram till nu, igår var det tungt värre.
Liten Sandra, tufft med de där oröfutsedda ljuden- Junior blir också väldigt irriterad på telefoner som ringer. Speciellt om vi äter.
Snäll Göran är...
Vad gjorde du och Sune på kontoret då?
Inga dumheter hoppas jag ;-)
Ja det där med mobiler, försäkringar och fel med dem eller abonnemang m.m. är ju alltid strul tycker jag. Det blir ofta en massa krångel för att få som man vill. Det finns nog inget annat man köper som har så mycket konstiga regler för hur och varför.
Hoppas att Sandra inte är lika skör idag och att ni får en fin dag.
Kramar//Lena

Unknown sa...

Snö, nsö ocj snö. Ja här nere börjar dte bli tö,tö och tö! Kan inte bestämma mig vad jag tycker. Gillar ju vita gnistrande vintrar men också våren. Fast man vet ju att om det börjar töa nu så är fet ju inte finvåren i antågande utan snarare regnvinter... :(
Ha en underbar lördag!

Bellan sa...

Ingen brist på motion där inte! Snö har vi iaf i överflöd, men tyvärr regnar det här nu och det gillar jag inte i januari.
Visst kastas man hårt in i verkligheten igen, när man får hem sitt barn efter korttidsvistelsen och humöret är i botten. Då får man som mamma vara på topp direkt igen, ingen smygstart.

Jag får önska er en lugnare och finare lördag!
Kram, kram! //Bellan

Photo by Maria sa...

Vi har samma problem här med vart man skall göra av snön :-S Så nu kan det sluta komma mer.. Fast idag regnar det istället så snön packas väl ihop..

Hoppas dagen idag är en bra dag..

Kram Mia

Unknown sa...

Ja snön är så tung. Skotade på jobbet igår runt våra utrymmningsvägar. Suck, så jobbigt!

Även om man tycker det är så vackert med snön, så är den jobbig med!

Ha en skön lördagskväll!

kramar om!!

Annika N sa...

Vilka muskler du kommer få sen av allt skottande :-) Här har nästan allt regnat bort...Usch :-( inte kul alls med slask !

Ha det gott !!! Kram Annika