söndag 15 november 2009

Oh, vad härligt!

Imorse (ja, jag har ju varit igång sen fem så det börjar bli förmiddag här ;) ) kunde jag nästan sitta! Ja, bara jag reste mig lite då och då, så gick det bra att dricka morronkaffet sittande! Och igår kväll satt jag små stunder i soffan! Visserligen längst ut på kanten med spikrak rygg, men det var betydligt skönare än köksstolen/vanka runt! Så nu är det nära, mina vänner! Snart är nog ryggen sig själv igen! Ååå, vad jag uppskattar att vara frisk! Och bara ha sånt ont som går över! Tänker extra mycket på mina vänner med ständig värk såna här gånger… *kramar om er*

Och crossa går bra, så nu ska den minsann inte stå och samla mer damm! Det får bli mer eller mindre cross varje dag från nu! Stärker ryggen! (Tänk att man ska behöva få ryggskott för att fatta det…)

Igår var Sandra hos frissan, äntligen! Vi fick ju avboka tiden vi hade på höstlovet, eftersom hon var sjuk då. Själv hade jag tid i onsdags, men det fick jag ju också avboka, som ni förstår.. Fast det löste sig rätt bra ändå, för Göran hade en tid som jag fick eftersom han inte är i lika stort behov som jag. Så jag behöver bara vänta två veckor och Göran fick min nästa tid som inte är förrän i mitten av dec. Så här innan jul är det extra svårt att få tider, så vi hade bokat in även nästa besök för oss alla. Tur det! Och tur att vår goa frissa kunde ”trycka in” Sandra som igår! Tack för det!Boendemötet då.. Jo, det känns rätt hoppfullt så här långt. Det finns ju inget ännu, men det finns behov och det är ju positivt. Sen finns det ett par boenden som har precis den planlösningen som vi tror på, med fyra lägenheter i varje hörn och gemensamhetsutrymmen i mitten. Två ingångar, en gemensam och en egen, och egen uteplats. Så ett sånt boende med inriktning mot autism och personal som kan autism, då är vi nöjda! Tänk om behovet blir tillräckligt så ett sånt boende startar…

Nytt möte om ett år igen och det känns så skönt att vi har tid på oss ännu. Vi behöver inte stressa och vi kan avvakta med eventuella flyttplaner ett par år till, även om vi håller lite koll på vad som finns runt om i landet. (Tack för tipset om Örebro, har kollats upp och skrivits ut! Tar gärna emot tips även i fortsättningen).

Idag blir det packning av korttidsväska för vi har korttids imorrn, till på onsdag. Det känns länge sen nu, fast vi har inte haft så stort behov heller så det har gått bra. Vi ska ju ha långkorttids sen och då blir det ju så klart inte lika ofta eftersom vi har våra sex dygn per månad att använda oss av.

Vi ska iaf inte åka bort nu utan ska hinna få lite gjort här hemma har vi tänkt. Det passar ju bra med tanke på ryggen också. Hade nog inte varit så bra för den att bo i husbilen för tillfället…

På tisdag ska vi försöka hitta lite julklappar till Sandra, helst utan att behöva trängas bland folk för länge i dessa influensatider… Så vi ska försöka vara på plats när dom öppnar, sen in och ut igen, typ :) Om vi bara visste vad vi ska hitta på…

Först ska jag iaf till optikern och kolla ögonen så får vi väl se om vi har råd med några julklappar efter det, haha! Behöver jag byta så blir det tre par nya glasögon!... Vanliga, läsglasögon och solglasögon och ett stort hål i plånboken! Dom rekommenderar väl såna där progressiva, eller vad det nu heter, men det vetisjutton om jag skulle bli vän med såna… Nåja, det löser sig. Det är ju alltid kul med lite nytt och det får väl bli min julklapp helt enkelt.

Kramen!

5 kommentarer:

Anonym sa...

GOTT att du är nästan frisk! O vilken tur att frissan är så BÄST! o att du är positiv till boendet, HÄRLIGT!
KRAMAR o lycka till mej julklappsletandet/ Mona

Myrra sa...

Åh, det var goda nyheter att du är bättre i ryggen nu! Vilken lättnad!
Jag läste om Sandras behov av boende och tycker också att det verkar vara ett superbra upplägg det du beskrev med lägenheter i hörnen och gemensamma utrymmen i mitten. Både egen och gemensam ingång,egen uteplats, allt detta lyser med en sån trygghet tycker jag. Det bästa av allt är att ni tar så god tid på er och inte stressar fram något. Det är det nog många som önskar att de skulle ha gjort i förväg!
Sandra kommer i alla fall att få det kanonbra! Det vet jag att ni ser till!
Kram och härlig söndag och fortsatt tillfrisknande önskar Myrra!

Nattmia sa...

Vad skönt att ryggen är bättre..

Ser ju hoppfullt ut med boende frågan för Sandra med.. Sall bli spännande att följa och se om det blir ett autismboende..

Var försiktig med ryggen nu..

Kram
Mia

Maritha Q sa...

Vad kul att se att du är tillbaka hos oss Nina!

Det lät ju som en superbra lösning om det blev ett sånt boende för Sandra.
Vilken underbar frissa ni har som kan vara flexibel med er.

Hoppas ni får sköna korttids dagar du och Göran!

Kramen till dig! /Maritha Qvist

adalovisa sa...

vad bra att din rygg känns bättre...låter spännande med nytt boende... kram