tisdag 31 januari 2017

Energigivande jobb

Jag mår ju som jag mår, men det är som det är och ingen tjänar på att jag ältar det. Har man inget val så får man göra det bästa av det alternativ man har, helt enkelt. Vi har stort stöd av varandra nu, och håller oss flytande. Det får vara viktigast i dagsläget.

Bra planering gör ändå att det funkar, och Sandra mår bra. Hennes stress är borta, och utbrotten också. En glad och pigg tjej som har energi över till roligare saker än att bara orka klippa i kataloger. Inga utbrott ger också oss runt Sandra energi över till roligare dagar.

Egna frukostbullar ger aptit på morgnarna.

Och vi har ju massor med möjligheter, så det är bara fantasin som sätter gränserna. Sandra börjar få struktur på sina dagar igen, med bra schema och rutiner som följs. Vips så funkar det. Målet är faktiskt att det ska vara meningsfullt och roligt varje dag. Det är det dubbelbemanningen är till för, så vi passar på att göra hennes dagar meningsfulla och roliga så länge vi har dubbelbemanningen kvar. För sen lär det bli svårare och verkligen kräva god planering om Sandra inte ska bli uttråkad och skör igen.

Potatistryck - Använd textilfärg och följ instruktionerna för den färg som används.

Vi har hela källaren full av ritpapper, färgad kartong, målarfärg, pärlor, glitter, mosaik, lim, kritor, pysselsaker, pedagogiska jobb mm. mm. Det är bara att gå ner och plocka ihop det man behöver när Sandra har somnat på kvällen. Verkligen inspirerande och roligt, och gör att man själv känner sig nöjd och mår bättre. Win-win. Nästa plan är sockermålning, det blir skoj :)

Saltmålning - Ringla/måla med lim, häll salt på och låt torka.
Måla med vattenfärg.

Ta hand om er, ni som kan.

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Om bilderna är nya (?) undrar jag om Sandra slutat vara i källaren om dagarna?Om det är så antar jag det blev en svårighet mindre dvs att ta sig ner och upp?
Skönt att hon mår bra,nu får du ta hand om dig själv så du också snart mår bra!
Trodde jag skrev en kommentar om pedagogisk planering men den verkar aldrig ha kommit fram så skriver lite kort:
Pedagogisk planering,att tillverka schemabilder osv ingår i assistans.Man måste ha en huvudansvarig för det och det behövs planering av aktiviteter/schema mm på möten.
Det gäller att få till rutiner som funkar även utan extra reservkraft i form av föräldrar/anhöriga.Det går att göra men tar tid,vi håller på sedan Hanna flyttat hemifrån (bättre och bättre eftersom) och jag hoppas vara helt överflödig när jag går i pension (inte som mamma då men det är ju en helt annan sak).
Hoppas ni har det bra och snart än bättre!
Annette