fredag 18 september 2015

En hel massa ledighet

Jag måste börja med att tacka för alla fina kommentarer efter förra inlägget, dom flesta på fb dock, men iallafall. Jag har många vänner som förstår och det är jag tacksam över ♥


Gårdagen gick bra. Sandras trötthet märks fortfarande, men hon har ju varit på jobbet varje dag, trots att hon var väldigt nära att däcka i tisdags. Tack vare att den korttidspersonal som hade natten efter, och Sandras fina assistenter, sänkte ribban och anpassade så bra. Återigen tacksam.

Att en assistent stannade lite längre igår, och var med under bad-rutinerna, gick också bra. Sandra var lite uppe i varv och tyckte det var roligt, förstås, och det slår lätt över och blir gnälligt med låsningar, men inte värre än det gick att hantera utan utbrott. Det kommer säkert snart att bli rutin för Sandra, när hon har lärt sig att det är så det ska se ut på torsdagar framöver. Det blir ju alltid en oro innan nya rutiner sätter sig så hon vet vad som gäller.

Dom är så duktiga, Sandras assistenter. Man blir så glad när det finns fina människor som har valt rätt jobb, och dessutom trivs. Trots en ganska jobbig vecka som tar på orken hos alla, så säger dom fortfarande att dom har det bästa jobbet dom kan tänka sig. Man blir lite tårig ♥


Idag är det fredag och det känns jättekonstigt att det fortfarande är ”jobbardag” för Sandra och ledig dag för Göran och mig. Den här veckan har jag ju varit ledig varje dag, och den känns jättelång. Men jag vänjer mig, och har faktiskt njutit en hel del av att just vara ledig. Lite beredd har jag förstås varit eftersom Sandra var påväg att bli sjuk, och eftersom det är nytt för oss alla att hon ska vara på jobbet ändå. Men jag har inte behövt rycka in nåt :)

Nu kanske det är nån ny läsare här som undrar om jag är riktigt riktig som säger att Sandra ska vara på jobbet när hon är sjuk, så jag ska förklara det lite kort. Det har ju förstås en orsak. Sandra har en säng på jobbet, och möjlighet att både vila med en film och sova när hon behöver det. (Det är ju så att hon inte riktigt fixar att ha assistenter här hemma än, men ”på jobbet” dvs i källaren, går det bra). Vi måste träna på att hon kan vila och sova med andra än oss föräldrar, för hon har väldigt svårt att koppla av när det är det minsta roligare än hemma hos oss. Kan hon inte vila när hon är sjuk, eller för den delen bara trött, så blir det problem när möjligheten att bäddas ner i vår soffa inte finns. Dessutom nu, när det är många intryck som tar energi av henne, så blir hon mycket lättare tröttsjuk och då så blir vi aldrig lediga om vi måste hämta hem Sandra varje gång hon har korttids.


Två gånger har hon blivit tröttsjuk sen hennes verksamhet flyttades till vår källare, och båda gångerna har hon varit på jobbet ändå. Faktum är att det aldrig har vänt så fort. Vi vet inte än, nästa gång kan det bli annorlunda, men vi tror att hon snabbare hittar tillbaks och piggar på sig eftersom rutinerna fortsätter. Visserligen ändras schemat när hon blir sjuk, för att få henne att vila, men i övrigt är allt som vanligt. Tråkigare tycker Sandra som vill göra roligheter hela tiden, men hon börjar förstå att hon ska ”vila nu för att orka jobba sen”

Och vet ni vad jag kom på? Nästa vecka är jag lika ledig igen. Hela veckan :)


Ha en skön helg, varesej ni är lediga eller inte.

.

2 kommentarer:

Tina sa...

Du är så värd all ledighet som går att uppbringa ! Kramar i massor <3 saknar dig vännen

Anonym sa...

Den där flugsvampsbilden är ju så läcker!!!

Dags att ta ut alla tusen miljoners övertidstimmar du har på kontot. Efter regn kommer sol <3

Kram / Lilla V