onsdag 9 juli 2014

Veckoöversikt

Om jag skulle ta och visa mig lite här, kanske?! Fast jag antar att ”mina fina läsare” har roligare saker att göra i sommaren än att läsa blogg J


Här är vi inte precis sysslolösa på våra ledigheter, men oj så skönt att hinna ifatt med sånt som har legat långt efter alldeles för länge.

I måndags gjorde vi väl ungefär som vi brukar på måndagar, när vi är lediga. Göran veckohandlade och jag veckostädade, och schemafixade. Men sen passade vi på att fortsätta med lite fler måsten, eftersom vi hade många lediga dagar kvar att hinna njuta av den här gången.

Göran hade en del husbilsfixande, förstås, och jag rensade bland alla kom-ihåg-lappar, utan att hitta en enda som jag hade behövt hitta tidigare. Det ni!

Sen var det bara ”njuta ledigt” kvar av den dagen, med grilla och vin i ljumma sommarkvällen. Det är lyx det, att kunna sitta ute på kvällarna. Då mår man gott! För det vill ju till att vi är lediga samma kvällar som det är sånt väder på och det händer ju inte jätteofta, precis. Desto mer njuter man då J


Igår fodrade jag lite gardiner som Göran hade tvättat.


Dom är till sov-alkoven i husbilen, och släppte in alldeles för mycket ljus innan. Men nu blev det nog bra, tror vi. Det får troligtvis bli Görans sovplats när vi ska ut på den lilla premiärturen med Sandra sen.


Det tog nästan hela dagen (åtta små gardiner) så sen tog ledigheten vid med grillning igen.

På eftermiddagen upptäckte Göran att kylskåpet i husbilen hade slutat fungera. Typiskt! En dag efter det att garantin hade gått ut, liksom. Och i stort sett det enda i husbilen som vi inte har fått göra om/laga/anpassa. (Vi och vi.. Göran mest) Men han grejade lite med termostaten, eller vad det nu var, och… peppar, peppar, än så länge funkar det.

Göran kan säkert fixa det, jag är inte så orolig över det, men han hade inte hunnit det nu innan Sandras lilla semestertripp, och det var ju inte så lyckat. Det är ju också sånt som måste göras när Sandra är på korttids. Nu packar vi med oss en massa kylklampar när det blir dags, för säkerhets skull, och hoppas att det blir bra hur det än blir.

Idag har Göran jobbat på annat håll och jag har fyllt frysen med färdiga rätter som är bra att ta till när vi inte hinner laga mat i vardagen.

Lasagne och köttfärssås blev det idag, och på fredag är planen att fixa några burkar korvstroganoff också. Det är ett måste att vara förberedd om det ska flyta smidigt.


Jaha, det var väl lite av vad vi pysslar med på vår långledighet. Imorrn har vi inte så många planer kvar att beta av, så då blir det mest njuta ledigt, tror jag. Ja, förutom ett litet möte vi har inbokat mitt på dagen.

Sen har ju veckan gått, och avslutas med ett veckomöte på fredag, innan Jane får en välbehövlig semester. Sandra kommer vara lite mer ledig ett tag nu, men vi har några korttidsdygn inbokade under sommaren, så det ska nog gå bra.


Jag önskar er en fortsatt skön dag/vecka/sommar. Fast jag kommer säkert att kika in här snart igen, ska ni se. Må gott!

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk att saker med garanti har en sån förmåga att veta när den är utgången? Trist, men det är ju tur att Göran är så himmelens händig.

Gud vad jag önskar att vi bodde så vi kunde ha en grill stå ute. Älskar grillat.

Hoppas att allt hålller och humör och annat får vara på topp.
Stora kramen <3

Tina sa...

Hoppas er sommar kommer flyta på och funka bra. Fina gardiner ! Proffsig du är ! Oh ja vad grillat är gott !! Kramar om <3