fredag 25 juli 2014

Solstrålar och sommarfester

Vi var beredda på en medtagen tjej igår eftermiddag, när jag skulle hämta henne från korttids efter det att hon hade varit där sen i måndags. Dels för att hon brukar bli väldigt trött av att vara hemifrån en tid, och dels för att hon är så känslig för värmen vi har nu.


Men det var en riktig solstråle som mötte mig i entrén på korttids när jag kom dit. Damen verkade helnöjd och väldigt pigg t.o.m. Vad glad man blir av sånt J Tyvärr stod det inte så mycket info i kontaktboken, så vi kunde inte prata så mycket om hur hon hade haft det, mer än att vi fick svara typ ”Jaha” och ”Vad roligt” på det hon försökte berätta. Men en sak märkte vi, anpassat och lagom hade det varit och glad var hon. Det är ju trots allt viktigast.

Hela kvällen gick jättebra och natten har varit lugn. Nu är det alltid lite oroligt (för Göran och mig) inför kvällar och nätter när det är så varmt att vi måste ha fönstren öppna oavsett ljudnivån ute. Så vi är glada när det inte festas mer än normalt. Det kommer en helg nu, som brukar vara stökig, men det är inte så mycket annat att göra än att hoppas att Sandra inte störs för mycket.


Hittills har det faktiskt inte varit nån större fara med festandet, och Sandra har klarat att det har spelats och skrattats lite lagom på nätterna. Men vi vet att vissa fester inte är nådiga, och jag tror vi bor i nån slags ”eko-gång” som bildas mellan husen när det är hålligång i en festlokal i närheten. (En granne i Sandras fönsterriktning kan låta rätt bra också, ibland) Då är det inte roligt att ha Sandra hemma, kan jag säga. Det gör att vi alltid har en viss oro när det är ”öppna-fönster-väder”

Nåja, det är ju som det är och inte mycket att göra åt, faktiskt. Folk måste ju få ha roligt på somrarna J Det är ju upp till oss om vi vill bo kvar… Men förhoppningsvis får Sandra ett lugnare hem när vi är klara med ”flytta-hemifrån-planeringen” och här är det nog ändå så lugnt det kan bli om man inte ska bo i skogen. (Som jag skrev om i gårdagens inlägg ifall ni missade det)


Talfrida har en tanke om att Sandras ökade svårigheter kanske beror på att hon blir mer medveten om allt runt sig. Ja, jag tror faktiskt att du är inne på rätt tankegång där. Vi märker att hon tänker och funderar väldigt mycket, och det kommer många frågor som hon inte tidigare har bekymrat sig över. Så det är ”bara” för oss att anpassa rätt, så det blir så bra det kan ändå.

Nu ska vi ta det lite lugnt här i några dagar (nätterna avgör väl hur trötta dagarna blir) och som vanligt när Sandra är ledig så kikar jag in här i mån av tid. Ha det fint, hursomhelst.


(Hjälp mig gärna att sprida bloggen, förresten. Tack!)

.

3 kommentarer:

johannes mamma sa...

Jag tycker också att vi ser andra svårigheter hos Johannes nu när han blivit äldre och hans tankar utvecklats. Det som han inte brydde sig om när han var mindre kan nu skapa stora problem. Det gäller att hela tiden analysera och anpassa som du säger så man ligger rätt i tiden...

Anonym sa...

Ja man blir aldrig helt färdig med anpassningar,man måste hela tiden ut-och omvärdera och utveckla det man gjort och gör.Det gör jobbet spännande tycker jag!
Här har vi löst 'öppnafönster-problemet' med AC!Det är ändå extremt lugnt där jag bor (och Hanna bodde tills för två år sedan) mest pensionärer här men ljud kan nå långt när alla har fönster öppna eller sitter utomhus och festar.
Det är ju ingen nackdel att temperaturen blir mer lagom heller precis.
Hoppas ni har det lugnt och bra!
Annette

Anonym sa...

Hoppas att natten blev lugn och inte allt för högljudda festprissar i närheten. Härligt att Sandra var så pigg och glad när du hämtade henne.

Ja, det där med eko och ljud är tufft, det är ju inte bara att vänja sig och stå ut som för andra precis.

Hoppas att MZ var bra när du nu hann ut och få med dig kameran t o m ;)

Kram på dig och hoppas att ni får en fin söndag nu <3