lördag 5 juli 2014

Ljusglimtar

Gårdagen var en bra dag och Sandra var nöjd, men lite skör, när Jane var här. Det är ju nånting vi måste öva på, att någon annan tar över när Sandra är hemma och det enda sättet är ju att vänja henne vid det. Efter sommaren ska det in på schemat en fredag i månaden till att börja med. Då ska Göran och jag helt enkelt åka hemifrån medan Jane och Sandra får sköta sig själva här hemma.


Den långsiktiga planen är att Sandra ska kunna vila hemma med nån annan än oss föräldrar, för det kan hon inte idag. Även om hon är så trött så hon blir sjuk så kopplar hon inte av om nån kommer hit, och det är ju viktigt att hon klarar det i framtiden om hon ska få sin välbehövliga vila när inte vi finns.

Vi måste skynda långsamt. Det är så lätt att man får lite bråttom när man tror att det börjar fungera. Då slutar det med bakslag och vi får backa, och det tar ju förstås bara längre tid istället.


Vi avslutade dagen med vårt fredagsmöte och resten av kvällen funkade också bra. Sandra har varit ganska lugn och harmonisk den här veckan och det känns som vi börjar gå framåt igen. Vi är så tacksamma över alla fina människor som samarbetar runt Sandra för att få hennes dagar att fungera så bra som möjligt. Och, så klart, att vi har Jane som läser av Sandra med fingertoppskänsla mest helatiden.


Idag blir det nog grillning, om vädret blir som lovat. Vi har ju inte hunnit med det så många gånger i år, så det blir lite extra fest när vi lyckas. Jag är nog extremt ointresserad av vädret och har verkligen andra bekymmer än om det regnar, men jag blir extra glad när solen skiner och det går att vara ute utan att frysa, för det älskar jag.

Ännu bättre är det förstås om jag har möjlighet att vara ute och njuta av såna dagar, för oftast kan vi ju inte vara ute alla samtidigt. Just när vi grillar brukar det faktiskt gå bra en stund, men annars är jag oftast inne medan Göran och Sandra roar sig själva utomhus.

Jag kom på att vi är långlediga kommande vecka. Måndag till fredag utan planer, inget inplanerat, inga tider att passa, bara vara hemma och njuta av ingenting i fem dagar! Det ni J


Gå förresten in och gilla min fotosida på Facebook, om ni inte redan har gjort det. Där samlar jag lite amatörbilder, utan vidare skicklighet eller kunskap, bara för att jag tycker det är roligt. Välkomna!

Må finemang!

.

Inga kommentarer: