onsdag 29 juli 2009

Hela världen i datorn

Visst är det fantastiskt att man kan sitta här i Sverige och ”prata” med någon på andra sidan jordklotet?!! Av ett litet misstag på Facebook, om man nu kan kalla nåt positivt för misstag (?) har jag kommit i kontakt med en tjej i Indonesien! Hon frågade mig vad jag vet om Indonesien, så bad hon mig berätta om Sverige. Vad spännande!! Tyvärr är jag urdålig på engelska, så jag får sitta med en ordbok bredvid mig… Nån som vill bli min personliga tolk?? Kul är det hursomhelst! Det jag vet om Indonesien är väl mest att det är härligt väder och att jag gärna skulle åka dit på semester. Det hon kände till om Sverige var snö… Och vacker natur.

Förutom att jag har suttit och slagit i ordboken, så har jag packat upp och fått i ordning det sista efter semestern samt packat korttidsväskan till helgen. Så mycket mer har jag inte hunnit idag medan Sandra var på fritids, och när hon kom hem var hon pigg, glad och nöjd! Skönt!

Jag känner mig lite seg å småfebrig, men förhoppningsvis händer inget värre, det brukar det inte göra så jag är nog bara lite trött såhär efter semestern. Det ska bli skönt med en välbehövlig ledighet i helgen.

Vi har iaf bestämt oss för att vara hemma och det känns som vi behöver den vilan. Lite ”bara-vara-tid” för oss själva. Det blir väl en tur till stan, skulle jag tro, men annars har vi inga planer. Sandra behöver en hel del kläder, det man nu vågar köpa utan att hon är med och provar. I våras var hon ledig en dag så vi kunde åka in då det var lugnt i affärerna. Kanske gör vi om det nu innan skolan börjar, vi får väl se om det behövs efter helgens shopping. En diskmaskin blir det väl också, antar jag.

Strax innan Sandra kom hem vid halvtretiden, kom jag på att jag hade glömt äta… Så det blev snabblunch, kan man säga. Måste ju ha nåt i magen innan eftermiddagsbestyren, annars har jag inte tålamod så det räcker. Om det nu blir en sån dag då det behövs mycket tålamod vill säga. Idag gick allt smidigt, men det vet man ju aldrig i förväg. Eller så gick det smidigt för att jag hade ätit och hade tålamod… *ler*

Göran tittar på trav så han får sitta själv i tv-soffan. Om han vinner är jag dock med på ett hörn, men bara då! Jag sitter mycket hellre här och surfar runt. Sandra sitter i sängen och leker en stund för att varva ner innan det är sovtid för henne. Katterna har vi gosat med så dom får nog snart ”kvälls-rycket” skulle jag tro :)

Idag snuttade Åke på Sandras tröja, det har han inte fått förut. Dels är hon känslig för klorna när han ”kloar” som han gör när han snuttar och dels blir hon väldigt störd av att tröjan blir våt. Eller blev förut iaf, nu gick det hur bra som helst och hon såg så lycklig ut. Tyvärr hann jag inte ta kort, för när jag kom ville Åke hellre snutta på mig, så jag gick igen och lät honom vara hos Sandra. Det lär nog bli fler tillfällen då jag kan fota dom. Han är tokig i att snutta på våra tröjor, lilla Åke. Sune däremot, lägger sig gärna tillrätta och vill bli klappad istället. Fast han snuttar ju han med, på Åkes hals.

Nä, roligare än så här blir det inte idag, så jag säger hej för nu å tänker roa mig med att läsa andras bloggar en stund.
Må gott alla!
Kramen!

4 kommentarer:

Patricia sa...

Ja internet är ju för härligt ... och va bra att du fått lov att bli tvungen att skriva på engelska så du får öva lite... hi hi.

Jag har ju fått kontakt med mitt Au-pair barn Marissa, som bara var knappt 3 år gammal när jag bodde i hennes familj och i morron fyller hon 28 år!!!! =)

Va skönt att ni får en ledig helg med bara vara, det behöver man ibland...det har vi haft nu i 2 dagar efter allt slit här hemma... =)

Och va roligt att Sandra klarade av att Åke snuttade på henne, det är ju liiiite mysigt trots allt.. =)

Kram Patricia

Patricia sa...

Jag har inte räknat rutorna men har nog till halva dubbelsängen snart...men det tar sin lilla tid ha ha... =)

Kram

Mina ord - min vardag sa...

Trevlig blogg du har hit återkommer jag gärna. Ja tänk vad man kan göra med internet det är helt otroligt egentligen. kram och ha en bra dag.

Nattmia sa...

Jag har ett tips till dig vad det gäller engelska, eller vilket språk som helst..
På sidan ordlista.se kan man skriva hela meningar och få korrekt översättning.. Kanon bra sida tycker jag som ibland behöver hjälp :-)

Ha det så himla bra nu..

Kram
Mia