tisdag 28 juli 2009

Bilderna

Lovade ju lite bilder igår, så här kommer dom nu.


Här skymtar stugan vi bodde i på vår semester i Danmark.


Och så här såg det ut inne. Det var så mycket prylar å grejor överallt att det var ett rent under att Sandra fixade det. Vi rensade bara bort det som stod direkt ivägen, resten accepterade Sandra konstigt nog. Tror det är första gången.
På golvet låg det tre lager med heltäckningsmattor och väggarna var fyllda med olika tavlor, planscher, bonader, mattor, rosetter, plastblommor, korgar, stora hattar, flaggor, ja t.o.m. en flätat tom korg som såg ut som ett fruktfat satt på väggen! Olika skålar, dukar, prydnadssaker, leksaker, tidningar, böcker, lampor, stenar, snäckor, ljus mm. Olika färger och former i en salig blandning, det var så jag blev yr. Kanske var det tillräckligt rörigt för att Sandras intryck skulle flyta ihop till en enhet? Ja, hon klagade inte iaf.


Eftersom vi bokade stugan innan vi hade en aning om att vi skulle bli kattägare, så var det inte tillåtet att ha djur i den. Men det löste sig ju fint ändå för vi inredde bagagegaraget i husbilen till kattrum och där hade dom det bra när dom inte var ute. På nätterna stängde vi dörren och dom har både värme, luftventil och en liten lampa där inne. På dagarna, när det regnade, eller när vi inte ville passa dom, hade vi nät för öppningen.Sandra gillar att "köra" och här satt hon lite då och då, med musiken på och mådde bra.
När det var regniga dagar satt vi ibland inne i husbilen, så katterna skulle få sällskap och springa runt på lite större yta. Här är en sån dag. Ute åskar det och vi har det riktigt mysigt i bilen.

Igår var en lugn dag. Både katter och Sandra tyckte nog det var skönt att vara hemma igen. Katterna var iofs inte så vidare lugna, men verkade gilla att allt är i sin ordning nu. Dom for mest runt som tokar och busade hej vilt. Sandra lekte i sitt rum nästan hela dagen. Göran och jag kunde plocka i ordning det mesta i lugn och ro och det var ju skönt.

Sen plockade Göran isär diskmaskinen, kollade lite och ringde för att höra sig för vad det kostar att laga den. Delen som behöver bytas kostar lika mycket som en halv ny maskin… Känns som det blir en ny… Om vi kommer överens om vilken. Göran vill ha den billigaste och jag vill ha den snyggaste :) Men det lutar väl åt den billigare varianten.

Göran var iväg några ärenden också. Det är ju alltid lite att göra efter en semester. Bl.a. hämtade han ett paket från H&M till mig som jag fick sms om i Danmark. Liggetiden var bara 14 dagar och det var på håret att vi hann få ut det. Är det vettigt så här i semestertider?? Det var ju en förhandsbeställning som gjordes tidigt i våras, från höstkatalogen. Jag kan inte hjälpa att jag tycker det är korkat att skicka ut det mitt i sommaren med bara 14 dagars liggetid. Är det inte rätt vanligt att folk är bortresta på somrarna??
Nåja, jag hann ju få ut det iaf och är glad över det. Lite nytt till Sandra i vanlig ordning. Hon älskar ju nya kläder och satte på sig vantar, mössa och halsduk direkt, sen undrade hon när det tänkte bli vinter… Ja, det dröjer väl, hoppas jag!

Idag blir nog också en lugn dag. Lite kläder och småplock kvar i husbilen att ta hand om, sen packa ryggan med extrakläder och skriva i kontaktboken inför fritidsstarten imorgon. Ja, sen är ju vardagen här och det känns skönt. Sandra längtar och tycker väl att hon har varit ledig tillräckligt nu.

Göran åkte just iväg, Sandra plockade fram lego i sitt rum och katterna har fått sitt och lever rövare. Allt är i sin ordning och jag passar på att njuta lite av bloggläsning, kaffe och livet innan jag sätter igång med dagens måsten.

Må så gott och ha en bra dag!
Kramen!

4 kommentarer:

Mamman till 3 sa...

Tack Nina för din kommentar! Jag vet att jag egentligen inte borde ha dåligt samvete men som förälder vill man ju sitt barns allra bästa och när man inser att man inte sett och förstått något väldigt viktigt gör det ont. Däremot är jag tacksam för att vi nu vet och all positiv förändring som sker, det ger en själv också en chans att bearbeta allt som varit därav min blogg. Av det jag hunnit läsa av din blogg verkar du och din man göra ett fantastiskt arbete och det ska bli intressant att läsa igenom resten...
Kram Mamman till 3

Anonym sa...

Vad härligt att jag får läsa här det du skrev på den andra sidan tidigare. Tråkigt med diskmaskinen, man blir lite sur över såna utgifter.
Ha det gott vännen!
Kram Maritha Qvist

MarianneK sa...

Vad roligt det var att läsa din blogg idag. Du har lagt ut så fina bilder, du är duktig på att fota. Kattpjkarna ni har är då ändå för söta.
Kramar Marianne

Marita sa...

Du skriver så bra Nina-är jätteskoj att du är tillbaks så man kan kika in här o läsa igen:))

Jättefina bilder-ni verkar ha haft en skön semestertripp.

Kram marita